Related Posts with Thumbnails

Tuesday, December 30, 2008

Another Victory!

Manchester United vs Middlesbrough

Phew.. Tired! Just came back from the crowded Old Trafford.. Hehe.. Konon2lah.. But, it's all worth the tiredness that I've been through this one whole day.. Haha.. What a game.. My heart was pounding and it kinda stopped beating normally when.. When.. When..



When the unlikable player (Heh.. For melah..) Berbatov accidentally clogged in a winning goal! Phew.. What a relief when he did that even I don't fancy him that much, though.. Hehe.. Habis berterabur keropok Pringles di tangan sebab excited dengan gol kemenangan tu! Huhu..
Players of the match (1st & 2nd Half Time):
Carrick, Fletcher, Rafael, Rooney, Berbatov, Vidic, Park, Ronaldo, Evans, O'Shea, Giggs, Neville, Scholes and the most important goalie who became the captain of today's match, Van Der Sar.
Speaking about Middlesbrough players, hmm.. Hey, they rough! Geram je.. Rasa nak sekeh2 je kepala mamat yang tiba2 cekik leher panjang si Ronaldo tu! Huh.. Ntah apalah nama dia.. Tak tau nak sebut macamana.. Alaa.. Tak famous, macam tulah! Haha.. Eee, terjahat pulak.. ;D And.. Ronaldo pulak main macam perempuan je kali ni. Tu pun nak kena sekeh jugak tu! Takde 'ong' langsung mamat tu hari ni.. So, during the 2nd half time Giggs replaced his position. Si tua Scholes yang sempat kena yellow card masuk menggantikan Rafael and G. Neville pula bertukar dengan Fletcher.. Hmm.. Suka hati koranglah.. =D
Cuak jugak bila tengok cara Middlesbrough punya players seperti si Tuncay dan Bates main.. Plus, mamat Downing tu pun boleh tahan.. Heh.. Mimpi jelah nak goalkan sebab si kepala ferum + besi + kuprum = Vidic standby je kat tepi tu.. Huhu.. For the first time jugak (Heh.. For melah..) I've seen Park, si sepet tu dilayang yellow card! Aha! Kesianlah pulak.. During the game, he had many chances to score but he didn't make it.. Target dia banyak terpesong! Ceh! Tulah.. Banyak sangat makan kimchi ni.. Hihi.. And oh.. Rooney dah gunting rambut! Haha..
Alex Ferguson, hmm.. Like usual.. Standing by the side of the field watching his boys while chewing a gum in his mouth.. Haha.. Bila Berbatov score 1 goal, penyakit 'parkinson' dia datang.. Haha.. Bukannya sakit apa pun.. Alaa.. Style dia kalau goal macamana? (*wink) Aha! Si tua tu bakal menjadi lebih tua sebab birthday dia jatuh pada hari Khamis ni, if I'm not mistakenlah.. Hmm.. Kalau nak lagi sure lagi, you guys boleh je call or sms bini dia.. Haha..
And like usual.. To all my ManU buddies/bloggers:
Ayah, me, Ms. Puspa, Mr. Areef, Mr. Branson, Mr. Bulans, Mr. MG and the others..
Glory.. Glory.. Manchester United! Weehaa!

Hikayat Teh Ais Lagi..

Salam all..
Another post about a yummy liquid that I missed so MUCH! Err.. Boleh je cuba teka apa nama minuman tu.. Kalau betul, saya belanja satu gelas TEH AIS, okay? Haha..
Sorry if you guys feel that I'm too obsessed about it.. Hehe.. You may skip reading this post if you want to.. ;D
Hikayat Teh Ais Lagi.. *(kisah benar.. Hihi..)
Lewat petang tadi, di ruang tamu..
Abang: Bosannya.. Takde cerita bestlah! (Remote Astro dicampak)
Kakdik: Best apa cerita ni! (Bobby)
Abang: Ceh! Jiwang-bawang hindustan! (Lidah dijelir)
Kakdik smash jeliran lidah Abang dengan jelingan padu 7 megawatt.
Kakak: Bisinglah! Duduk diam2 boleh tak? (Sebenarnya si kakak pun sama melayan cerita Hindustan tu! Hihi..)
Adik: Jomlah kita main SNAP. (Adik yang tiba-tiba datang menyampuk. Kad mainan SNAP tersusun kat tangan)
Abang: Boring..
Adik fed-up lalu masuk ke dalam bilik..
Time iklan..
Kakak: Apa kaitan teh ais dengan sebuah kereta Perodua MyVi?
Abang dan Kakdik buat muka pelik. Terkejut kot sebab si Kakak tiba-tiba bertanya soalan spesis luar alam! Hehe..
Kakdik: Huh?!
Abang: Akak okay ke ni?
Kakak: Siapa tak dapat jawab kena angkat baju kat belakang nanti. (Tersengih jahat.. Hehe..)
Abang: Hmm.. Apa soalan tadi?
Kakdik bangun terus dari gesture 'landing'nya.. Turut sama fokus mendengar.. Si kakak tersenyum lagi di dalam hati. 'Yes! Taktik menjadi!'
Kakak: Apa kaitan teh ais dengan sebuah kereta Perodua MyVi?
Abang: Err.. Err..
Kakdik: (Senyap. Mata sibuk memandang kipas. Macamlah jawapan ada tertulis kat situ!)
Kakak: Hmm.. Takdelah tu! Senyap je.. Nak tau apa jawapan dia? (Nada suspen..)
Abang: Huh, apa dia?
Kakdik: (Masih lagi blur..)
Kakak: Cerita dia macam ni.. Ada 2 orang mamat yang kerjanya buat kereta kat Perodua. Diorang ni specialise dalam pembuatan kereta MyVi sahaja. Selalu kerja extra time sebab nak dapat extra money. Kebetulan, air favourite diorang ialah teh ais. Kalau sehari tak minum, macam takde semangat nak buat kerja. Ish, memang tak semangat sungguhlah! Lembik jadinya badan diorang tu.
Tiba-tiba si kakak berhenti bercerita. Bobby yang telah bersambung dilupakan. Abang dan Kakdik berkerut-kerut dahi memikir hikayat tadi.
Abang: Habis tu, apa kaitan teh ais dengan sebuah Perodua MyVi? (Muka dah separuh fed-up..)
Kakak: Yelah.. Logik apa! Kalau takde teh ais, mamat 2 orang tu tak boleh buat kerja diorang. Dan automatically, sebiji kereta Perodua MyVi takkan siap tanpa teh ais dalam perut 2 mamat tadi! (Sengaja si Kakak memutar belitkan cerita..)
Abang dan Kakdik dah termenung. Kelakar je muka diorang masa tu.. Huhu.. Nasiblah kena buli..
Kakak: Hah.. Apa tunggu lagi? Hari dah nak hujan.. Pergilah angkat baju!
Abang dan Kakdik meng'hadiah'kan si kakak dengan pakej jelingan maut + jeliran lidah yang kalau boleh nak kasi keluar terus! Hahaha.. Sementara budak berdua tu fokus mengangkat kain jemuran, si kakak pulak fokus berjiwang bawang bersama Bobby.. Hihihi.. =D
P/s.. Hikayat teh ais tadi sengaja direka supaya saya dapat mengelak dari tugasan mengangkat baju petang tadi! Dan oh.. Lupa nak beritahu.. Baju yang diangkat tadi, akan DILIPAT secara solo oleh si pemberi teka-teki teh ais tadi! Huh! Kini mereka pula yang berjiwang bawang bersama Bobby.. Ceh!

Monday, December 29, 2008

"ADUH!" Day..

Entah kenapa hari ni..
Rasa macam kena buli..
Satu-satu benda terjadi..
Kedebuk! Selamba je jatuh dari katil pagi tadi..
Tak pernah2 jadi begini..
Apalagi..
Layan jelah 'aduh' sendiri..
Yang tergolek bak nangka sebiji..
Pinggang yang sakit kupicit-picit dengan jari..
Tambah2 bila cuba nak berdiri..
"Aduh!" jerit lagi separuh mati..
Nak tak nak, menapak saja berhati-hati..
Menuju pula ke bilik mandi..
Terus kupusing kepala pili..
Air shower berlumba keluar mencucuri..
Macam biasa muka dulu yang kucuci..
Hehe.. Tak mainlah pakai Fair & Lovely!
Colgate dan Oral-B dikombinasi..
Bermulanya proses memberus gigi..
Fokus menyental sana sini..
"Aduh!" jeritku lagi..
Bukan pinggang yang sakit kali ni..
Denyut2 terasa di gusi!
Tangan yang memberus terus terhenti..
Bila darah sibuk membanjiri..
Kesakitan bertambah lagi..
Mata pedih bagai terisi..
Dengan Sunsilk Straight & Silky..
"Aduh" kujerit entah yang keberapa kali..
Melayan geram di dalam hati..
Selesai sudah berbaju-T..
Kusembur sedikit minyak wangi..
Bila rasa diri dah ready..
Ke tingkat bawah itulah destinasi..
Tangga demi tangga kuturun daki..
"Aduh!" jeritku lagi dan lagi..
Sempat pulak tersadung kaki..
Tapi, kira nasib baik menyebelahi..
Setakat tersungkur okaylah lagi..
Dari patah riuk tulangku ini..
Seisi rumah kini memerhati..
Menganga-nganga, terkejut barangkali..
Melihat diriku yang sedang berdiri..
Warna mata bak merah ManU punya jersi..
Terbongkok sedikit bagai menari..
Tu belum lagi masuk part gusi..
Siap selit tisu ditepi!
"Aduh!" jeritku lagi, lagi dan lagi..
Memanglah hari ni 'kow2' diriku dibuli..
Masih lagi tertanya-tanya di dalam hati..
Apakah sebabku jadi begini?
Adakah sebab game ManU vs Middlesbrough pada malam ni?
Atau terbayang teh ais yang kurindui?
Err.. Apasal mengada-ngada ni?
Bersajak, berpantun siap berpuisi..
"Aduh!" apa nak jadi..?

