Related Posts with Thumbnails

Saturday, December 26, 2009

Merry X'mas!

Merry X'mas to..
-My dear honey friend, Juan Margrita
-Sir Abraham & wife, Mdm Usha
-Any of my fellow mates who're celebrating X'mas!
And oh, not to forget my..
-Harry Potter
-Jacob Black
-And Vidic! Haha..

Wednesday, December 23, 2009

Mamak Tu Dah Balik!


Berbulan sudah agaknya
Memendam rasa
Terkilan pun ada juga
Bila lain yang diminta
Lain pula yang diterima
Komplen diadu tak terkira
Puas sudah ku berkata
"Anei, kasi buat sedap punya!"
Macam biasa
Dia menganggukkan kepala
Seminit dua
Anei kembali menatang dulang bersama
Tersenyum lebar sampai ke telinga
Gelas diletak di atas meja
Hati berbunga
Air liur berlumba
Tapi, sempat juga ku membeza-beza
Tona
Warna
Tak menepati pandangan mata
Hati cepat dipujuk dengan berkata
"Argh.. Maybe rasanya okay, tiada cela!"
Tanpa membuang masa
Straw dan lidah bertemu-sua
Aisey, seperti yang telah ku duga
Teh ais yang ku puja
Tak sedap rasanya!
Alahai, anei ni memang sengaja
Ini bukannya kali pertama
Bukan pula sekali dua atau tiga
Entah apa problemnya
Entah mana silapnya
Teh ais yang selalu membuat ku gila
Sudah tidak 'normal' rasanya
Mana boleh krimer susu diganti dengan gula
Habis-lah rosak tekstur, warna dan rasa
Gerangan teh ais yang ku 'order'!
Mogok dilancarkan serta-merta
Nah, hampir 2 bulan lamanya tidak 'pekena'
Konon rindu tapi ditahan saja..

Hari ini kebosanan melanda
Abang dan Kakdik mengajak pula
Untuk 'melepak-lepak' di mamak biasa
Nak tak nak diikutkan jua
Mogok yang ku lancarkan kononnya
Sekadar bertahan buat sebulan dua
Sampai sahaja di sana
Dari jauh si anei2 itu semua
Melambai-lambai tangan ke udara
"Ah moi, apa macam, lama tara sini mari juga?"
Haa.. Tulah siapa suruh buat teh ais pakai gula!
Nasib dicuba
Teh ais juga yang di'order'
Dan akhirnya.. Itu-lah dia!
Rasa
Tona
Warna
Dan segala yang sewaktu dengannya
Segelas teh ais yang dirindu, dipuja
Kembali membisa
Fuh, lega
Apalagi, orderlah lagi dua!
;)
(*Dah lama tak mengada-ngada, bergurindam panjang berjela macam ni! Hahaha..)

Sunday, December 20, 2009

Blogxygen's New Look!


Alhamdulillah.. It's all done! Wee..
I've been spending one whole day to renovate my Blogxygen. Hehe.. Not trying to be 'gothic' with the black and white color thingy but I was just y'know, trying to have a new look.. Nevertheless, I'll still stick to my 'root-word', OXYGEN which symbolises an important element in my life. I'm sure it's important and a vital need for you guys too! Huhu.. And again, family, friends, ManU, teh ais, guitars, these consist 80% of my oxygen supply to stay alive. Salam Maal Hijrah! :)

Wednesday, December 16, 2009

*hug

*I'm invisibly hugging my manja, Nemanja Vidic now.. Hahaha.. Thanks for the goal last night, dude! ManU (3) - Wolves (0)
(*blushing.. Hehehe..)

Tuesday, December 15, 2009

Yo!

Salam + a BIG smile to all.. :)
Tuan punya blog telah diserang baru2 ni..
Ecece.. Serang bendanya. Wabak malas level kronik untuk meng-update blog ada-lah! Huhu.. Nevertheless, I've got my own reasons for not updating this mere Blogxygen of mine for almost 3 weeks! Hehe.. Lama, kan.. Tulah.. Nak buat macamana. Time just can't be friends with man!
Well, there're loadsa things that I wanna say here but unfortunately they're not meant to be shared. Hehe.. Life could be so unfair to you at times, huh.. And I'm trying to cope with that fact.
Lately ni jugak I've been missing to make some reports on ManU games. Few games which brought in different stories. Ada menang, ada kalah. However, I can't be missing to do my same old routines like jumping around and shouting like 'orang-gilak' in front of the tv! Hahaha.. And previously, I was so geram dengan Valencia. Feel like clorox-ing his leg dengan mata dia sekali. Hehehe.. I wish I could! Yelah, mana tak-nya, siapa suruh dia main bola macam tengah main guli time lawan dengan Aston Villa hari tu. Urgh.. Plus, my manja si Vidic tu pulak wasn't feeling that well for the past 2 weeks due to some illnesses reported. The way he plays pun ala2 je. Haish.. Dan akhirnya, I'll end up snoring in the middle of the game. Huhu.. :p
I guess, that's it for now. Mata dah kuyu layu. Bantal busuk dah panggil. Haha..

Friday, December 4, 2009

Another Post With A Sigh..

Salam + a BIG smile to all.. :)
Well, I guess I should start this post with an apology for not updating this 'lau yah' blog for like almost more than a week. Eceh.. Macam-lah ramai je yang visit! Hahaha.. (*takpe.. Kita perasan kejap!) Feel like some kind of a loser je each time when I sigh. Seriously, life could be so unfair to you sometimes. And for those out there who're so 'fragile' like myself, coping with this uncertainties memang-lah something yang un-easy at all! Haish.. All the time you'll keep asking yourself about the same old thing and trying to figure out the solutions then again, it'll end up with the same ANSWER! I hate dealing with this kind of situation. And again, I'll have to agree with this saying, 'Things are easier said than done..' :'(
People around may have different thoughts about yourself and automatically their thoughts are being digested as expectations to your ownself. High-expectations, I mean.. Despite from just sitting back and saying the un-necessary words or hopes towards others, why can't we just do the listening part and 'clog' in when needed je? Ingat everything will go smoothly je ke? Ingat takde problems may occur ke along the way? Hmm.. How I wish the word 'problem' can be defined as easier as ABC or 1+2.
*But in each sigh, it symbolises the adequate amount of how strong should I become in order to juggle with this challenge which He has stored for me.. InsyaAllah.. :)
Err.. Dah habis baca, you can start smiling now and send those cute smiles invisibly to me, please! ;)

Friday, November 27, 2009

(",)v


Dedicated to all of you..
And to my Vidic yang jauh nun kat Old Trafford sana! Hehe..

Wednesday, November 25, 2009

Crazier

That day, 'demam' came and attacked me suddenly. Plus dengan 'girlfriend' dia yang bernama 'selsema'. Sakit kepala pun join jugak masuk 'group' ni. Nah! What a perfect reason for me to lay down and hugging my pillow tightly sambil menggigil-gigil sebab menahan sejuk. Macam biasa jugak, panadol menjadi M&M for me. Ibu bought me some kinda 'flu-pills' to be taken along with that paracetamol. Huhu.. Tak tahan sakit punya pasal, I took all of that sekali gus. Ter-overdose sikit kot! Apa tak-nya, ibu kata pill selsema tu makan satu je tapi budak gila ni ambil lagi extra 2. Panadol biasa 2 biji. Tambah lagi dengan Panadol Acti-fast! Tapi yang tu cuma sempat telan sebiji je sebab tekak ni dah mula rasa pahit level kronik. Haa, cuba kira dah berapa biji semua tu? Aisey.. (*Yes, indeed. Don't try this at home kalau nak merasa jadi tua dan ada cucu. Hihi..)

Nah! Dunia terasa berputar-putar. Aduh! Kat sofa jugak terus landing. Tak sempat nak naik ke bilik. Suara si Abang, Kakdik dan Adik yang sedang bergaduh-gaduh memilih ikan di FishVille (*bukumuka) makin lama makin senyap. Badan ni pulak macam kena sumbat dalam peti ais. Sejuk gila. Haduh.. Terasa macam nak masuk dalam oven time tu jugak! Hahaha..

Dan time tulah segala spesis mimpi datang mengganggu dengkuran yang tak berapa nak lancar dek kerana selsema dan hidung yang tersumbat. Ada-lah jugak dalam 2-3 mimpi yang sempat 'dimimpikan' sepanjang tempoh dengkuran tu! Hahaha.. And my favourite would be the one when I bought another guitar! Huhuhu.. Puh! Semoga itu menjadi kenyataan! Hahaha.. And then, sempat jadi pelakon movie Twilight jadi Bella! Ish2.. Impossible but yet it was COOL! Tak dapat betul2, dalam mimpi pun jadi-lah! Hihi.. Dan yang satu lagi mimpi agak karut dan sedikit scary. Ada ke patut dalam mimpi tu konon2-nya tuan punya blog dah ada husb_nd! Ceh! (*blushing) At least, not for now-lah kan! Ugh, duh! :P

*Lupakan mimpi yang last tadi! Haha.. Back to that budak yang ter-overdose paracetamol dengan pill selsema tu yeah.

