Related Posts with Thumbnails

Friday, December 5, 2008

WANTED!

Ernie Ball Pick (M)
Salam all..
After a few months tak 'lepak' sorang2, finally.. I spent one whole day with my own self the other day kat satu tempat favourite selain MPH and BORDERS.. Tempat pertapaan saya yang lain selain dari 2 tempat tadi ialah kedai muzik / instruments.. Ala.. Bukannya buat ape pun, dok mencari 'pick'!
Di satu kedai favourite.. Saya selalu kacau this employee.. Dengar khabar, dia main guitar 'gila2' aka terror tahap kronik.. Woo..
One day, when I entered the music store for the first time last year..
The employee: Hi.. (smile)
Me: Hi.. (smile jugaklah..)
The employee: Err.. What can I do for you, miss?
Me: Hmm.. (buat muka serius.. Ceh!) I nak beli..
The employee: Yes..?
Me: I nak beli guitar.. (muka masih serius.. Konon2lah.. Hihi..)
The employee: Oh.. May I suggest any type of guitar that we have in our store?
Me: (gelak) I haven't finish my line just now. I'm looking for guitar.. Err.. Guitar-punya-pick!
The employee: (muka dia.. Mesti tengah menyumpah dalam hati! Kuang3!) Oo.. Ada.. Ada.. Nanti saya ambil..
Yang pelik, the employee gelak habis-habisan.. Nasib baiklah masa tu tak ramai sangat orang kat kedai tu.. Ceh! Apa yang lawak sangat?
Sedang sibuk and 'rambang-mata' memilih pick, the employee tanya..
The employee: Banyaknya beli? Selalu hilang pick ke? (senyum)
Me: (muka separuh blur) Err.. Saja beli banyak sikit.. Nak buat gulai.. (sambung dengan kerja yang tertangguh tadi)
The employee: (memanjang gelak)
Ee.. Sibuk je gelak2.. Ehem.. I cakap dalam hatilah..
The employee: You.. can play guitar? (riak muka tak percaya)
Eceh.. Apa? Ingat girls tak boleh ke? Cheit..
Me: Main 'chikai2' je.. (masih fokus memilih)
Lepas bayar..
Me: Sorry for being 'that way' just now.. Actually, saya collect pick guitar. Sebab tu macam tak betul sikit waktu memilih.. Rambang mata!
The employee: Oo.. It's okay.. You're funny.. I'll take that as an entertainment-di-hari-yang-boring for myself. Tak pernah dibuat orang. "Saya nak beli gitar, gitar punya pick!" (the employee repeated my line sambil tergelak-gelak)
Ceh! Entertainment? Uih.. Lepas say thanks, saya blah cepat2.. =p
Since that day, employee yang dimaksudkan tadi, akan keluarkan bekas pick guitar kalau saya ke kedainya. Tak payah cakap, dia tahu saya nak beli apa.. Huhu.. Baguih2.. Or.. Dia takut kena 'buli' lagi? Huahua..
Dulu.. I used to 'expose' to you guys that I can play guitar started from an incident yang 'gila'.. Haha.. And, I've told all about my status as 'chikai-guitar-player' dalam post yang bertajuk 'Is Anchovy Related To Guitar?' last month.. (Kalau tak berapa ingat, boleh je refer balik kat archive sebelah tu.. Hihi Tak paksa.. Tak nak pun boleh, nak.. lagi boleh! Hihi..)
I remember, I didn't post anything about me as a pick or plectrum collector. Eceh.. Bukannya nak action.. But, yeah.. Seriously, I am a huge fan of guitar picks! So far, I've had around 105 pieces of guitar pick as my precious collection.. Tak kira, yang murah.. Yang 'kurang' murah.. Yang orang kasi.. Semua jenis pick saya bedal buat collection! Kuikuikui..
Fender 351 Premium Celluloid Pick (M)
Picks kat dalam gambar ni (atas) adalah jenis Fender 351 Premium Celluloid Pick (medium).. Alhamdulillah.. I have collected all of them.. Haha.. Susah jugak nak cari 'bende-alah' ni.. Merata cari.. Nasib baik jumpa.. Setakat ni, bukan je saiz medium, dari saiz thin, medium, hard pun telah berjaya 'disapu'.. Hehe.. Bila fikir2 balik, what will I get from this 'hobby'? Hmm.. Tak tahulah.. Nak kata boleh kasi kenyang ini perut, memang tak boleh! But, I realized some sort of 'feeling' iaitu 'puas + happy tahap kronik' bila dapat kumpul pick. Biarpun satu keping! Haha.. Pernah tu, saya sanggup tak keluar tengok movies and hang out dengan friends for a few months semata-mata nak 'save' pocket money nak kumpul 'bende-alah' ni.. Lagi rare design pick tu, lagi tinggi harga dia.. Ceh!
Sorry, if you guys think that I'm trying to show off my 'chikai' collection ni.. Hehe.. Takde niat pun nak buat macam tu.. Actually, the purpose of this post ialah..
The WANTED pick, Wirething Guitar Pick

Tujuannya.. Err.. Kotlah you guys tengah dating ke, makan2 ke, lepak ke.. Kat shopping or anywhere elselah, kan.. If you guys terjumpa, terserempak dengan jenis pick as shown above, please.. Do tell me.. Haha.. Bukannya apa, dah merayau saya cuba cari this type of pick (Wirething Guitar Pick) tapi.. Tak jugak 'bertemu jodoh'.. Ceh.. =p
Anyway, in advance.. I'll thank you guys first.. Haha.. Manalah tau kot2.. Dengan baik hatinya, I'll treat 3 gelas TEH AIS for anyone yang give me infos about this WANTED pick.. Eceh.. Haha..

Lastly, enjoy doing your things, you guys!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...