Kasi Hantar, Tara Boleh Ka?


Salam all..

Lewat malam dah.. Tapi mata ni masih tak boleh nak lelap.. Ceh.. Apalah yang nak dimogokkan ni? Huhu..

Mungkin sebab..

Dah hampir seminggu lebih tak lepak mamak! Adoi! Rindu gila kat mamak tu.. Cheit! Bukan mamak tapi mamak tu punya TEH AIS!

Aww.. Tak dapat minum, tengok gambar pun bolehlah.. Huhu.. (*nangis sampai keluar hingus ni! Tisu, please!)

P/s to mamak teh ais.. "Kasi hantar, tara boleh ka?"

Saturday, December 27, 2008

Yyy.. Yyy.. Yyy.. YEAH!

Salam all..
Semenjak dua menjak tiga puluh empat menjak ni, saya selalu sangat ramble atau membebel pasal ManU.. Huhu.. Maaf kepada bukan ManU supporter yang visit ke blog saya.. Haha.. Maybe you guys rasa bosan bila baca post2 yang berkaitan dengan world champion ni.. Hihi.. Jangan marah haa..
Aha! Speaking about ManU, hari ini Stoke City telah pun kalah dengan ManU lewat petang tadi. Hmm.. Stoke City balik rumah nangis tak berlagu bila Tevez sumbatkan satu goal! Wahaha.. Tough game actually! Semua player main sungguh2 tahap kronik. Ugh.. Macam satu yellow card party pulak rasanya bila tengok match ni.. Sekor2 player from both team dilayang yellow card from the ref.. Huhu.. Plus, player2 ManU yang rajin like Park si sepet, Rafael si rambut curly, dan Evra si kaki katik (Haha.. Selambe-mambe je kutuk orang! Ampun!) tak turun padang. Carrick and Berbatov (si mang_uk ayun.. Sorry, saya tak minat dia! Hehe..) joined the team during the 2nd half time.. Van Der Sar, huu.. Memanglah a goalie yang saya suspect lagi respect sebab.. Ish, sebab dia BEST! Huhu.. Kalau takde dia, payah! Haha.. (Apasal selalu sangat berangan jadi sport commentator ni, mak cik? Heh.. Peringatan for my own self.. =p)
Perkara yang baru saya sedar sejak akhir2 ni ialah the way I watch every ManU match, ugh.. TERUK gila! Haha.. Tak tahulah kenapa.. Ibu kata, volume jeritan saya boleh menggegarkan satu rumah.. Abang komplen, si kakak dia ni macam baru telan pil pembesar suara dan jerit before watching ManU plays.. Kakdik bebel, "Eee.. Happy macam kakak pulak yang tolong goalkan!" Ceh! Benda2 nilah yang selalu sangat saya dengar setiap kali saya tengok ManU main.. But, actually.. I kinda agree with them.. Haha.. Sungguh saya tak reti nak duduk diam waktu tengok bola. Jantung rasa macam nak terkeluar je! Jerit2 plus lompat2, hmm.. satu perkara yang tak dapat nak avoid. Sebab tu, saya tak suka tengok bola kat tempat lain selain dari kat rumah. Haha.. Buatnya tengok kat kedai2 mamak or even kat rumah orang, huu.. Sure diorang akan halau saya! Hahaha..
Dah2 lah tu.. Malas nak cerita pasal ManU lagi.. Haha.. So far, result.. like usual. Diorang menang je.. Haha.. Bangga betul! Hihi.. =p
P/s to my ManU buddies, Ayah, Angah Kamal, Ms. Puspa and Mr. Areef..

KITA MENANG LAGI! Weehaa! Glory.. Glory.. ManU! ;)

Thursday, December 25, 2008

Hohohoho..


I would like to dedicate this X'mas post to..
  • My ex-teachers, Sir Abraham Joseph and Puan Usha
  • Aunty Jescinta and family
  • Richard, the Liverpool supporter. Ceh..
  • My ah moi friends, Susu, Venise, Rebecca, Olivia, Sylvia
  • All Vive students who's celebrating X'mas (ramai sangat kalau nak list down pun!)
  • A blogger friend of mine, Mr. Branson
  • Santa Claus (Hehe..)
  • Manchester United players (Huhu..!)
  • Last but not least, my boyfriend Mr. Potter yang ada kat London tu! =p

    MERRY X'MAS and HAPPY NEW YEAR, you guys! Especially to those who's in the list above! Hihi.. Teh ais as a X'mas present from me, okay eh? Nanti I suruh mamak tu buat special delivery! Huhu.. =p

Fingery Thingy..

Salam all..
After my last post about the glory of ManU few days ago, I became a lazy blogger.. Haha.. My head is like.. Full of things which consists 90% of ManU's victory.. Haha.. Tak habis2! Anyway, enough about ManU..
This time I would like to post about something that I used to have a crush on long time ago. And obviously, it's about keyboard. Hmm.. It's been a while.. Dah lama tak pegang benda alah ni since the day that I know how to play a guitar. Actually, keyboard is my first instrument before guitar and for me, these 2 musical instruments have a pretty much in common.. Heh..
But, please.. Don't expect me to define more about this instrument 'cause me, myself only pursue the basic knowledge of it and I consider myself as a 'chikai' keyboarder.. Hehe.. Yeah, it's true! I remember when I first saw this thing during my 'zaman-kanak2-Ribena' at my cousin's house and I tried to play it. As a result, the sound that I made by pressing those keys was ehem.. Kinda cool jugak.. Haha.. Takde niat nak praise diri sendiri ye.. If I'm not mistaken, I started to play this instrument when I was 13. Hmm.. Masa tu muda remaja lagi! Haha.. Sekarang pun! =p
Then, during school holidays, saya akan cuba untuk improve the way I play this instrument. Bermula dengan 'single-handed' atau main sebelah tangan je (kanan).. Susah je rasanya bila nak match bunyi key yang ditekan dengan lagu (any song) that you're trying to follow.. Ish.. Mula2, ingat nak give up.. Tapi, tangan ni rasa gatal je kalau sehari tak menekan benda alah tu. Betul kata orang dulu2, PRACTISE MAKES PERFECT.. Hmm.. Dah hari2 dok 'membedal' keyboard tu, lama-kelamaan dah boleh main.. Then, bermulalah evolusi seorang pemain keyboard yang 'chikai'! Ecececeh.. =D


Gambar2 keyboard (atas dan atas) is actually my first ever keyboard. SHS-10 FM DIGITAL KEYBOARD WITH MIDI adalah nama spesis keyboard saya yang pertama. Ia datang dari zaman Parameswara lagi.. Hehe.. If you try to find this type of keyboard kat mana2 kedai muzik, hmm.. jangan haraplah nak dapat sebab kalau ada pun mesti ada kat kedai2 barangan antik! Huahuahua.. In my opinion, keyboard and piano kurang perbezaannya cuma mungkin key piano lagi banyak dari keyboard kot.. Dan saya tak mampu nak main piano sebab piano lagi MAHAL tahap kronik dari keyboard! Huhu.. Tak sanggup den.. Yang bestnya tentang keyboard ni, although it's 25 years old (Hehe.. Tua dah, kan?) but the sounds produced masih lagi okay.. It's still fuctioning well till now since my Ayah bought it long time ago. Kira keyboard ni termasuk dalam kes harta 'turun-temurun' lah ni. Hahaha.. Dari bapa ke anak.. ;D
Musim 'kegilaan' bermain keyboard seolah-olah hanyut when my cousin brothers encouraged me to get involved in guitar. Ceh! Nampaknya 'hasutan' mereka berjaya. Nak dipendekkan cerita, saya sempat bermain keyboard ni dengan penuh 'passionate'nya selama 3 tahun setengah je.. Adoi.. Keyboarder transform into a guitar player.. Ceh, susah tahap E=mc2! Jari-jemari ni keras kematu! Pada mulanya, rase macam tulang kat jari ni terlebih je.. Hihi.. Alhamdulillah, walaupun tahap ke'chikai'an bermain keyboard dan guitar saya tu masih ada, tak hilang2.. Saya okay je meng'goreng' benda alah ni setakat nak mencairkan taik telinga orang2 yang mendengar cara saya bermain! Haha..
Actually, this post is more like a tribute to my 'ancient' keyboard yang dah lama saya tak pegang tu.. Walaupun baru beberapa hari yang lepas saya membersihkan ketebalan habuk yang sudah sampai tahap boleh campur dengan sambal belacan, I'm glad that the keyboard is still in a good condition as it used to be..
Conclusion - I love my guitar + keyboard! And.. Aha! I love teh ais jugak! Hahaha.. Err.. ManU pun! Huhu.. Okay2, baik saya berhenti menaip sebelum neuron otak ni tersangkut-sangkut 'signal'nya! Eheh.. Daa! =p

Monday, December 22, 2008

Weehaa!!!