Few hours later, mata terbukak. Dahi terasa penuh dengan manik2 peluh. Kepala masih pening sikit tapi alhamdulillah suhu badan dah kembali normal. Selsema adalah kurang sikit walaupun sebelah lubang hidung rasa macam tersumbat. Hehe.. Toleh ke arah jam dinding. Fuh.. Dah pukul 11 lebih. Almost 3 hours jugak bantai tidur lepas makan ubat secara 'berlebihan' tadi. Huhu.. (*Lepas ni tak nak buat lagi dah!)

Mencari-cari kelibat ibu dan ayah.. Oh, nasib baik. Diorang belum tidur lagi..

"Dah okay?" - Ibu

Angguk.

"Jom pergi minum teh ais?"

Ibu + Ayah tergeleng..

(",)v

Sunday, November 22, 2009

ManU VS Everton


Can't stop smiling. And as usual, I'll have to endure with this sore throat which appears right after watching ManU game. Hahaha.. But this time, sakit tekak ni quite worthwhile due to the victory gained by the boys during our previous match against Everton. Huhuhu.. 3-0! Amacam? Coolio habis, kan! Hahahaha.. :P
Almost two weeks tak tengok ManU main. Huh.. Seriously, rasa empty gila. Urat2 dan otot trakea terutamanya, memang tak terangsang langsung within that period. Huhu.. Apa taknya, dah agak lama tak jerit2 dan lompat2 kat depan tv! Hahaha.. Tapi, memandangkan game tadi yang berjaya membuatkan tuan punya blog tersenyum lebar sampai ke pagi esok, boleh-lah kita spend few minutes to express my 'happiness' kat Blogxygen ni kejap! Hahahahaha..
Okay, I shall first thank Mr. Fletcher for his goal contribution. Huhu.. Dahsyat angle goal tu. Naik jenuh tengok orang tv tu kasi repeat clip yang sama. Hehe.. Takpe, kita kasi chance. And oh.. Saha, si ex-ManU still looked the same as before even if he was in his jersey 'Chang' berwarna biru ala2 colour Chels'ehem' tu. Nasib mamat ni tak kena 'boo' dengan my 'kaki2' kat Old Trafford tu! Hahaha..
Anyway, back to our story.. 2nd goal was contributed by Carrick! Ecece.. Ini mesti aura co-mid-fielders yang Fletcher 'hantar' secara tak langsung! Huhu.. Memandai je! Nevertheless, the moment he scored that goal, tuan punya blog memang dah lompat2 sampai tak ingat dunia. (*Macam biasa-lah.. Style tengok bola level over! Hehehe..)
Err.. Rafael yang before that dapat present yellow card from the ref was taken out and being replaced by the evergreen, Scholes. Giggs, the captain of the game played averagely, I guess. But yet, his skills.. Haish.. No doubt about that-lah! Owen pulak dengan style dia yang suka tenggelam2 timbul tu. Huhu.. Okay-lah tu dari tengok si Berbatov main, kan! Hehehe.. And as for Rooney pulak, mamat ni sejak ada baby dia macam cool down sikit. Lari pun dah agak slow and his style of passing wasn't that precise. Eceh! Tuan punya blog sedang perasan jadi football analyser! :P
Ingatkan dah takde goal, rupanya si Valencia kasi lagi satu! Huhu.. (*Haa.. Time ni lompat lagi tinggi! Hehe..) Obertan pun turun padang jugak bila Rooney dipanggil masuk. But he wasn't helping much this time. Sengaja main sekadar nak buang peluh je! But still, he's forgiven sebab dia masih dalam kes 'freshie' lagi. Ecececece.. Gibson ganti Carrick. Haa, dia pun tak banyak sangat berpeluh! Haish..
Yang penting, it's good to see my manja, Nemanja Vidic back on the field! Huhu.. Kalau nak harapkan sangat si Brown tu macam susah sikit. Rambut mamat ni dah panjang. Takpe, saya suka. Vidic tetap nampak macho! Hahaha.. And it's quite vital for me as well to thank si Evra yang sungguh-lah berdedikasi level kronik! Hish.. Susah nak cari left-back yang gila rajin, skillfull dan chillex macam si Evra ni. One of a kind.. Kalau tengok time dia lari sambil membawa bola di kaki ditambah lagi dengan player Everton yang tak sudah2 nak kerumun mamat ni, haish.. Memanglah! Evra ni boleh dikira macam tulang belakang untuk game malam ni! Takpe.. Nanti tuan punya blog akan FedEx teh ais 3 bungkus untuk you sebagai hadiah esok ya, Evra! Minum-lah sampai lebam! Hahaha..
*P/s to all my blogger ManU buddies..
Let's do the *hi-5 for the victory, shall we!? Hahaha.. :D

Thursday, November 12, 2009

Organizing The Chaos

There's nothing much to blog about this time. I couldn't find the right sentences to build up my ramblings. An un-satisfiable week that I have to go through. Susah! But, I don't have the guts to show it to the people around. Feel like it won't be appropriate for me to do so. I guess, the best way to make yourself to feel a lot more better is not to share your sadness with others, kan? Haish..
How I wish I could have all of my best friends around. Suganti, Lat, Nitrah.. Gila rindu kat diorang. :'(
And about ManU, err.. There's nothing much to say about this. I just need some time to heal! Hahaha.. Pigidaa.. This is the answer for supporters yang 'warm-warm-chicken-poop' je. Hahaha.. Eventhough, they've lost to Liver'ehem' and currently to Chels'ehem', well again.. I'd like to use my own quote to define this 'temporary-lose' as "the ball is sphere, not circle and anything can happen as it rolls." Hah! Dah.. Tak payah lagi nak bising pasal ni kat 'bukumuka'! Ala, mentang2-lah my manja, si defender Nemanja Vidic tu tak turun padang masuk 2 minggu, semua nak pakat buli 'girlfriend' dia ni haa.. Ceh.. :P
And oh.. Feel like 'banging' these tuan punya heads.. Fletcher, Brown, Anderson, Rooney, O'Shea, Valencia dan Giggs (sekeh sipi2 je sebab dia dah tua!). Sebagai hadiah sebab main bola macam main guli hari tu! Huh..
*P/s untuk Suganti yang happy je 'bermaharajalela kat India sana..
"Jangan lupa curi resepi papadom!"
*P/s untuk mamak favourite..
"Anei, kenapa semenjak dua menjak ni selalu buatkan saya teh ais pahit!?"

Saturday, November 7, 2009

Lemak Tebal

Salam + a BIG smile to all.. :)
Tak tahu nak start post macam mana. Roti kat tangan menganggu konsentrasi. Tu belum masuk part mengunyah semangkuk muruku ni haa.. (Alaa.. Lebihan waktu raya hari tu!) Huhu.. Sungguh-lah tak dapat nak fokus. Mana satu tangan nak menaip, mana satu tangan lagi nak menyumbat roti + muruku ke dalam mulut! Nasib baik takde teh ais! Ish3..
Well.. There's nothing much to blog today. Kepala tengah tepu dan agak padat dengan several things which I've experienced during this one whole week. Err.. I guess I should start with my lil' brother's 6th birthday first (yesterday). Aisey.. Mamat kecik ni dah besar rupanya. InsyaAllah, next year he'll be a standard 1 pupil. Hehe.. And as a BIG sis to him, I'd like to wish him a 'Happy Birthday', may Allah bless his life and pray him for a smooth and successful future! Amin..


Back to our blog title for today, 'Lemak Tebal'. Haish.. Kalau kerja dok asyik mengunyah, mengunyah dan mengunyah haa.. This is what we call the 'invitation-of-fatness'. Nak kata drastik sangat tu tak-lah, but now I weigh 1-2 kilos more than my normal weight! Ish3.. Tak boleh jadi ni! Rasanya, kan.. Ini semua teh ais punya pasal! Roti jugak. Sausage jugak. Maggi jugak. McSundae jugak. Double Cheeseburger jugak. Tambah lagi satu, fillet steak yang ibu belanja hari tu kot? Huu.. (Takpe.. Harap ibu + ayah akan belanja makan itu lagi lepas ni! Haha..)
Dan konon.. Bila perasan yang lemak dah agak tebal, mula-lah 'bersemangat waja' nak berjogging! Esok? Malas pulak. Okay, kalau macam tu how 'bout lusa? Hari Ahad. Nanti masuk Isnin dah sakit2 badan! Haish.. Habis tu bila lagi?!
Takpe.. Nanti time tengok game ManU vs Chelsea weekend ni, mesti peluh banyak keluar. Confirm! Maybe peluh semasa menjerit + melompat + memarahi Berbatov + menghempuk sofa + menghayun remote Astro akan sama timpalnya dengan nilai 'liter' peluh sewaktu berjogging. Kan?
Terasa macam panjang lebar pulak description lemak tebal ni. To be short, lemak tebal sebab MALAS + makan BANYAK! Hahaha.. End of story..
*Hari tu ibu + ayah treat makan daging tebal (tak tahu takpe). Aunty Ita siap buatkan Carbonara dahsyat. Macam biasa, mamak favourite 'jual' teh ais (tapi hari tu dia buat pahit! Ceh!). Hmm.. Agak2, siapa boleh belanja tuan punya cendol dalam 2 setengah mangkuk with extra kacang? Kalau sudi, FedEx-kan ke Old Trafford esok! Hehehe.. :P

Tuesday, November 3, 2009

Aisey..

Memang 'aisey' betul. Baru je plan nak jalan-jalan, makan angin, ronda-ronda around bandar sambil menikmati angin malam. Dalam kepala memang dah susun baik punya plan. Agak2 kalau tekak dah kering sebab dahaga, boleh-lah singgah kat mamak favourite. Suruh dia tolong buat-kan teh ais heaven dalam 3 gelas dengan roti canai level garing sikit, fuh.. Memang layan habis-lah kalau macam tu! Huhu..
Haish.. Nak kata tuan punya blog ni famous macam Yuna pun, jauh sekali. Famous macam Jessica Alba? Haish.. Lagi jauh! Macam wife Vidic? Ecece.. Ni dah jauh berangan pulak! Entah-lah.. Apa sangat-lah yang 'diorang' tu dok sibuk terkejar-kejar si tuan punya blog ni. Style macam tak cukup tanah je. Aisey.. Tapi, nak buat macam mana.. Dah memang kerja 'diorang' pun. Tak boleh tengok orang berseronok-seronok, bersiar-siar sikit haa.. Mesti nak snap gambar. Haish.. Tu nasib baik sempat control melalui orang dalam. Kalau tak mesti rakyat bosan tengok muka minah ni kat front page hari2! Ish3..
Haa.. Tu baru je nak keluar rumah, masuk Beetle yang 'sexy' dan berjalan-jalan sambil makan angin. Belum lagi masuk part nak pergi jemput Vidic kat tepi tembok kedai 7-Eleven! Orang kebanyakan pun takde privasi, rupanya. Sebab tak tahan dengan flashlights tu semua, akhirnya tuan punya blog tak jadi keluar dengan Beetle yang sexy tu. Sempat pegang handle pintu jelah.. Ish3..

(*blushing! Hahahaha..)
P/s - Happy 34th Birthday to Abg Hairul. May Allah bless you, Kak Mas and your kids. To the newborn, baby Sara, my new niece tu cute, okay! Hehehe.. :D

Saturday, October 31, 2009

Blogxygen's 1st Anniversary


Salam + a BIG smile to all.. :)
Intro

I should've posted this entry two days ago. It was the day when I first 'involved' in this blogging thingy. Time passes by rapidly, kan? And I just realize that I've done blogging for a year! Huhu.. This may not be a 'wow' thing for you guys out there who might've blogged for years and may own several blogs at a time. But as for me, it's a super duper special, mere thing which I enjoy doing everyday. Dulu waktu first2 try blogging, huh.. Jari2 ni semua berpeluh! Punya-lah menggigil nak taip even satu word pun. Betul tak tipu. Entah pape je.. Well, I guess that was the 'blogging-nerve' that I had to pay for being a first-timer. Why didn't I put my own name here in Blogxygen? And why Oxygen-Me? Apa.. Takde nama sendiri ke tuan punya blog ni? Cheit! Actually, kan.. To be frank, I've been answering these kind of questions for quite several times. But why Oxygen-Me and where's it coming from?

Why Oxygen-Me?

Err.. Sebab masa mula2 ber-blogging dulu, 'blogspot' was asking for your blog title and I can't think of any. Nak taip pun berpeluh inikan pulak nak cari title blog sendiri! Huhu.. Lepas tu, kebetulan yang telinga ni tengah tersumbat dengan earphone dan Colbie Caillat sedang menyanyi di cuping telinga. To be more specific, lagu Oxygen sedang dimainkan. Hah! Apa lagi.. Bantai je letak nama Oxygen tu kat blog ni haa.. Hahaha.. There's no reason for me to hide my real name, trying to be 'anonymous' or whatsoever-lah, kan. Tapi, it happened macam tu je and at that time I was thinking, okay-lah tu.. Biar orang lain baca blog ni dan imagine tuan punya blog adalah seorang budak botak, gigi gongak, tak pernah mandi, suka korek hidung dan suka makan roti depan pc. Haha.. Tapi tak jadi pun! Ceh..

Follower

Tak sangka blog 'chikai' + 'lau yah' macam ni pun ada follower! Huhu.. Mula2 tu ada seorang. Dua orang. Tiga orang. Empat orang. Lima, enam, tujuh dan.. So far Blogxygen ada 1117 orang followers! Fuyoh.. (Tak-lah! Perasan kejap. 17 je! Hehe..) Walaupun bukan berpuluh-puluh dan beratus-ratus lemon bilangan follower macam blog orang lain tapi tuan punya blog didn't really expect for this to happen at first. Eh.. Tanya dalam hati, luar hati.. "Ada ke orang visit blog ni and read all the entries that I posted?" Woo.. Ada! Scary tapi WOW! Huhu.. Appreciate it a LOT! And bersempena dengan 1st anniversary Blogxygen, I would like to thank these cute people for being followers of this 'chikai' blog! :D

Gambar tuan punya blog, mana?

Ini pun lagi satu kes. Bukan seorang dua yang bertanyakan the same question but quite several numbers jugak. Aisey.. (*See! Tuan punya blog dah blushing! Hehe..) Alaa.. Takyah-lah post gambar tuan punya blog banyak2 sangat kat sini. Bukan apa sangat pun. (*Kan dah kata tadi yang tuan punya blog takde rambut, botak, gigi gongak, suka korek hidung dan kunyah roti depan pc?) Ee.. Kalau letak gambar muka banyak2 kat sini, habis tu nanti kat 'buku-muka' nak letak gambar apa? Kan..? Hehehe..

Teh Ais

Haa.. This is one of the MAIN, FAVOURITE subjects that I always write here. Mesti-tulis! Haha.. But why? Kenapa teh ais dan bukan teh-o-ais-limau atau neslo atau paling kurang pun, air suam? Haila.. Sebab teh ais SEDAP-lah! Tuan punya blog SUKA! Haha.. Kalau tak dapat minum sebab mamak favourite yang selalu buatkan teh ais tu tutup kedai dia, haa.. Dapat tengok gambar teh ais kat blog pun jadi-lah kan! Huhu..

Manchester United

Topik ni pun sama jugak! Entry cap sensitif. Haha.. Tak-lah! If you visit Blogxygen ni, kan.. Memang-lah tuan punya blog takde kerja lain. She keeps talking about The Red Devils. Well, takde-lah selalu sangat but mostly a report will come out here right after a game has been watched. No offence yeah to those who may be in the 'force-of-supporting' other football clubs other than ManU. Huhu.. We can be part-time rivals when it comes to bola, kan. Takpe.. Bukan crime pun! Hehehe..

To make it more clearer, Blogxygen isn't just a space for me to ramble and make others who reads to believe in my writing. But, it's really my intention to 'refresh' my brain and 'vomit' those part of my routine activities, things that I might experience daily and anything which I think suitable for all of us to share. And for that, again, I'd like to thank all for those comments left in the chatbox, comment-form, stats, visits and etc to this 'lau yah' blog of mine. Terima kasih daun keladi.. Happy 1st anniversary, Blogxygen! :)

Sendiri tulis, sendiri baca
Sebab ini semua
Hanya kata
Luahan rasa
Segala benda
Luka
Suka
Apa yang ada
2 bahasa
Dirojak sama
Takpe
Asalkan clear
Boleh faham bila baca
Blog 'chikai' ntahpape
Biasa
Buat tempat membebel saje
Tapi jangan lupa
Kalau ManU menang, jom jerit sama2
Hahaha..

Monday, October 26, 2009

Don't Play2..

Since I left school, I also got my moments of debate left behind. But today, I've recollected that skills back. However, the debate session was done differently from its original style (orally) this time as I've been forced to debate via fb. (Well.. It isn't that bad, I guess. Cuma jari2 ni jenuh je nak patuk si keyboard ni ha..) :D

Dah terbiasa dengan keadaan ni bila ManU kecundang dalam satu2 game. It's pretty unfair to say that we've lost MANY MANY times but bila cuma 'sekali-dua' tu datang, hmm.. Kena-lah bersiap-sedia dengan segala macam 'lembing-peluru-cota-laser' dan apa2 saje-lah dari supporter2 club football yang lain. Or let's say 'mereka2' yang indeed, jealous dengan ke'TOP'an dan ke'TERROR'an Manchester United. Huhu..