Glory.. Glory..
Victory.. Victory..
The champion of England..
The champion of Europe..
The champion of the FIFA Club World Cup..
Owner of these 3 titles..
The one and foremost..
MANCHESTER UNITED
FIFA Club World Cup match between ManU vs LDU Quito just over.. Huhu.. What a GAME! Awesome one winning goal contributed by Wayne Rooney.. Weehaa! Can't stop smiling till now.. I'm so excited overboard! Hehe..

Eventhough Vidic, the 'gold' headed defender had been given a red card in the middle of the game, err.. Takpe2.. Lantak pi lah.. Hehe.. Yang penting menang! Siapa suruh dia siku mamat tu.. Adoi.. Anyway, as the captain of the day, Ferdinand.. Jom! I belanja teh ais! Haha.. As for the rest of the players.. Park, Evra, Rafael, Carrick, Ronaldo, Tevez, Anderson and the most important goalie, Van Der Sar.. Aha! Jom.. I belanja teh ais jugak.. Haha..

As a result, Gamba Osaka went 3rd place while LDU Quito grabbed the 2nd place of the FIFA Club World Cup.. Then, jeng3.. ManU lah yang bawak balik the shining cup! Haha.. The best team tuh! Rooney siap 'tapau' kereta Toyota sebiji + a gold trophy! Adoi.. Jealous gila nih! Hehe..
Conclusion: The victory is ours! Ehem.. ManU team + fans lah, kan? Haha.. Jom celebrate! Mamak, teh ais 3!! =p

Super Duper..

Super duper tired..
Sebab baru balik dari Puchong and Putrajaya.. Wedding.. Selamat mem'belasah' 2 pinggan nasi minyak di 2 event yang berlainan.. Hehe..
Super duper full..
Sebab just had roti canai + papadom + teh ais kat mamak biasa.. Ugh.. Rasa kenyang tahap kronik ni.. Huhu..
Super duper cold..
Tetiba pulak hujan kat luar ni.. Adoi.. Menurunkan suhu bilik.. Tangan dah sejuk beku ni.. Eceh! Ni belum duduk kat overseas lagi! Hehe.. Sempat je berangan..
Super duper lenguh..
Aha! Baru pagi tadi 'kurang' kan lemak.. Haha.. Ni agaknya fat level ni dah naik sikit sebab hari ni kerja makan je! Hehe.. Otot2 badan ni dah mula rasa sakit.. Adoi.. Tampal jelah 'koyok'.. Haha.. Tahu apa tu koyok? =p
Aha.. I'm a super duper big fan of Teh Ais! Haha.. Ugh.. Neuron otak dah tersangkut-sangkut 'signal-penyambungannya'.. Kihkihkih..

Sunday, December 21, 2008

Morning Oxy!

Salam all..

Believe it or not, I haven't sleep from yesterday until now. Entahlah.. Mata ni 'mogok' pulak. Bila weekends je susah nak tidur. Tapi, bila masuk weekdays.. Ugh.. Pantang nampak sofa, bantal.. Hmm.. Memang dah selamat 'berlanding'! Anyway, bukan nak cerita pasal ni.. =p

This early morning, around 6.45 a.m, I prepared myself with sports shoes, socks, mp3, small towel.. Downstairs, Abang yang tengah syok berkeruh dikejutkan. "Bang, jom. Kata nak pergi jogging." Bukan saja bahu yang di'vibrate' malah kaki, tangan, telinga, pipi, perut Abang pun si Kakak ni 'vibrate'. "Ish.. Siram dengan air sebaldi baru boleh sedar ye?!" Hehe.. Niat jahat tiba-tiba appeared dalam otak. "Urmm.. Nak apa, kak?" Suara Abang serak2 basah. Ceh! Baru nak siram.. Dah bangun pulak? Eee.. "Jomlah cepat. Semalam kata nak jog. Nak pergi ke tak?" Muka Abang mamai lagi. "Okay.. Abang jog dalam tidur.." Peluk bantal. Ceh! Rasa nak sekeh2 je..

The 2nd victim untuk diajak berjogging sama.. Aha! Kakdik.. Minah tu berdengkur lagi.. "Kakdik.. Jom ikut jogging." Tak macam Abang, Kakdik straight away bangun tanpa perlu di'vibrate'.. Hehe.. Bagus2.. Kalau tak.. Kita kasi 'siram' sama dia.. Hehe.. =P Dalam mamai, minah tu terus angguk dan tukar baju.. "Oit! Tak basuh muka ke?" Si Kakak bertanya geram. Dengan selamba je seluar dan t-shirt ditukar dengan muka 'fresh' dia.. Belasah jelah! Hihihi.. ;D

Kasut dah pakai. Jog-partner dah ada walaupun dia masih mamai lagi. Hehe.. Mp3 dah on. Tapi, before we start the routine, we warmed up first by doing simple stretching exercises. Huhu.. Nanti terkezut pulak muscle2 ni.. Ecehcehceh.. Ni hah.. Auntie ni dah tunjukkan cara2nya.. Thanks, Auntie! Err.. Ni tengah tido ke apa ni? =D


Telinga yang tersumbat dengan earphone sudah pun berbunyi. Aha! Secara tak langsung, the songs increased the level of good-mood in my head.. Wahaha.. Kakdik pun tak ketinggalan sama dengan lagu2 favourite dia, ost Mamma Mia tuh.. Ceh.. Siap nyanyi2 lagi! Jogging.. Running.. Walking.. Jogging.. Running.. Walking.. Tu jelah kerjanya. But most of the time, we did the 'walking' part! Haha.. Penat tuh! Pancit pulak after just a few minutes.. Adoi.. Action je lebih! Haha.. Dan macam biasa, ramai jugak yang berjogging sama.. Not too far from our house pun.. Naik bukit turun bukit je.. Hihi.. Tapi macam mana boleh pancit ni? Haaaa? Ini semua mamak tu punya pasal! Selalu sangat buatkan saya TEH AIS! Ehem2..


Ceh.. Auntie ni lagi! Sakit kaki ke.. apa? Aha! Okay, just ignore her.. Ntah sape2 ntah.. Anyway, back to the story. Hmm.. Lebih kurang 1 jam setengah kami berdua jogging. Aha! Peluh pun banyak keluar. Matahari pun dah semakin terpacak.. Haha.. Takpe2.. Vitamin for skin tuh.. Huhu.. This kind of activity, I mean jog or walk, it's fun. Fun sebab we get to enjoy the fresh air (early2 in the morning jelah fresh..), keluarkan toksin2 dalam badan tu sikit, looking at the morning scenery, listening to your mp3 ke apa ke sambil2 jog tuh.. Hmm.. Banyak sebenarnya. Tak susah pun, all you have to do is 'jog-when-you're-still-tak-pancit' then 'walk-when-you're-already-pancit'! Haha.. Tak siapa nak marah pun.. Hihi..
Lastly, enjoy doing your things, you guys! Hehe.. Next time, jom kita jogging sama! (Venise, Susu.. Let's jog together next time! Hehe.. Haziq pun! Encik2 yang suka 'camera' pun! Hehe.. Mamak teh ais pun.. Eceh! Senang cerita, semualah! Okay? ;D)

Friday, December 19, 2008

Wordoxygen


T'was more than I could take
Pity for pity's sake
Some nights kept me awake
I thought that I was stronger
When you gonna realize
That you don't even have to try any longer?
Do what you want to..
Enjoy doing your things.. Breath in the oxygen! ;D

Sayonara.. Weehaa!