Dan tadi, tuan punya blog dipanggil untuk berdebat melalui 'buku-muka'.. (*please ignore the typo involved in these sessions. Biasalah, kalau hati tengah hot berapi-api then ada orang saje 'tumpah'kan minyak lagi, hmm.. Dah tak fikir dah pasal typo2 ni! Huhuhu.. )

First session..

Status 'AA' (me) - !@#$%^&*()_+

Fan Chelsea reply - Hahahaha.. Jgn emo~

'AA' reply
- (-.-)*sleeping


Second session..

Fan Liverpool (tulis di Wall 'AA') - liverpool rocks....pi lah man u....3 times in a row we crushed cum ripped u guys apart

'AA' reply
- We planned to save Rafa.. And we did it succesfully..
And oh.. We've ripped apart, huh? Wanna tell more why we were kissing the Barclays Cup if Liv have won 3 times in a row last season? ManU supporters are all rational and we so accept the fact of being lost openly. And you're talking to one of 'em.. Thanks.. G'nite.. :)

Dan mamat Liverpool ni senyap tanpa sebarang reply.. Huhu..

Third session..

Fan Chelsea yang lain (tulis di Wall 'AA') - WELL HOW BOUT CHELSEA THEN? c mon lah we r back to the top of the table huh

'AA' reply
- Oh well.. That wasn't really an 'awesome' way to say 'HI' to a long-lost-contact-friend, isn't it? Hahaha..
Anyway, well yeah.. That particular table isn't valid as time passes by. These things are goin' up and down non-stop till the finals come. Well.. It's way too early to say that the Blues WILL stay on TOP, ey? Ball is sphere, isn't a circle. Anything can happen as it rolls.. Like my quote, dude? (*wink)..

Fan Chelsea reply
-
ya... but this one... its up for the blues to lose...tink man u are gona hv the blues.... selling ronaldo... buying valencia is definitely gonna be the real sucker punch for red devils... i m not saying chelsea are great but its our destiny to win this time... believe in hype do you? believe it cz whether the ball is sphere or a circle a simple beach ball at the park could prove a big difference afterall.....hahahahah....
ballack rockz

'AA' reply
- LOL.. What's past is past.. The issue of selling Ron and buying Valencia is totally an oudated one to be debated here, I guess.
Oh well.. If the Blues are so insist to fill up their cupboard with this season Barclays Cup instead of getting sick of the spiderwebs in it, ManU will consider your plead.. And ops.. Ballack rocks? I don't mind having you here to cheer for that dude. I'm not really a HUGE fan of him.. Hehehe.. Have it your way, then.. G'nite Ancelotti II :D

Fan Chelsea (separuh penat) reply
- k chow then dun cry mrs.vidic ....... u wont be able to see ur husband play for a game or two... atleast ballack has been to the world cup and eupopean championship finals eventhough...he dint win it...i admit


'AA' reply
- Ahaha.. What's the point of those 'being-to' this and that cup thingies if you didn't even win one of 'em, right? Less fun-lah macam tu, kan..? Do bare in mind that I was a debator like you too.. Haha..


Fan Chelsea (dah penat) reply
- k tc 'AA' n i ws joking k.... nice to see argue like that..hahaha k gd nite fren


Rest his case. Ingatkan mamat ni dah penat. Lepas tu dia sempat je sambung hal lain pulak!

Last session..

Fan Chelsea (tak penat2 lagi cari pasal dan tulis di Wall 'AA') - by da way ur husband got a red card...hahaha

'AA' reply
- Haha.. It was indeed my idea too. I asked him to get it as we can spend more quality time together during the suspension time. Woo.. It sure sounds good to me! :D


Fan Chelsea
- does he do that to you all the time.... sliding and make you fall and the get the ball out from your legs.... oh u wil be grimming in pain...hahahahahaha


'AA' reply
- Woo.. Are you trying to reveal our 'little' secret recipe now after being tired to debate more about football? Hahaha.. Jangan risau-lah. You're friend here is a 'tough' one. (*wink)


Dan fan Chelsea ni senyap sesenyapnya tanpa sebarang balasan.. Huhu.. ;p

Sunday, October 25, 2009

What the *tut..

()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*

Saturday, October 24, 2009

We'll See..

Belum pun game lagi dah nak 'predict' macam2. Supporter2 si Liver'ehem' tak letih2 lagi menghantar sms2 kepada tuan punya blog dalam sehari dua ni dan 'menyerikan' status 'bukumuka' mereka dengan 'harapan' pasukan diorang akan 'benamkan' ManU dengan 3 goals dibalas 1.. Cheit! Takpe.. Supporters ManU, kita kena cool je..
*P/s - Bola tu sphere bukan bulat ya! Macam2 je boleh jadi bila ia sedang bergolek-golek di atas padang! Whoo.. :0

Friday, October 23, 2009

Lucky


CSKA vs ManU. The 'battle' which I presume not really enjoyable enough for me to shout + jump like what I used to do when I watch any of ManU games before. Boring sikit. Plus, mata dah mengantuk level kronik time tu. Haduh.. Sempat tengok first half je. Glad to see my Vidic on the field. Huhu.. And oh.. ManU 'away' jerseys memang super duper cool, okay! Haha..
Kesian kat Encik Ayah sebab malam tadi tengok game sorang2. Si kakak tadi yang selalunya memang tak reti duduk diam2 waktu tengok bola dah lama berdengkur. Pagi pulak, terasa macam nak tanya Encik Ayah tentang perkembangan game semalam. Tapi, bila tengok Encik Ayah makan breakfast dengan penuh selera, hmm.. Dah tau dah.. Hahaha..
P/s - Finally, ManU snatched one precious goal from CSKA and not to mention about how hard would that be. Nasib baik.. Phew.. YAY! ;)

Wednesday, October 21, 2009

The Parley

Can't think straight today
There's a 'boredom' moment that I've gotta pay
Outta my mind for a minute, I guess, to create this 'entah-pape' lay
But, why the sudden change, ey?
This morning I was okay
Same condition during the midday
As usual I'll eat, sleep and play
I did things in the same safe way
But it seemed to be extra un-easy
Can't really afford to cope with today's life medley
Ugh.. It's official now to say
Me and I should have a proper parley
And discuss more on how to deal with a world of plenary
Yeah, I guess, you guys'll be like.. "Aha, budak Oxy ni dah crazy.."
Hehehehe..
(*tak faham, takpe.. Hihihi..)
I think it'll be just nice to use this kinda of cliche
A cliche to be defined by my own self
Just me, alone who can understand on what did I portray
But for those who may
Get the points that I tried to convey?
Oh well.. Nevertheless I shall say
I mean, in a more normal way
I just didn't feel THAT okay
Only for today..
*The 'messed-up-day-of-mine' is doing its repetition today.. Haish.. Teh ais, please! :'(

Still I Wonder Why It Is..


Like A Star by Corrine Bailey Rae
Just like a star acrossed my sky
Just like an angel of the page

You have appeared to my life

Feel like I'll never be the same

Just like a song in my heart

Just like oil on my hands

Honour to love you..
Still I wonder why it is

I don't argue like this

With anyone but you

We do it all the time

Blowin' out my mind..
You've got this look I can't describe

You make me feel I'm alive

When everything else is au feit

Without a doubt you're on my side

Heaven has been away too long

Can't find the words to write this song of your love..
I have come to understand the way it is

It's not a secret anymore

'Cause we've been through that before

From tonight I know that you're the only one

I've been confused than in the dark

Now I understand..
*And she's melting.. In a way.. :)

Tuesday, October 20, 2009

Ting-Tong


(A picture of a 'Kedai Sesak' that I went to last month. Just to buy paint. Hehe.. Crowded, kan!?)
This time, you better skip reading this post before it's too late 'cause tuan punya blog is planning to whine, rant and ramble all the way long starting from this moment. Heh.. :)
I had a 'ting-tong' day, today. Putting yourself in a 'messed-up' situation isn't a nice thing, really. The brain is 'switching' to a sappy + crowdy + and yet, 'ting-tong' mode. Ugh.. To make it short, this 'otak' of mine is 'dealing-till-pening' with all sorts of matter! Macam2 benda. Exactly as pictured in the photo above.
*sigh.. Yeah, I know.. There's no point for me to 'vomit' all of these rant here and let others to feel the bore while reading 'em but at least, by doing this I could save some 'peace-spaces' in my mind.
A new 'phase' of life has started. And yet, facing with something new and you're not familiar with, isn't a pleasure. Dalam hati selalu cakap yang "I couldn't do this." And people around will start to say "Takpe, mesti boleh. Cuba lagi." Then, for a sec, I can take a deep breath of relief. Sekurang-kurangnya, they're supporting you from the back. Terima kasih untuk itu! :)
Tapi, kan.. Thing's are easier said than done. *sigh
P/s - I wish I could 'kidnap' Suganti now from India thru Skype! Need a pal's shoulder tonight.. :'(
(*Salam takziah untuk family Fara atas kehilangan bapa tersayang (Daddy Long) tempoh hari. Semoga roh beliau dicucuri rahmat. Al-Fatihah..)
~Ya Allah.. Kau berikanlah ku kesabaran dan semangat untuk lalui cabaran hidup ini. Amin..~

Sunday, October 18, 2009

Cool..

(Van Der Sar's 1st appearance for this season after his long break due to some injuries.. Sempat pulak pak cik goalie ni terlepas satu goal yang dicuri oleh player Bolton! Cheit!)
Just finished watching the game between ManU against Bolton. Phew.. A great relief when Owen and Valencia (so-called as 'freshies' in ManU team starting from this very season) scored goals! Huhu.. It was Valencia's 1st goal contribution for ManU too. Macam tulah kalau nak jadi part of ManU team, kan. Haa.. Boleh 'FedEx'-kan teh ais kat mamat ni esok as a 'reward'! Ecece.. :p
Haila.. Si 'manja' tuan punya blog, Nemanja Vidic tak main pulak hari ni. Ceh.. Nampaknya, terpaksalah tengok si Ferdinand malas tu jadi defender! Geram je kat mamat satu ni. Style defend macam malas level kronik je! Ee.. Nasib baik dia jauh kat UK sana, kalau tak.. Mesti esok dia makan pizza pakai straw! ;/
Whatever it is.. It's a glory for us tonight. Yay! And oh.. Siapa kata kalau Rooney tak main, ManU tak boleh menang? Huhu..
P/s - 'Condolence' to those who shouted and screamed their lungs out in front of the TVs for Liver'ehem' + Chels'ehem.. Hekhekhek..
Not trying to be mean and extra sarcastic here but here's a wish to Karthik Subra, my good buddy and supporter of Liver'ehem'.. I wish you're having a super-duper GREAT Deepa night, macha! Hehehehehehe.. :P

Saturday, October 17, 2009

Deepavali Valthukel


I would like to dedicate this entry for those who'll be celebrating Deepavali. Worth mentioning, all of my good friends, schoolmates, classmates, teachers and the rest whom I know from my previous secondary school, SMK Vivekananda, Brickfields. Hehe.. Kalau nak diikutkan, tak tertaip rasanya nama2 tu semua. Yelah, dah nama pun Indian based school, mau tak berderet 'mereka2' yang akan celebrate Deepavali esok! Huhu..
  • Untuk Puan Shamala Nair (guru pengawas saya yang kadang2 garang level 'dahsyat'), I wish you Deepavali Valthukel too!
  • Untuk Aunty (kat kantin sekolah dulu) yang jual muruku, kacang dal, kacang parang, kacang yang lupakan kulit dan segala macam spesis kacang yang selalu saya beli tu, Deepavali Valthukel ye Aunty!
  • Special Deepavali dedication jugak untuk Dharmabala atau nama glamor dia masa kat class dulu 'Bala'. Macha ni dulu memang pantang nampak meja, mesti dia nak bergendang punya! Haha..
  • Untuk favourite cikgu, Mr. Kannan yang dulu mengajar subjek Sejarah. Suara yang bervolume BESAR. Sekali dia cakap 'DEY!', huh.. Gerenti satu sekolah boleh dengar suara dia! Huhu..
  • Untuk pekerja2 beragama Hindu kat kedai mamak favourite yang selalu buatkan saya teh ais heaven, tolong tebarkan roti canai, servekan sepinggan papadom tu pun, Happy Deepavali jugak! Oh yeah.. Diorang tutup kedai 2 hari! Hihi.. :p
  • Untuk Aci yang buat cendol dahsyat lagi sedap kat Alor Gajah, depan Padang Keris tu, Happy Deepavali!
  • Untuk Reshmonu pun sama jugak! Itu pun kalau dia kenal tuan punya blog-lah! Hehe..
  • Haila.. Senang cerita, kat semua yang sewaktu dengannya-lah! Deepavali Valthukel, ya people! Jangan kedekut muruku! Kasi sikit! Haha..
  • Eh, lupa pulak nak wish Happy Deepavali kat Sagna dengan Drogba. Oh ya, diorang celebrate Christmas-lah! (*jelir lidah) Huhu.. ;p

Thursday, October 15, 2009

'He' Is Macho!


I'm drooling while staring at this macho 'dude'. Ugh.. The shape, the colour and not to forget about 'his' headstock and machine heads. Coolio habis! 'His' name is Black Asquire. Haduh.. Can't resist the temptations to touch it and feel the strings during my first glance towards 'him'! Ecece.. Macam drama jiwang-bawang pulak! Ugh.. Tu belum masuk part sounds produced by 'him' lagi! Once it's connected to the amp, fuyoh! Boleh pengsan.. Hehe.. (*Sounds cheezy je tuan punya blog ni! Heh..)
It's actually belongs to my cousin bro. That day, he came to my house and showed this 'macho dude' to me. Eleh.. Sengaja je budak tu nak naikkan level jealous cousin sis dia tu! Huhu.. But I'm glad he did that as I would've the chance to 'goreng2' sikit benda tu. Yelah, kan.. All this while I've been 'dating' dengan acoustic guitar je. Mana pernah 'try' electric guitar macam ni, LIVE. Huhu.. Bila dah cuba, the feeling was like, 'coolio'-lah.. Hehe.. But nevertheless, I think I'll just stick to my 'root'. Usually, some female guitarists tend to be more on acoustic guitars compared to electric guitars. Tak tahulah.. I guess, it's all according to their likings-lah. But then, as for me, I'll go for acoustic guitar. Haha.. Merajuk pulak guitar kapok kat dalam bilik tu nanti! Huhu..
P/s to the owner of that Black Asquire yang berkilat-kilat tu! - Cheit! Kalau pasal electric2 guitar ni, memang-lah tuan punya blog ada sikit 'failure'. Tapi, kalau nak 'bertarung' dalam Guitar Hero, jangan-lah segan2 ye! Haha.. And oh.. Guitar Hero (The Beatles ada tak?) Woo.. ;O