Petang tadi tengah sibuk siapkan dulang hantaran sepupu kat atas. Leka je dengan glue gun, ribbon, butterfly, beads dan segala macam. Bilik pun dah serupa tongkang pecah! Huhu.. Tiba-tiba.. Abang jerit dari tingkat bawah, "Kak! Tevez panggil! Game dah startlah!" Ceh.. Punyalah kuat volume tuh.. Glue gun di tangan terus diletak tepi. "Tevez, mamat sape lak ni? Game? Dah start?" Mata terus dihala ke arah jam dinding. "Alamak!"
Nasib baik tak jatuh bergolek-golek waktu turun tangga. Haha.. Ingat tangga tu macam escalator je. Adoi! Ini semua ManU punya pasal. Ceh.. Macam mana boleh lupa ni?! Ada gamelah petang ni.. Ugh.. Nasib baik sempat! Thanks for the 'pekik', Abang! Hehe..
ManU vs Gamba Osaka
Laa.. Memanglah lupa tentang game ni.. FIFA Club World Cup (Semi-finals).. Weehaa.. Terpaksalah 'fly' kejap ke Stadium Yokohama, Jepun sana to watch this game.. Hehe.. Nasib baik lewat tengok 3 minutes je, kalau tak.. MOGOK tak minum teh ais setengah hari! Haha.. Tengok punya tengok, masa berganti masa, jerit + lompat, lompat + jerit.. Finally.. ManU menang tu! Weehaa! =D
ManU - 5 goals by:
Vidic (guna aset kepala! Hehe..)
Ronaldo (Hmm.. As usual..)
Fletcher (Mamat ni dah lama tak goal pun.. Luck dia hari ni!)
Rooney (Mandram apa ntah dia pakai sampai sumbat 2 goals!)

Tapi, tak boleh jugak under estimate team Gamba Osaka.. Terror jugak mamat2 sepet tu main.. Hehe.. Ugh.. Dab-dub-dab-dub jantung ni waktu diorang sempat culik 3 goals.. Ceh.. By the way, they gave a good fight.. Eceh.. Terpuji pulak.. =p

Apa2 pun.. Sayonara to Gamba Osaka.. Hehe.. ManU pulak, oit.. Jangan malas2! Practise banyak2! Lepas ni nak menghadap final game pulak.. Cecewah.. Sempat je perasan jadi Sir Alex Ferguson! Huhu.. And oh.. Game hari ni best sebab Berbatov tak main. Demam konon! Pigi daa.. Hehe.. Sorry to Berbatov's fans out there.. Ehem.. Saya tak 'minat' dia! Hihi.. ;D

Tuesday, December 16, 2008

After Years..

Last Saturday..
After years since we left Klang, the place that we used to live at for a couple of years, we came back. Refreshing the good old times that we had. Haha.. No place to go so we decided to enjoy the breeze at the famous Port Klang.. Err.. Famous ke? =p
Anyway.. We were all having fun eventhough that the small droplets of rain had been poured by the blue sky.. Eceh.. Not trying to be jiwang bawang like William Shakespeare here but, yeah.. I had fun.. Seeing the sky, boats, birds and ehem2.. dogs, sometimes can be fun too.. Hehe..
On the jety, Abang, Kakdik, Adik and I licked our Magnum ice-cream happily.. Weehaa.. Lama jugak kami tak 'bedal' ice-cream tuh.. Huhu.. Syok!
Due to the busy environment plus rain, I can't snap photos as much as I wanted.. Alahai.. Takut2 karang free je camera ni swim kat dalam air laut tu! Wahaha.. Naya je.. The pictures posted below adalah antara pics yang sempat diambil.. Tak banyak.. Chikai je tuh.. Hehe.. Anyway, macam biasa before I end my post, enjoy doing your things, you guys! =p



BMW + Teh + Roti Canai = Ceh..

Salam all..
It's raining quite heavily right now. Again, my hands are shivering for no reasons. Maybe sebab 2 things that I experienced today. Ugh.. Physically, I'm chilled but emotionally, I'm burned!
Reasons for being chilled..
Weehaa.. Like usual, around 9 to 10 p.m, semua orang dalam rumah akan get ready and standby to visit Mr. Mamak! Haha.. Pekena teh aislah! And, macam biasa jugak, Ibu, Ayah and I akan 'bedal' roti canai + papadom + teh ais.. Abang, Kakdik and Adik pulak 'attack' tose + papadom + chadni + teh ais jugak.. Hmm.. We consider ourselves as the 'PAPADOM-family'.. Hehe.. Seluruh stok papadom yang wujud kat kedai mamak tu, akan di'culik' bila kami lepak kat sana.. Hihi.. Ceh.. Bayarlah.. Anyway, that's the thing yang buat saya rasa 'bahagia' sebab dapat belasah 2 gelas teh ais hari ni..
Reasons for being burned..
At the same time, sedang kami tengah fokus + syok membelasah segala apa yang ada di atas meja, suddenly there was a car (BMW 3-Series to be spesific) muncul dengan bunyi enjin yang lebih kurang sama dengan bunyi motobot. Tak kisahlah pasal tu.. But, yang di'kisah'kan tu.. The 'human' who came out from the car! Actually, there were 2 of them.. A guy and a woman. Dengan penuh action keluar dari kereta, menapak ke dalam kedai mamak and sat on the table next to our table.. Hmm.. Kami buat selambe-mambe je.. Makan tetap makan! Hehe..
The way they called the anei (tukang ambil order yang kami suka 'cause he's friendly..) macamlah anei tu berdiri jauh beribu batu. Aisey.. "Dey.. Dey.." shouted the guy with his right hand waving in the air. With smile, anei tu pun headed to his table and took the order. Yang saya perhatikan (dan yang buat saya jadi 'panas' sikit) ialah that guy langsung tak ada bahasa.. Ehem.. Eventhough, you're talking to a 'waiter' or shall I say 'orang kelas bawahan yang hanya bekerja di kedai mamak', but we still have to respect each other.. Anei yang dimaksudkan kurang fasih berbahasa English, but that guy kept asking him in English! Ugh.. Bila orang tu tak faham, pandai pulak nak rasa marah.. Then, came the manager to cover the situation. Rasanya bukan kami sefamily yang 'watch' that couple tapi semua customers yang ada kat kedai mamak tu. Aha! Laa.. Ingatkan pakai BMW makan expensive meal.. Setakat roti canai and teh tarik, jerit2 kat waiter gaya macam dah 10 hari tak makan! (Ugh.. geram ni.. Geram..)
Kami dah selesai 'sapedek'.. Weehaa.. Chit chatted for a while sambil menyedut the 'heaven' teh ais.. Hehe.. Sedang busy melayan hal masing-masing, sekali lagi kami 'dikejutkan' dengan suara 'mamat-berlagak' tu.. "Dey.. Kasi tambah susu sikit ini teh. Tak sedaplah!" Dengan volume suara yang kuat dia mengarah anei tu.. At that time, hati ni rasa macam lagi terbakar.. Ek? Panggil orang 'dey' je? Ugh.. And that anei arrived with a 'modified' teh tarik.. Sekali teguk, teh pun lesap.. Ceh.. Rakus pulak tuh! Hehe.. Cakap dalam hatilah..
Then, he asked that anei to give him the bill. Macam biasa jugak, anei tu akan datang dengan calculator dia and calculate the 'table' in front of the customer itself. And now, hati saya jadi lagi membara bila dia cakap "Apasal mahal sangat? Betul ke you kira ni?" Macam biasa jugak, volume mamat tu dah sampai tahap boleh mencairkan taik telinga manusia2 disekeliling. Ugh.. Kesian tengok muka anei tu.. Macam nak lari je.. Alahai.. For the second time, anei tu kira dengan kalkulatornya. But this time, mamat berlagak tu suruh anei kira depan muka dia.. Ceh! Tenyeh muka dengan kalkulator tu karang baru tau! Total.. Agak2 kurang dari RM10.00 je.. Mahal ke? Ek eleh.. Pakai BMW, roti canai + teh punya bil pun liat je nak bayar..
Dengan takde 'terima kasih', mamat tu angkat kaki. Ceh! Siap pakai sunglasses pulak tuh! Adoi.. Betul ke tak betul ni? Malam2 pakai sunglasses.. Oit! Mimpi ke?
On the way back nak balik ke rumah, I felt bad.. Rasa 'bengang' sebab ada jugak orang yang macam tu kat dunia ni.. For me, no matter how rich and poor you are, we MUST practise COURTESY.. Biar miskin harta, jangan miskin bahasa.. And.. Tak semestinya, bila you pakai Ray Ban glasses (Err.. pakai cermin mata gelap during night? Huh?) and driving the luxurious car such as BMW, you ada courtesy atau kesopanan bila bercakap dengan orang lain.. Ceh.. Teh + roti canai bukannya mahal sangat pun sampai forced yourself to recalculate the total! Kalkulator pun nak kena tengok dekat2 kat depan mata!
Without no reasons too, anei tadi saya 'hulur'kan RM10.00 when he sent my 2nd glass of teh ais kat meja kami. Kesian tengok muka dia.. Walaupun, jumlah tu tak banyak, but I think by doing that I'll feel better. Saya juga 'seakan-akan' meng'cover' mamat tadi.. Sebab apa pulak macam tu? Hmm.. Sebab I feel quite embarassed sebab orang tadi sama bangsa dengan saya.. Dan bukankah bangsa Melayu should be full of mannerisms?
Psst.. This post is for myself to 'reduce' the 'fire' in my heart je.. Takde niat nak menegur-negur or even insulting other people.. Juga takde niat nak show off yang diri saya ni baik sangat by giving that anei duit.. Heh.. Just random! No heart feelings ye! Hihi.. Weehaa.. I'm oxygenated now lepas dah shout out kat sini.. Huhu.. Enjoy doing your things, you guys!