All In One

Salam + a BIG smile to all.. :)
Fuh.. Dah lama rasanya Blogxygen ni terbiar. Hampir2 nak masuk level 'berkulat' dah pun sebab tuan punya malas nak update! Huhu.. Nak buat macam mana, modem broadband kena masuk 'wad'.. Plus, weekends pun tak selalu ada kat rumah sebab asyik pergi open house je. Alhamdulillah.. Rezeki bulan raya.. :)
Actually, I've got nothing to ramble about here. Otak tengah kusut masai sikit. Hari ni saje macam2 benda berlaku. Haduh.. Kepala pusing level 'ting-tong' bila memikirkan. Dahlah this week ManU tak turun padang sebab takde game. Boring..
Entah kenapa hari ni terasa macam nak tengok movies sangat. Biasalah kalau hari Rabu, price tiket turun sikit jadi RM7. Haha.. At least boleh belasah tengok sampai 2 movies dalam masa 5 jam. Tapi disebabkan tren yang gila LAMBAT + jenuh nak menunggu sambil berdiri tu, tuan punya blog hanya dapat tengok satu movie je! Huh.. Almost 2 and a half hours berdiri sampai nak tercabut skru2 dan segala apa paku kat kaki dengan lutut ni haa.. "Tren ke Seremban akan tiba dalam masa 15 minit. Blablabla.." Suara awek tu bergema sekejap2 konon nak inform semua orang tentang waktu ketibaan tren. Huh! Habuk pun tarak! Sudahnya, nak dekat 2 jam setengah tercongok kat belakang barisan kuning! Tak pernah tak ramai pulak orang kat situ. Haduh.. Suka tak suka, harung jelah..
Bila dah dapat beli tiket movie (Papadom), kaki pun melangkah laju ke McD yang tak jauh pun dari kaunter tiket. Macam biasa, Double Cheese Burger (without pickles) yang dipesan. Dari lidah ke trakea mengalir pula ke perut, terasa coke yang sejuk. Fuh, lega.. Tu belum tambah dengan Sundae Cone yang RM1.05 sen tu. Heaven! Tapikan, memang dari dulu2 lagi, 5 sen pun diorang nak bedal! Eleh.. Hahaha.. :P
Hmm.. Tiba2 teringat pulak kat Suganti kat India sana tu. Ish, kalau minah tu ada, mesti tuan punya blog tak payah 'solo2' macam ni. Boring sungguh makan, jalan2, tengok movie sorang2! Sigh.. How I miss her a LOT!
Habis movie, turun bawah. Konon plan nak bertapa dengan Harry Potter kat MPH. Tengah syok2 berdating habis dengan 'Harry Potter & The Deathly Hallows' tu, tetiba satu apek pakai baju merah datang tertunduk-tunduk. "Err.. Cik.. Cik.." Mata masih lekat kat buku tadi tanpa menoleh kiri + kanan. Apek tu cuba panggil lagi. "Cik.. Cik.." Sedikit kuat dari tadi. "Ya?" Oh.. Sorry. Earphone yang tersumbat kat dalam lubang telinga terus ditarik keluar. Aisey.. Sure apek tu bengang! Hehe.. "Cik.. Err.. Sini tak boleh baca duduk." Cermin mata yang dipakai, diadjust sedikit. Apek tu menyeringai. "Tapi, saya bersila." Apek senyum lagi. "Bersila pun tak boleh, cik. Kita rugi. Kena berdiri." Ek..? Dalam hati, apa bezanya? Sama je, kan? Cangkung je kat situ karang baru tahu. Apek menyeringai tak sudah. Aisey, malas nak argue dengan apek tu lagi. "Oh, sorry yeah. Nanti saya baca berdiri." Terpaksalah reply balik senyuman dahsyat apek tu. "Thank you ar.." Hmm.. Nak tak nak, terpaksalah dating dengan Harry Potter sambil berdiri. Adeh.. Lenguh dari berdiri sebab tunggu tren kat KL Sentral tadi pun belum habis lagi.. Haish..
Kaki dah cukup lenguh bin lenguh lagi. Selera untuk terus 'berdating' dengan Harry Potter dah terbantut. Akhirnya, ke kedai YAMAHA tingkat atas yang dituju. Fulamak.. Macam biasalah kalau masuk kat kedai tu, mata mesti terbeliak je tengok guitar2 yang tersangkut. Haduh.. Coolio! Awek kaunter kedai tersenyum. Senyuman standard cap 'Welcome ke kedai kami..' dilemparkan. Takde customer pun time tu selain dari tuan punya blog ni. Dan macam biasa.. "Hi Miss.." Senyum. "Hi." Senyum balik. "What can I do for you?" Ramah je awek kaunter tu. "Err.. I nak cari guitar." Tak cakap pun tahu yang awek kaunter tu kira separa terkejut bila mendengar ayat tadi. Haha.. "Boleh. But what kind of guitar, miss?" Apa? Crazy ke nak beli guitar cap YAMAHA yang harga beribu-ribu lemon tu!? "I mean, guitar.. punya pick." Confirm awek tu bengang. Huhu.. Beli 5 pick guitar yang harga RM2 satu pun jadilah dari tak beli apa2, kan.. Nasiblah kalau masuk kedai tu. Tak dapat beli guitar YAMAHA yang berkilat-kilat level kronik tu, dapat pick guitar dari kedainya pun okay jugak! Haha.. :P
Bila balik, jalan jammed level giga. Stuck in the middle of the road for almost 2 hours. Haduh.. Wrong day to hang out, I guess.. Dahlah kena berdiri lama kat station, apek MPH tu suruh berdiri pulak kalau nak 'dating' dengan buku Harry Potter tu, hang out sorang2, makan sorang2, tengok movie sorang2, window shopping sorang2, semua sorang2.. Haila.. Rindunya kat minah Suganti tu! Huhu.. Nasib baik movie Papadom tadi best. Heh.. :/
*Tak sabar nak tengok game ManU. Rindu jugak kat Vidic dengan Evra. And oh.. Lupa nak membebel lagi pasal roti Doublecheese Burger masa lunch tadi, keras! Ek..

Sunday, October 4, 2009

Alaa.. Draw Pun Okay!

Semalam tengok game macam orang bisu. Tak dapat nak jerit2 macam selalunya. Tekak sakit. Hati lagi sakit. Dahlah kepala pun tengah pening 'ting-tong' dek kerana sisa demam yang masih berbaki. Adeh.. Sekali draw je lah pulak dengan si Sunderland tu! Huhu.. Biar jelah.. Malas nak tension2 pasal game ni this time. Buat sakit kepala je. Tapi, kan.. Terasa nak 'clorox' kow2 si Valencia dengan Rooney, okay? Main bola macam nak tak nak je! Pigi daa.. :/
P/s - Adik Ferdinand tu 2x5 je macam abang dia! Kasi minum clorox baru tau! Ee..

Saturday, October 3, 2009

Ouch!

Salam + a BIG smile to all.. :)
This Blogxygen has been abondoned for almost a week. Huish.. Tuan punya blog kurang sihat. Biasalah.. Antibodi konon tak kuat, 'fragile'.. Alhamdulillah.. Hampir 2 kali weekends makan luar. Makan kat 'open house'! Haha.. Ibu takyah masak during weekends katanya. Rezeki bulan Syawal.. Hehe.. Kepala pening, berat je rasa.. Macam baru lepas kena gelek dengan steamroller! Haila.. Tetiba je pulak demam datang attack. Ceh.. Suara dah hilang! Ini semua batuk punya pasal. Macam mana nak jerit2 kat depan tv time tengok game ManU malam ni? Ish.. Muscle2 ni semua sengal2 macam baru lepas kena wrestling. Sungguhlah si Panadol yang dah berbiji-biji ditelan tu tak lut langsung. Hmm.. Sakit2, batuk2, pening2 tapi bila time pergi raya mesti je! ;D
P/s to Chico - Siapa kata kalau dah tua bangka, tak dapat duit raya haa..?! Hehehe.. :P

Friday, September 25, 2009

She is Suganti..

Saudari yang konon cute (Ecece..) dalam frame colour pink ni nama dia Kwang Suganti. Mula2 kenal dia memang terasa yang nama dia ni pelik. Lepas dia introduce herself, barulah tahu yang dia ni berdarah kacukan Cina + India. Patutlah suka kuah dal dengan kuih 'wade'! Haha.. Anyway, entry kali ni, tuan punya blog dedicate khas untuk dia. She's leaving to India today. Perhaps, when she reads this post, she would've been there already. Haish.. Sedih gila. Tangki air kat mata ni pun dah macam bocor. Sob3.. :'(

Kitorang dah kenal lama. Since secondary school lagi. Sama2 jadi pengawas, sama2 naik pangkat, sama2 ronda kawasan sekolah, sama2 makan kat kantin, sama2 pergi toilet walaupun tak masuk 'bilik' yang sama, sama2 masuk pertandingan poetry, pidato dan macam2-lah. Eee.. Pendek kata, serba-serbi nak buat sama2. Pernah sekali tu, kitorang ponteng kelas tambahan tengahari sebab nak tengok first preview Harry Potter! Haha.. Kelakar je time tu. Siap buat marathon kejar bas lagi! Huhu.. Budak sorang ni, kalau bab makan-memakan memang dia champion. Kasi jelah pape, confirm dia kasi clean & clear punya. Dia tak banyak cakap sebab kawan dia yang sebelah tu yang cakap banyak! Hehe.. She's a helpful friend to me. Kami sama2 study, perah otak dengan rambut sekali untuk subjek gila susah macam Add Maths dengan Chemistry. Kitorang ni kurang expert sikit kalau masuk chapter make-up2 aka segala benda yang perlu ditepekkan ke muka. Kalau hari2 datang sekolah pun masing2 muka pucat sebab kes malas nak pakai bedak! Tapi, ada satu hari tu kitorang ada 'prom night' kat sekolah for seniors. Cikgu suruh kitorang pakai lawa2. Cheit! Suganti dan kawan dia yang sorang ni dah pening kepala.
Kawan Suganti - Ala.. Lecehnya! Pakai jeans je tak boleh ke?
Suganti - Mana boleh. Cikgu tak kasi. Nanti tak dapat masuk hall. Haa.. Kan, kita dah bayar untuk bufet tu semua!
Kawan Suganti - Hmm.. Dah agak amoi ni mesti cakap pasal makan dulu!
Jodoh dan pertemuan di tangan Tuhan.. Rupa-rupanya kitorang berdua 'berkongsi' nenek yang sama! Haa.. Scary je, kan? Entah macamana ada satu hari tu, kami berbual-bual pasal kampung masing2 dan dapat tahu yang kampung kami sama. Bukan kampung je yang sama, rumah pun sama! Ish.. Tak boleh jadi ni! Our late grandmother yang berketurunan baba & nyonya di Melaka adalah SAMA! Huhu.. Tapi, kitorang tak pernah jumpa sebab mungkin time tu kitorang kecik lagi kot. Bila dah besar, dah sekolah, haa.. Barulah tahu! Huhu.. Ini kira kes 'cousin' yang bau-bau durian-lah ni! Hehehe.. From just friends, we're being closer to a relationship called as FAMILY! :)