Sunday, December 14, 2008

DRAAAAAAAAAAW!!!

"Aaaaaaaaaaaaa..!"
Bengang sungguh kurasa..

Match tadi langsung takde apa..

Lompat2, jerit2 macam orang gila..

At least scorelah satu mata..

Tapi, langsung tiada!

Second half time pula bermula..

ManU vs Tottenham terus berlaga..

Cuak + cemas penuh di dada..

Semua menanti tanpa kata..

Semakin hampir tamatnya masa..

Semakin kuat volume suara..

Lompat2, jerit2 tengah malam buta..

Ah.. Tapi peduli apa..

Hati pulak makin membara..

Hujan yang turun tidak dikira..

Bola disepak ke sini sana..

Oit! At least scorelah satu mata!

Tapi itu semua anganan saja..
Sebab akhirnya..

Dua-dua..
Draw 0-0 sama!

Aww.. Susahnya nak lelapkan mata..

Rasa nak sekeh je Berbatov punya kepala!

Buat penat je kami berjaga..

Tengok match yang 'habuk pun tak ada'..

Ini apasal mengada-ada?

Berjiwang bawang, bermadah pula..

Bila 'bengang' macam nilah jadinya..

Ceh! Lebih baik buat taik mata!

(Psst.. For those who can't understand the 'so-called-chikai-poem', harap maaf.. Hehe.. Saya dan sekutu ManU saya baru je lepas tengok ManU vs Tottenham tadi.. DRAW! Hihi.. Sorry, just wanna 'expel' this 'bengang' feeling out of my brain by posting the ridiculous poem above.. Aha! Bantal saya dah panggil dah tu.. Enjoy doing your things, you guys.. Salam! )

;D

Friday, December 12, 2008

Rambling..

Salam all..
I guess on this post, I'm gonna rambling (membebel) all the way about what had happened to myself lately..
So, feel free to skip reading this post if you guys think that "Ee.. Mesti kepala budak ni ada terhantuk kat mana2 dinding!" for this 'uncategorized' post of mine.. =p
TEH AIS
Hmm.. Tak perlu lagi saya mention yang saya ni 'hantu-teh-ais'.. Hehe.. And I feel comfortable with that title actually.. Haha.. Speaking of teh ais, lately.. the frequency of myself 'bedal' this 'yummy-liquid' sangat tinggi. Kalau dulu, saya akan belasah teh ais 2 hari sekali, but now.. Sekali sehari! Yeah.. Gila, kan? Ibu and Ayah pun naik pening.. Elemek.. Diorang pun join je sebenarnya.. Hihi.. Entahlah.. Kinda addicted dengan teh ais mamak yang saya selalu lepak tu.. And I don't know why! Ugh.. Entah apalah yang mamak tu 'baca' sampai buat budak ni kept thinking about it.. Adoi..
(I took this old pic from Ayah.. Hehe.. Jahat2!)
DISTRACTIONS
Aww.. Lately ni jugak, tahap emo memang tak berapa stabil (Cheit.. Bukan gila daa..) but my head's kinda full with so many 'ntah-pape' stuffs.. Ugh.. Rimas je! Mungkin sebab ter 'overdose' teh ais.. or.. I don't know.. Asyik jatuh sakit je pulak. Within this week pun complete one whole sickness package, sakit tekak + selsema = demam.. Elemek.. Therefore, I need distractions! And to do that, saya akan buat kerja rumah sebanyak mungkin and read more books. Guitar kapok pun tak ketinggalan! Kesian kat dia.. Asyik kena 'goreng' je dengan tuan punya! Haha.. so far, dah banyak jugak complicated chords yang saya hafal.. Hmm.. Maybe, itulah 'distractions' yang dimaksudkan! Aha.. Sebab sebelum ni, saya memang malas nak buat benda2 yang kat atas tadi. Besides that, maybe I miss my friends.. Lama tak jumpa.. Contact2 pun once in a while.. Ugh..


GUITAR PICKS
Aha! Nasib baik jugaklah.. Bila cakap pasal guitar or picks, my mind will generate the 'happy-aura' and brings the smile upon my face. Hehe.. Saya suka 'benda2' macam ni! Alhamdulillah.. Akhirnya, I've collected all the Tortex picks shown above.. Huhu.. Complete jugak 'group' Tortex tu dalam koleksi saya.. And now..




Misi mencari this type of guitar pick, Ibanez Steve Vai Edition Guitar Pick.. Huhu.. Manalah den nak cari ni menatang jenis ni!? Takpe2.. Akan diusahakan.. Haha.. For you guys yang ada terserempak dengan benda ni, ehem2.. inform me ye.. Hihi.. ;D





MANCHESTER UNITED
Ini lagi satu benda yang I always think about.. Haha.. Padahal tak payah pun susah2 nak fikir pasal diorang ni.. Hehe.. But me, myself and I as a fan of this club, I should! Lately ni jugak, saya dan 'sekutu-ManU' saya kerap bejaga malam to watch every match.. Sanggup je tapi bila hari siang, ugh.. Pantang je nampak bantal gerenti nak 'landing'! Mata pun layu-kuyu je.. Hehe.. Even worse if ManU kalah or draw in that particular game.. Tension je bila masuk bab ni.. Haha.. Ibu always reminds us: "Yang you all nak susah hati diorang kalah menang tu kenapa? Tak dapat apa pun.. Macamlah dia yang goalkan!" Then, Ayah and I look at each other and say.. "Aish.. Mana pulak! Penting2!" This is all Berbatov punya salah! Eh.. tak2.. =p
Psst.. Sorry, you guys.. This post is just for fun (at least fun for myself.. Heh..)
Enjoy doing your things so you won't end up being like me today.. Hihi.. Aha! Saya nak bedal teh ais esok.. Daa.. ;D

Thursday, December 11, 2008

Argh! Tension!


Just wanna say..

How dissapointed I am right now!

Huhu.. Just finished watching the 'crazy' match..

Manchester United Vs Aalborg

Result of the match (that gave me an instant migrain! Hehe..) is DRAW!

Both scored 2 for their clubs respectively..

ManU's scorers:

Rooney
Tevez

Aalborg's scorers (kebetulan je tu! Hehe.. Jahat!):

Curth
Jakobsen

Argh.. Tension!

P/s - Rasa nak sekeh2 je budak2 ManU tuh! Hahaha.. Sorry for being this 'kurang-siuman-di-pagi-hari', you guys.. Perkara biasa.. Haha.. Seorang fan yang bengang bila team dia tak menang.. ='( Sure esok pagi tadi selera nak makan! Huahua.. Taklah.. Selera je.. =D

Wednesday, December 10, 2008

Jukeboxygen

on the nite like this - mocca

Salam all..

I just need some oxygen tonight.. Ugh.. It has been a 'hectic' day for me today.. Tak tahu apa nak post.. Hehe.. Otak ni needs some oxygen! Anyway, I think this song will cheer me up.. =)

Mocca - On The Night Like This

On the night like this

There's so many things I wanna tell you

On the night like this

There's so many things I wanna show you

'Cause when you're around

I feel safe and warm

'Cause when you're around

I can fall in love everyday

In the case like this

There thousand good reasons

I want you to stay..

*I dedicate this song to my guitar! Hehe.. Oh.. I wish I could've some teh ais now! 2 gelas pun jadilah.. Huhu.. =(

Sunday, December 7, 2008

Selamat Hari Raya A'Adha!

Salam all..
Pejam celik, pejam celik.. Esok dah nak raya qurban..
Yeehaa!
But for me, perasaan 'happy' menyambut hari raya qurban and hari raya aidilfitri memang berbeza.. Different 'feel' for different thingslah konon.. Huhu..
Anyway, my whole family plan nak pergi holiday ke Terengganu during this raya qurban. Tapi, memandangkan keadaan cuaca yang tak berapa baik di sana, we kinda postpone the plan.. Huhu.. ='( Hmm.. Dok jelah rumah masak rendang, nasi himpit.. Woo.. Dah macam raya aidilfitrilah pulak.. Haha.. Ibu kata "Siapa nak makan rendang raya ni, masuk dapur! Sesiapa yang tak nak, esok silalah beraya makan maggi ye.." Aduh.. Kelam kabut semua orang dalam rumah buat part masing-masing.. Haha.. Nasib baiklah tak sampai tahap kena buat kuih raya! Huhu.. Uih.. Semput! ;D
For the people yang ada kat kampung tu, selamat hari raya ye from all of us kat sini.. Eceh.. Macamlah diorang baca 'ucapan-khas-di-hari-raya' ni! Hahaha.. (Mak Andak, Mak Lang, Angah Ayit, Abang Long, Keno, Pak Long, Kak Tini, Angah Sabri) Takpe2.. Nak jugak interframe nama diorang! Hihi.. Maybe salah satu dari lembu di dalam gambar (bawah) akan dijadikan sebagai qurban esok.. Nilah rupa lembu2 yang ada kat kampung..
And to you guys yang baru visit, ter..visit and dah lama visit this 'chikai' Blogxygen of mine, saya ucapkan SELAMAT HARI RAYA A'ADHA.. Semoga kita semua mendapat rahmat dan keberkatan hidup dariNya.. Amin..
Okay.. Nak pi makan rendang sat! Daa..

Yeehaa!

Salam all..
Just finished watching ManU vs Sunderland..

And I can't stop smiling! Yeehaa.. Feel like I wanna jump and jump all day long!

Wahaha.. Lunatic, kan budak ni? Huhu..
The main reason that I wanna jump and can't stop smiling till now is..
Manchester United won! Woohoo!
ManU 1 - Sunderland 0
Kuang3.. Thanks a lot to Vidic!
Sorry for being like this.. Heh..
Can't resist myself from this 'crazy' feeling everytime ManU wins!
Alaa.. Macamlah I turun padang sekali and scored the goal, kan? Eee.. =p
But, I did my part by jumping over the sofa, biting my fingers, shouting and mumbling in front of the tv! Hehe.. Seriously, I don't wanna describe the way I watch every game.. Haha.. BURUK!
It's all about Manchester United! Glad that they won tonight.. Huhu.. Sunderland, balik nanti beli tisu banyak2, okay! Hihi.. Jahat! =p
Many congrats to Ayah, En. Kamal and me! Tak rugi kita berjaga and buat havoc di pagi2 buta! Hehe..

Yeehaa!

Friday, December 5, 2008

WANTED!

Ernie Ball Pick (M)
Salam all..
After a few months tak 'lepak' sorang2, finally.. I spent one whole day with my own self the other day kat satu tempat favourite selain MPH and BORDERS.. Tempat pertapaan saya yang lain selain dari 2 tempat tadi ialah kedai muzik / instruments.. Ala.. Bukannya buat ape pun, dok mencari 'pick'!
Di satu kedai favourite.. Saya selalu kacau this employee.. Dengar khabar, dia main guitar 'gila2' aka terror tahap kronik.. Woo..
One day, when I entered the music store for the first time last year..
The employee: Hi.. (smile)
Me: Hi.. (smile jugaklah..)
The employee: Err.. What can I do for you, miss?
Me: Hmm.. (buat muka serius.. Ceh!) I nak beli..
The employee: Yes..?
Me: I nak beli guitar.. (muka masih serius.. Konon2lah.. Hihi..)
The employee: Oh.. May I suggest any type of guitar that we have in our store?
Me: (gelak) I haven't finish my line just now. I'm looking for guitar.. Err.. Guitar-punya-pick!
The employee: (muka dia.. Mesti tengah menyumpah dalam hati! Kuang3!) Oo.. Ada.. Ada.. Nanti saya ambil..
Yang pelik, the employee gelak habis-habisan.. Nasib baiklah masa tu tak ramai sangat orang kat kedai tu.. Ceh! Apa yang lawak sangat?
Sedang sibuk and 'rambang-mata' memilih pick, the employee tanya..
The employee: Banyaknya beli? Selalu hilang pick ke? (senyum)
Me: (muka separuh blur) Err.. Saja beli banyak sikit.. Nak buat gulai.. (sambung dengan kerja yang tertangguh tadi)
The employee: (memanjang gelak)
Ee.. Sibuk je gelak2.. Ehem.. I cakap dalam hatilah..
The employee: You.. can play guitar? (riak muka tak percaya)
Eceh.. Apa? Ingat girls tak boleh ke? Cheit..
Me: Main 'chikai2' je.. (masih fokus memilih)
Lepas bayar..
Me: Sorry for being 'that way' just now.. Actually, saya collect pick guitar. Sebab tu macam tak betul sikit waktu memilih.. Rambang mata!
The employee: Oo.. It's okay.. You're funny.. I'll take that as an entertainment-di-hari-yang-boring for myself. Tak pernah dibuat orang. "Saya nak beli gitar, gitar punya pick!" (the employee repeated my line sambil tergelak-gelak)
Ceh! Entertainment? Uih.. Lepas say thanks, saya blah cepat2.. =p
Since that day, employee yang dimaksudkan tadi, akan keluarkan bekas pick guitar kalau saya ke kedainya. Tak payah cakap, dia tahu saya nak beli apa.. Huhu.. Baguih2.. Or.. Dia takut kena 'buli' lagi? Huahua..
Dulu.. I used to 'expose' to you guys that I can play guitar started from an incident yang 'gila'.. Haha.. And, I've told all about my status as 'chikai-guitar-player' dalam post yang bertajuk 'Is Anchovy Related To Guitar?' last month.. (Kalau tak berapa ingat, boleh je refer balik kat archive sebelah tu.. Hihi Tak paksa.. Tak nak pun boleh, nak.. lagi boleh! Hihi..)
I remember, I didn't post anything about me as a pick or plectrum collector. Eceh.. Bukannya nak action.. But, yeah.. Seriously, I am a huge fan of guitar picks! So far, I've had around 105 pieces of guitar pick as my precious collection.. Tak kira, yang murah.. Yang 'kurang' murah.. Yang orang kasi.. Semua jenis pick saya bedal buat collection! Kuikuikui..
Fender 351 Premium Celluloid Pick (M)
Picks kat dalam gambar ni (atas) adalah jenis Fender 351 Premium Celluloid Pick (medium).. Alhamdulillah.. I have collected all of them.. Haha.. Susah jugak nak cari 'bende-alah' ni.. Merata cari.. Nasib baik jumpa.. Setakat ni, bukan je saiz medium, dari saiz thin, medium, hard pun telah berjaya 'disapu'.. Hehe.. Bila fikir2 balik, what will I get from this 'hobby'? Hmm.. Tak tahulah.. Nak kata boleh kasi kenyang ini perut, memang tak boleh! But, I realized some sort of 'feeling' iaitu 'puas + happy tahap kronik' bila dapat kumpul pick. Biarpun satu keping! Haha.. Pernah tu, saya sanggup tak keluar tengok movies and hang out dengan friends for a few months semata-mata nak 'save' pocket money nak kumpul 'bende-alah' ni.. Lagi rare design pick tu, lagi tinggi harga dia.. Ceh!
Sorry, if you guys think that I'm trying to show off my 'chikai' collection ni.. Hehe.. Takde niat pun nak buat macam tu.. Actually, the purpose of this post ialah..
The WANTED pick, Wirething Guitar Pick

Tujuannya.. Err.. Kotlah you guys tengah dating ke, makan2 ke, lepak ke.. Kat shopping or anywhere elselah, kan.. If you guys terjumpa, terserempak dengan jenis pick as shown above, please.. Do tell me.. Haha.. Bukannya apa, dah merayau saya cuba cari this type of pick (Wirething Guitar Pick) tapi.. Tak jugak 'bertemu jodoh'.. Ceh.. =p
Anyway, in advance.. I'll thank you guys first.. Haha.. Manalah tau kot2.. Dengan baik hatinya, I'll treat 3 gelas TEH AIS for anyone yang give me infos about this WANTED pick.. Eceh.. Haha..

Lastly, enjoy doing your things, you guys!

Thursday, December 4, 2008

Volkswagen or Oxygen?