And today.. She's leaving to India. Nak jadi dentist, katanya. Oh ya, lupa nak action.. Kebetulan gigi kitorang sama! Haha.. Taring-vampire gorgeous punya version! Hahaha.. 5 years dia kat sana nanti. Haduh.. Lamanya! Boleh mati kering sebab rindu kalau macam ni. Sob3.. But, what to do.. It's for the sake of chasing dreams, ambition and a better future.
And for Suganti.. I wish you a good, happy life, stay healthy, jangan makan banyak sangat 'wade' kat sana, bila study jangan rajin sangat dan jangan malas sangat! Haha.. Kirim salam kat mana2 M'sian students yang cute2! Haha.. And I just want you to know that I appreciate every single thing that we did together. A great honour to have you as my friend, best friend and family. Farewell, buddy! Love ya and will miss ya loads! Sob3.. :'(
Kawan Suganti - Nanti bila dah jadi dentist, ada clinic sendiri and bila I datang buat treatment, jangan lupa kasi discount tau. Alaa.. Free je pun takpe, kan!
Suganti - Cannot! Kena bayar.
Kawan Suganti - Ceh.. Dentist kedekut!
Suganti - (*jelir lidah)
Kawan Suganti - Kalau you tak kasi discount jugak, I bakar clinic you! (*gelak jahat)
Suganti - Oh really? Kalau terbakar, I tahu-lah nak suruh polis cari siapa!
Kawan Suganti - Ceh.. Dentist kedekut! Dan cruel! (*jelir lidah)
I wrote this poem when I was 14. Alaa.. Setakat poem level amatur aka standard kanak2 Ribena. Haha.. Nevertheless, I dedicate it for you, Suganti.. *Saya sedih!
:'(
Kawan.
Kau disana, aku disini.

Kita terpisah, tapi tidak di hati.

Impian kita kuingati.

Walau jasadmu tak dapat kuperhati.
Memori bersama kujadikan teman pengubat rindu.

Dikala aku sepi tanpa gelak tawamu.

Dikala aku sayu tanpa senyumanmu.

Sebungkus kesuraman menjadi tetamu.
Namun, kita pernah berikrar untuk setia berkawan.
Walau jarak tak mampu ditawan.

Sama2 kita mencari kejayaan.

Walau penuh kepayahan.

Agar bangga bila berdampingan.

Kelak, di masa depan.

Macam Biasa-lah..


Pukul 3.00 pagi semalam kutengok bola sorang2.
Kata je nak join sama menumpang.
Tapi Ayah dan Abang dah lama 'tumbang'.
Hailoh.. Nak tak nak terpaksalah 'membujang'.
Remote Astro kupegang.
Kaki dah siap disilang.
Bila tengok barisan player ManU di atas padang.
Mataku mencari-cari seseorang.
Aik! Mana pulak si Vidicku menghilang?
Langsung tak nampak bayang.
Aisey.. Rupanya dia tak turun 'gelanggang'.
Rest & relax kot sebab penat lawan ManC hari tu pun masih tak hilang.
Hmm.. Biarlah dia nak rehat2kan tulang.
Sekali lagi Piala Carling menjelang.
Huhu.. Bestnya bila kembali mengenang.
Season lepas, Carling Cup itu ManU yang bawa pulang.
Ribena yang tadi kubancuh hampir nak kontang.
Mata pun dah kuyu tak larat disengkang.
Apa ni! Belum ada goal pun yang nak dibilang.
Macam biasalah si Nani tu ingat nak main sorang.
Mentang2lah bebudak ManU yang lain tu separa 'matang'.
Kedekut je nak passing bola kat orang.
Eee.. Cekik karang!
Defenders pun sama je lebih kurang.
Melopong-lopong defending space besar je jurang.
Di pintu goal, si Kucshzak yang jadi 'penghalang'.
Hadoi.. Rasa kurang confidence kat mamat ni datang.
Fabio diarah keluar padang.
Bila sekeping kad merah dilayang.
Muka dia down gila, berhati walang.
Ecece.. Walang2 konon! Terjiwang-bawang!
Haha..
Apa2 pun, thanks kepada si Welbeck yang menyumbang.
Satu goal kemenangan dibawa pulang.
Hailah.. Malam tu si Wolves memang malang.
Maybe sebab jersey oren yang dipakai itu kurang shocking dan terang?
Huhuhuhu..
Yay.. ManU menang!
*p/s- Dah macam puisi cap katak kuang pulak! Kekekek.. Jom sambung makan nasi himpit dengan kuah kacang! Huhuhu.. Bye! :p

Tuesday, September 22, 2009

The Best Malam Raya Ever!

Salam + a BIG smile to all.. :)
Malam raya yang paling best time kat kampung hari tu. Tangan ni asyik dok menyumbat segala macam jenis kuih raya yang Mak Lang buat. Tu belum masuk bab rendang daging, rendang ayam, ketupat dengan lemang yang HEAVEN! Haduh.. Sampai senak + sendat perut ni. Huhu.. Raya, okay! Kalau tak makan benda2 tu semua, memang takde style beraya yang 'true' namanya! Hehehe..
Tepat pukul 8.30 malam, semua 'tentera Merah' dah standby menghadap tv. Air botol 'Long Chan' pun dah siap dipegang . Macam2 perisa ada. Sarsi, Oren, Ice-cream soda! Fuh.. Manalah tau, kot2 karang tekak kering sebab banyak menjerit time tengok game ManU dengan ManC nanti. Huhu.. Ayah, Abang, Angah Farid dengan Abang Long Fairuz siap complete dengan nasi himpit + kuah kacang! Ish.. Lawan toke je.. ;p
Game start. Huhu.. Excited! Rooney sumbatkan satu goal pada minit kedua. Best! Lepas tu, ManC pulak dapat satu goal. Haa.. Time nilah rasa macam nak ketuk2 je si Foster yang clumsy tu! Ugh.. Lepas tu, Fletcher kasi satu goal. Lepas tu, ManC pun curi satu goal. Lepas tu.. Lepas tu.. Lepas tu.. Haish.. Bila nak stop kalau asyik 'lepas tu' je!

Argh.. Tension! Keadaan semakin tegang. Air botol 'Long Chan' dah lama habis diteguk gara2 geram level kronik. Yang lain2 pun sama jugak. Nasi himpit dengan kuah kacang tadi pun dah lama licin, clean and clear. Aisey.. Masa dah nak dekat habis. Asyik seri je! Aaa!!! Nasib baik si Fletcher 'hadiahkan' lagi satu goal. Yay3! Performance Giggs memang 'macho'. Syok tengok dia main. Tak lupa jugak dengan ex-player ManU yang dulu memang termasuk dalam list favourite tuan punya blog, si Tevez yang rajin dan humble.. Tsk3.. :'(


Takut jugak kalau2 insiden Adebayor 'mengejek' Arsenal fans akan 'diulangi' oleh si Tevez ni. Hehe.. Manalah tau kot dia dah bertukar jadi 'action'. Huhu.. But still, he was so calm and paid everyone a full respect. Given, si goalie ManC pun banyak save ball. Ish.. Terlebih terror pulak mamat tu. Jealous! Hahaha.. Bagus! :D
Hampir 90 minit. ManU dah lead dengan 3 goal. Rasa confirm dah boleh menang. Tiba2 si Ferdinand mangk_k buat hal! Aaah..! Bellamy dah curi masuk satu goal dari si Foster yang memang lalai level kronik malam tu! Tension3! Geram!
Carrick masuk. Owen pun masuk. Confirm ManU dengan ManC seri malam ni. Tawar je hati. Lebih2 lagi bila tengok banyak sangat cubaan goal yang gagal. Aduh..
***
**
*
Berkat malam raya, Owen senyap2 standby kat belakang. Satu goal kemenangan dari mamat tu! Woohoo! Best2! Guess what.. Additional minutes selama 7 minit! Lama, kan? Best! Nasib menyebelahi ManU nampaknya. Berkat malam raya-lah, katakan.. Hehe..


*p/s - Fergie kata, "Jiran, jiran jugak. Kalah, kalah jugak." Hehehe..

Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya


*Sorry, 'card' kecik! Huhu.. Click kat 'card' untuk enlarge.. :)

Thursday, September 17, 2009

Dah Dengkur Baru Nak Goal!