Salam all..
It has been almost 4 days since my last update.. Hihi..
Busylah konon-kononnya.. =P
Speaking of being busy, guppy is one of the reasons why I've been quite busy lately..
Guppy, sejenis ikan yang saiznya besar sikit dari saiz ikan bilis.. Hehe..
Actually, I don't really like benda2 macam ni.. Takut! Haha..
Ini semua berpunca dari Abang, Kakdik and Adik..
They're now crazy about this fishy thingy..
Kakak diorang ni pulak.. Hmm.. Tengok je.. Haha..
This new hobby started when PS2 kitorang rosak.. Huhu.. Selalunya, we spend our time battling with each other via games.. But now, since the PS2 dihantar ke kedai untuk direpair, we kinda like moved our interests dengan membela ikan.. Bermula dengan ikan guppy.. Then, merebak ke goldfish.. Pastu, ikan 'bandaraya'.. Tambah lagi dengan ikan laga! Uih..
Adik (5 thn) pulak kata: Lepas ni, Adik nak beli tortoise. Err.. Kakak, tortoise kena 'pakai' volkswagen ke?
Abang, Kakdik and Kakak (me) looked at each other. Masing2 buat muka blur.. Volkswagen?
Kakdik (13 thn) jawab: Tortoise mana ada 'pakai' volkswagenlah, dik..
Abang (16 thn) dah tergelak-gelak..
Adik mula rasa fed-up: Volkswagen.. Nanti kalau tak pakai, matilah tortoise tu nanti. Tengok guppy, goldfish, 'bandaraya' ni ha.. 'Rumah' diorang ada Volkswagen! (muncung Adik menghala ke arah bekas-oksigen dalam akuarium tu..)
Abang, Kakdik and Kakak serentak pandang muka blur masing2: Oooh.. 'Volkswagen!'
Kakak sambil tergelak-gelak: Oksigen ke, dik?
Adik dah blur.. Hihi..
Kakdik and Abang tak habis2 gelakkan Adik: Tortoise 'pakai' volkswagen! Apalah adik ni..
Aisey.. Volkswagen or Oxygen? Kuikuikui..
Finally..
Adik kata: Cancellah beli tortoise! Nak beli guppy lagi. Nak colour green! Err.. Kak, guppy 'pakai' volkswagen tak?
Kuang.. Kuang.. Kuang..

Sunday, November 30, 2008

Once Upon A December


http://www.youtube.com/watch?v=Ky9QWbUj99Q

December is coming up.. So, I post this OST from an anime called 'Anastasia'.. This used to be my favourite movie and song.. Hope you guys enjoy it too.. And.. Welcome DECEMBER! =)

Once Upon A December
Dancing bears
Painted wings
Things I almost remember
And a song someone sings
Once upon a December..
Someone holds me safe and warm
Horses prance through a silver storm
Figures dancing gracefully
Across my memory..
Faraway
Long ago
Glowing dim as an ember
Things my heart used to know
Things it yearns to remember
And a song someone sings
Once upon a December..

Thursday, November 27, 2008

Blur!

(Psst.. This 'kaki' is totally NOT mine! Hehe..)
I don't know why..
This week..
This past few days..
I'm not that 'okay' as usual..
And..
I can't figure the reasons why..
It's just..
I'm so not myself..
Blur..

Things around seems to make myself even worse..
I wish this 'pathetic-week' would end faster..
Then, I shall start a new week with a new me..
Blur..
This 'blur-week' of mine..
Where it comes from?
I have no clue..
Can't get things straight in line..
Ugh, blur..
I wish this blur-mode will fade away..
Shooh.. Shooh..
Ehem.. Don't worry you guys.. I'm just a lil' bit blur here for nothing..
My 'head' masih okay lagi.. Tak terhantuk pun kat mana-mana dinding.. Hihi..
I just hate to love and love to hate this BLUR feeling.. That's all..
After drinking a glass of teh ais, I'll be just fine!
Haha.. So, don't be this blur, you guys! =p
All 'chikai' photos in this Blogxygen by: oxygen-me

Jom Bertapa..

Yay2.. Finally, I'll have the chance to date with me, myself and I this coming weekend!
Like usual, places like MPH or BORDERS make me smile..
Eceh.. Bukannya apa, I get to read free books! Haha.. Jahat, kan?
Here's the tricks..
1st - Grab one of your favourite books or magazines and as for me, I would prefer to take the book as shown above. Hehe..

2nd - Sumbatkan telinga dengan earphones + iPod Shuffle. Senang sikit.. Bila orang panggil or buat bising kat sebelah, kita memang takkan dengar dan tak payah nak dengar! Haha..
3rd - Finding the best 'spot' to read is very important memandangkan tempat itulah yang kita akan spend for a few hours. Cari yang dekat dengan air-cond or fan but quite tersorok from other people..

4th - Bermulalah sesi 'bertapa'.. Hihi..
Hmm.. Easy, huh? Bertapa sambil membaca.. Jimat duit sebab tak payah beli that book yang kita baca sebab kita dah baca. Haha.. And, sebagai salah satu cara untuk mould ourselves to read.. Best apa membaca ni.. Give it a try.. Syok! Believe me 'cause I've done this many times and I enjoyed it. Hehe.. Actually by doing this, niat nak tengok movies tapi duit tak cukup dapatlah terubat sikit.. Huhu.. =p So, kalau takde duit nak main bowling, movies, shopping or anything.. Boleh je 'bertapa' dengan buku or magazines.. ;D
Yay3! So, Harry Potter.. I'm coming! Hihi..

Wednesday, November 26, 2008

Miss The Good Ol' Times..



There's a time when I feel like I'm lost.. Lost in my own world.. Things from the past kept 'haunting' me. Hehe.. Not that type of 'haunting' yang hantu2 punyalah.. but the GOOD 'haunting'.. Hihi.. Why did I say this? Hmm.. "Buang tebiat ke budak ni?" or.. "Kepala tu ada terhantuk kat lantai bilik air ke?" Hihi.. Nolah..

Dah besar2 ni, rasa macam tak percaya je.. I've grown up.. Yeah! I have grown up! Bukan lagi budak kecik yang suka lari2 sana sini waktu kenduri orang dan main masak2 dengan cousins yang kat kampung tu.. Even cousins yang selalu dibuat main sama2, makan sama2, tidur sama, mandi sama2 (eceh.. yang sama gender jelah! Hihi..) juga dah grown up.. Yang nak kahwin pun ada and yang dah kahwin pun ada jugak.. Aisey.. Time goes by so rapidly.. Tak percaye3.. =O

I miss the good old times.. Rindu sangat2.. Tak perlu fikir berat2.. Easy-going je dengan things around. Dah besar2 ni, aww.. So much to deal with.. Ee.. Pening2.. (*sigh)

A reminder for myself - InsyaAllah.. Things will work out fine and stick to yourself.. Double the love for family, family and family.. Ehem.. Save some 'love' for the 'tuan-punya-otak-yang-quite-serabai-kusut-sekarang-ni'.. Hihi.. =P

Breathe in the oxygen now! Yeehaa!

Tuesday, November 25, 2008

Zaf & Lah VE - Aku Bukan Untukmu

Aku Bukan Untukmu - Zaf & Lah V.E


Yesterday.. 3 'chikai' singers + guitar players played this song.. Hihi.. There were Abang Mamat (guitar + vocal), Haziq aka Chikko (vocal) and me (guitar + vocal).. Cecewah.. Once in a while, kami 3 sepupu 'jamming' sikit.. Hihi.. We had fun while doin' that.. (*wink) This is a nice song actually.. A new version of Aku Bukan Untukmu by both V.E ex-members, Zaf and Lah.. Believe it or not, I've never listened to this song before until my cousins introduced this to me last week.. Hehe.. Bukannya apa.. Tak berapa 'gila' sangat dengar radio! Huhu.. And maybe lagu ni dah 'agak' lama for you guys.. Kesian.. Saya baru je dengar.. ='( But, I'm starting to like it now.. Hihi.. Hope you guys will enjoy this song as much as I do! Yay!

Opss.. And don't forget to enjoy doin' your things..
Salam.. =D

Saturday, November 22, 2008

My Friend Tagged Me?!

An old friend of mine named, Tan Sze Wei aka Susu tagged me. Aisey man! Oh.. Do I have to do this, Susu? =p

1) Describe yourself in one word?

Tall

2) Who will you pick, someone who really loves you or someone that you love?

Err.. Never been in love. Hihi.. So, I don't have to pick! Yay!

3) Have you ever love someone but never had the courage to tell?

Haha.. Always been in that situation!

4) How if people reject your confessions face to face?

I'll thank the person and run! =p

5) God is giving you just 5 more minutes before going back to heaven. If you love someone special, what will you say to that person?

Err.. Dude! Wanna come with me? Hihi..

6) What will you say to a person who doesn't want to believe you?

Cheit! Podaa.. Balik 'kampung'lah!

7) Was there ever a time that you tried to learn to love someone?

(Susu, why there are so many 'love' questions daa..?) Yeah, I used to try once but I changed my mind 'cause hey, I don't even know how to love a guy!? Hihi..

8) Do you have someone special with you all the time?

Yeah, my family! =)

9) Long distance love?

Hmm.. Why not.. But, short distance love pun tarak! Kuikuikui..

10) Best place to cry?

My bedroom!

11) Who do you love the most?

Definitely my family! No doubt on that..

12) Ever hated someone so bad?

Haha.. I hate rude persons a lot!

13) The biggest and most hurtful lie you've ever heard?

"On the way.. On the way.." But, the person is not even out yet! Huhu..

14) The last person you had roti canai with?

With all my family members.. Ehem.. Don't forget the TEH AIS! =p

15) The last person you went to the movies with?

Err.. Can't rememberlah.. Hihi.. Pelupa!

16) The last person you talked on the cellphone with?

The Maxis operator. "Nombor yang anda dail.. bla.. bla.." Hehe..

17) The last person / thing you hugged?

My lil' brother..

18) The last person you yelled at?

Err.. My neighbour's cat, I think.. I'm scared of cats! Hihi.. Meow2!

19) In the last week, have you ever kissed someone?

Yeah.. Again, it's my lil' brother whom I kissed almost everyday, not just last week..

20) Think of the last time you were angry. Why were you angry?

I had a big headache + fever last few days, so I asked my lil' sis to 'picit-kepala'.. She kept saying, "Okay2.. Later2.." And until now she hasn't touch my head pun! Ugh..

21) If you could do anything or wish anything, what would it be?

Woohoo.. Best question! Err.. I wish for the bad people in this world to live in Mars and no one's hungry + poor..

22) If you could have an all expense paid trip, where would you go?

Every single state in this world! Hey, it's free, kan? =)

23) What reminds you most about her / him?

Psst.. Can I know who the person is? Hehe..

24) What / who would be the hardest thing / person for you to give up on?

Thing - Teh ais yang tak sedap : Person - (blur..)

25) 5 true facts about me?

  • A mere guitar player
  • Single? Hehe.. Cewah!
  • ManU fan
  • My family is my oxygen
  • I like sleeping.. =p

26) 4 things that scare me?

  • Cockroaches
  • Cats
  • Being lost
  • Darkness.. I mean, blackout!

27) 3 of your favourite colours?

  • White
  • Black
  • Turqoise

Friday, November 21, 2008

Once Upon A Terrible Time!

(Gambar hiasan je ni.. Cerita kat bawah tu, memanglah benar belaka. BUKAN fiction semata-mata! =p)
Once upon a terrible time..
I had a terrible time lah! Hehe..
Nolah..
Yeah, it was!
The terrible moment began when..
A wonderful weather.. I woke up from the bed after wiped up my saliva with my shirt.. (Hehe.. Tak busuk pun! =p) I quickly got ready to school and kissed my Ibu's cheek before stepping out from the house.
I waited for the school bus with all my friends. Selalunya, kalau tunggu pak cik bas sekolah datang, kitorang selalu lepak2 dan duduk2 kat satu 'teduhan' tu. I mean, waktu tu sekolah sesi petang, so masuk tengahari. Bila tunggu pak cik bas datang memanglah berkurun. Berupaya membuatkan kulit ni hah jadi hitam legam under the hot sun..
'Port' teduhan that I meant just now was located kat sebuah bangunan beberapa tingkat. Tempat tinggal orang sebenarnya tu.. Apartment, to be exact..
I felt so sleepy that day. So, that made me un-energetic to 'kepochi' around with my friends. I decided to sit down and tidur sekejap. I sat on a big 'batu' availabled there. Hehe.. Macam tau2 je yang beta nak 'beradu'! Huhu..
Sedang sedap berdengkur lebih kurang 5 minutes, there was 'something' suddenly fell on me. It looked like some kind of 'air sabun' produced by the mak cik2 tingkat atas yang selalu sidai baju kat balkoni diorang tuh.. I shouted a little sebab terkejutlah konon. All my friends gathered around me and kept asking me questions.
"Kenapa?"
"Are you dreaming?"
"Why were you shouting?"
"Kau sihat ke tak ni?"
All the 'kepohchi' asked me serentak. I looked up (mendongak ke atas) and tried to find the 'source'. Dari mana pulak datang air ni. Tiba-tiba melepek jatuh kat tangan kanan ni. Bukan sikit, banyak! Kut lah ada burung yang 'buang air' ke.. Kain baju yang disidai tidak diperah betul2 hingga habis air jatuh menitik-nitik ke.. I was wondering.. My friends too..
Then, one of my friends said..
Friend 1 - Air apa kat tangan you tu, Oxy?
Oxy - (blur..)
Friend 2 - Yeah.. Takde hujan.. Takde ape.. Tiba-tiba basah je.. (muka pelik)
Oxy - (still in the blur-mode!)
Friend 3 - Air sabun dari laundry mak cik tingkat atas kot. Kan kita selalu kena..
And the rest were nodding their heads together.
Friend 1 - Cuba kau bau. Kalau wangi, confirm it came from laundry mak cik tingkat atas.
Oxy - Kau gila? Kalau wangi, okaylah.. Kalau busuk? (blur-mode dah tinggal 40% je)
Friend 2 - (tergelak-gelak) Ha'ah.. Cuba kau bau sikit.
Oxy - (had no choice!) Hidu..
Then, I felt that the time has stopped! Please tell that I'm dreaming! Dalam hati, berharap sangat yang time tu memanglah tengah bermimpi.
But.. NOT!
Friend 1 + 2 + 3 - So? Wangi? Busuk?
Oxy - (jerit sekuat hati!) Ya Allah! Siapa yang buat ni!?
Friend 1 - Kenapa? Asal?
Oxy - Ini (air tadi) bukan datang dari kain baju mak cik tingkat atas ni! Ini air dari 'dalam mulut' mak cik tu punya mak cik ni!! Huh.. Nak marah ni.. Nak marah!
Bertuah punya kawan.. Khusyuk je laughed at me.. Buka nak tolong ke apa ke!
(Lari laju2 dan terus ke paip wuduk surau berdekatan dengan bangunan itu. Basuh tangan hampir 30 kali!) Yerk.. Ludah siapalah tu! Waaa..
Back at the 'port', I saw all my friends were stepping into the school bus. Laa.. Pak cik bas dah sampai rupanya.. Sebelum kaki melangkah masuk ke dalam bas, sempat lagi tu dongakkan kepala. Looking at the building. Siap jerit lagi tu!
"Kepada mak cik, pak cik, abang, kakak, adik, datuk, nenek.. Sesiapalah.. Yang selambe-mambe meludah tadi. Terima kasih banyak-banyak eh! Amalkan selalu! Pengotor!"
Lepas je jerit that sentences, I stepped in the bus. Yang lain2 dalam bas tu dah ketawa berdekah-dekah. Siap tepuk tangan lagi. Including that pak cik bas sekolah kitorang.. I was so mad at that time. Takde hati langsung nak join 'kelab ketawa' diorang tu.. Bertuah punya sekutu bas!
Sebelum turun dari bas sekolah, pak cik bas called me.
Pak cik bas - Beranilah kamu ni. (Dia tersenyum dan barulah tersedar yang gigi depan pak cik tu tinggal 4 batang je! Ceh.. Jahat! Hihi..)
Oxy - Berani?
Pak cik bas - Mana ada orang yang berani jerit macam tu. Kamu kena 'air' ke? (gelak)
Oxy - Air? (baru teringat!) Oh.. air! Ha'ah.. Tadi waktu nak tunggu pak cik datang, saya tidur kejap kat bawah balkoni tu. Tiba-tiba pulak rasa basah je tangan ni ha. Bau dia. Ya Allah!
Pak cik bas - (gelak dan gelak lagi) Maaf ye, nak.
Oxy - (pelik) Maaf? Kenapa?
Pak cik bas - Pak ciklah yang terludah kat kamu tu. Naik kejap ke rumah tadi sebab terlupa nak ambil kunci bas. Berhenti sat kat balkoni dan.. Hihi.. Tak sangka pulak terkena ke kamu. Maaf ye, nak. Janji pak cik takkan meludah merata lagi.
Oxy - (ternganga)
When I told my friends about that in the class, seperti biasa.. They laughed out loud.
Friend 1 - Kawan, balik nanti jangan lupa sama' tangan tu eh.. (gelak yang tak pernah habis)
Friend 2 - Tak pun.. Mandi bunga je! (gelak!)
Oxy - 'Terima kasih' banyak2, korang! (blur..)
Moral of the story:
  • Jangan tidur waktu tunggu bas
  • Jangan duduk2, lepak2 bawah balkoni rumah orang
  • Jangan hidu segala spesies air yang tetiba jatuh melepek ke atas diri sendiri
  • Jangan cepat percaya kat kawan yang suruh 'baulah-mungkin-air-sabun-mak cik-tingkat-atas-kot'
  • Sebab.. Mana ada orang sidai baju tengahari buta nak masuk lewat petang!
  • Do not spit around!
  • Ever!
    *
    Lupa nak bagitau yang pak cik tu belanja makan Cornetto for a week! Hehe.. Sebagai tanda maaf, katanya.. And this time, I laughed out loud at my friends again! =p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...