Piala UEFA dah start. Manchester United had a battle with Besiktas. Hmm.. Kurang tau sikit about this team. Tak pernah dengar pun! Hehe.. Asyik main defend je kerja diorang. Haduh! Jenuh jugaklah nak menunggu goal sebijik.
Punyalah baik tahan biji mata ni kasi jangan tertutup sebab nak tengok Vidic 'menari-nari'. Aisey.. Tapi, akhirnya terlelap jugak! Ceh! Bila dah terlelap (*mungkin dah siap dengkur sekali kot) tiba2 terdengar abang dengan ayah terjerit-jerit separa histeria. Argh.. Ni mesti tak lain tak bukan. Dah GOAL-lah tu! Ceh.. Dari tadi masa tengah berjaga, takde pulak tersumbat satu goal! Pape pun, thanks to Scholes! Hehe.. And oh, Valencia. Mamat ni memang nak kena clorox sikit kaki dia tu. Berbatov pun sama jugak! Hahaha.. Sempat je! :p
P/s - Err.. Team 'biru' yang lawan Porto semalam jugak tu, amacam? Hehehe.. :P

Sunday, September 13, 2009

1-3


Yay! We've won the battle! Woohoo.. Pening gila tengok game Tottenham Spurs VS ManU tadi. Referee yang tak pernah tengok pun muka dia sebelum ni (entah apa je nama mamat tu) sikit2 nak tiup wisel. Ceh.. Banyak sangat masalah! Serious, pening tengok game tadi.
Level pening langau kat kepala ni bertambah naik bila si Defoe dari Spurs menendang masuk satu goal yang agak cun jugak selepas 1 minit game bermula! Aduh.. Peluh pun belum sempat nak keluar, mamat tu dah sumbat satu goal! Ceh.. Tapi, tak dapat dinafikan yang style mamat tu bila masukkan goal tu memang macho habis. Adeh.. Sedikit sebanyak, tuan punya blog dan 'ahli2' sekutu ManU yang sama2 duduk menghadap tv kat rumah ni dah tak boleh nak nak cakap apa. Dalam hati masing2 pujuk diri sendiri. "Alaa.. Baru seminit game, ada banyak lagi masa. Sabar!"
Macam biasalah, memang dah menjadi habit tuan punya blog untuk meng'clorox'kan sikit si mamat Berbatov tu kat Blogxygen ni. Hahaha.. Mamat tu buat muka selambe-mambe dengan langkah yang extra lemah-gemalai mengalahkan orang perempuan bila 'menyeret' bola yang sebijik tu kat atas padang. Mamat ni kalau main tak jatuh, tak tergolek, memang tak sah! Ish.. Plus, spectators yang support Spurs pun asyik nak 'boo' dia. Hehehe.. Biasalah tu.. Mamat tu, kan ex-player Spurs. By the way, terima kasih setengah untuk diorang sebab buat macam tu. Ehehehehehe..
Free kick which was full of trick! Ahaha.. Macam tengok movie-lah pulak. Sesuka hati riang cap ria si Giggs dengan Rooney berkomplot 'mengaburi' semua dengan tendangan 'magic' tu! Huhu.. Best moment of the game!
And then, the 2nd goal came from Anderson. Hehe.. Thanks to him for that reason.
Si Scholes dapat kad merah. Free-of-charge! Adeh.. Evra siap buat scene 'hantuk-dahi' dengan satu mamat Spurs tu. Vidic pun lebih kurang sama jugak. Angin satu badan dengan Crouch, si galah panjang cap Tottenham Spurs tu. Dia pun dapat free kad kuning jugak. Aisey.. But still, Vidic cool je! Macam chopstick patah je bila tengok si Crouch jatuh. Aduh.. Bahaya jugak mamat tu. Banyak buat 'goal-targets'. Tapi, nasib baik si Foster dah clorox-kan dulu sarung tangan goalie dia tu sebelum game. Banyak pulak save ball dengan agak precise kali ni. Hahahaha.. Bagus2.. Macam ni boleh belanja cendol! Kekekeke.. :)
p/s - Tadi tuan punya blog kena marah sebab tengok bola bising sangat. Hehehehehe.. Sepuluh kali kena marah pun, bising tetap bising jugak! Huhu.. Tak thrill langsung kalau tengok bola senyap2 macam tengah tengok opera ya! Hahaha.. ;p

Tuesday, September 8, 2009

Nak Belajar Sumo-lah!

Keadaan baru reda sikit. Tak macam beberapa minit yang lepas. Seriously, jantung macam nak tercabut. Nasib baik ada senjata yang memang dah siap sedia kat tangan. Memang musuh tu susah nak ditumpaskan. Entah apa mandram yang dia pakai pun tak tahulah. Kebal sangat! Ish.. Geram je! Habis sumbang segala ilmu taekwondo yang pernah Sir ajar dulu2 bila face to face dengan musuh tu tadi. Argh.. Tak kira! Yang penting senjata yang konon ultimate ni dah ada dalam genggaman tangan. Kasi boost up sikit confidence level kat dalam diri sikit. Eheh.. Yelah, bukannya ada sesiapa pun yang nak tolong. Semuanya kena buat sendirian berhad. Tapi, kan.. Musuh tu macam tau2 je timing yang tepat bila nak buat battle dengan tuan punya blog tadi. Satu tempat di mana takde sesiapa-sesiapa-sesiapa dan sesiapa pun yang boleh tolong jadi knight in shining armour. Kat mana? Bilik air!
Ahahahaha.. Jangan pandang orang takde mata, wahai musuh. Apa? Ingat bila sorang2, tuan punya blog tak berani nak bukak langkah? Ingat senang2 je ke nak mengalah? Dengan seekor
lipas?! Ces! Moron sungguh lipas tu! Tak suka3!
Mula2 tu, bila tengah syok bersyampu, telinga ni cepat je dapat menangkap bunyi langkah sumbang si musuh yang keluar entah dari celah mana. Argh! Mana nak lari? Kalau ikutkan hati dah lama dah pecut bila nampak kelibat si mangk_k tu. Tapi.. Ehem2.. Member tengah kat dalam bilik air okay! Aisey!
Hmm.. Dah tak kira dah. Apa nak jadi, jadilah. Lagipun, dah takde sesiapa pun yang boleh tolong time tu. Nak tak nak, kenalah handle secara solo. Ish.. Buih syampu yang termasuk mata memang dah tak ambil peduli. Musuh kecik yang berkeliaran kat atas lantai ni yang kena diutamakan dulu dari mata sebelah yang memang dah pedih tahap kronik.
Senjata utama yang menjadi penyelamat keadaan. Terima kasih kepada pencipta Ridsect Cockcroah! Berkesan dengan hanya sekali semburan! Hehehe.. Kasi promote sikit. Especially for those yang 'takut' dengan lipas2 yang ada kat dunia ni. Jangan lupa dapatkan and buat spare kat mana2 je anda pergi ye. Ecece.. Even in your bathroom pun kena standby satu! Huhu..
As a result, selepas memanjat singki bilik air yang nasib baik tak senget sebelah sebab menampung berat badan 'seseorang', dan selepas hampir setengah jam berpeluh seorang diri 'bertarung-nyawa' dengan si musuh lipas yang kejap2 suka terbang dan merayap-rayap tu.. Finally, the one with the weapon, Ridsect won the battle. Hahaha.. Tapi, kan.. Tuhan je tahu macam mana. Rasa macam nak terkeluar je jantung! Trauma! Kekekekek.. ;p
P/s - Betul jugak cakap Ibu, Ayah, Abang and Kakdik dulu.. "Kakak ni buat nama je belajar taekwondo tapi bila jumpa lipas, hancur!"
Ceh..! Takpe.. Mungkin lipas2 cap local dah tak heran dengan penangan taekwondo. Nanti belajar sumo-lah.. Sumo, okay sikit kot.. Kasi pijak sekali terus penyek! Wahahahaha.. ;D

Sunday, September 6, 2009

Aaa...?


(Ignore the itik. Niat ia cuma nak menyibuk kat sini kejap je. Huhu..)
Kiambang hanyut ke muara
Perahu pulang ke penambang
Lambat-laun kan bersua
Biarpun digulung gelombang..
Berpijak pada bumi nyata
Bak meniti jambatan bara
Jalan yang mana harus dilalui
Jalan lurus mereka halangi..
Salam + a BIG smile to all.. :)
Ececece.. What's up with the kiambang2, penambang2 kat atas ni? Huhu.. Please don't get me wrong. Tuan punya blog isn't trying to be in jiwang-bawang mode again. Eheh..
Oh well.. To be short, tuan punya blog had a 'ting-tong' week, I mean.. This week doesn't really make me feel as 'normal' as I always am. Asyik merepek-repek je. Ish! Ntahpape.. Oho.. Rupa2-nya it's an 'alarm'.. Ehem2.. Monthly alarm, biasalah.. Ish2! ;/
Sometimes when I'm facing my laptop and logging in to my Blogxygen, reviewing everything, I just feel like deleting this mere blog of mine. Again, I feel this way. Last time pun ada timbul rasa nak delete blog ni jugak and I dont know why otak ni tiba2 je fikir pasal tu. Oho.. Maybe it's because I was so lazy during these past few months/weeks to update it? Or the limited time around is forcing me to do so? Or.. Entahlah..
And then I realize.. Through blogging, I could really express all my hearts out, especially when I'm emo-ing which I do all the time. Hehe.. Bila dah 'muntah'kan all the words which are clogged in my head here, I'll feel better. Lapang sikit. Teringat dulu bila mula2 berblogging. My hands were shaking when I typed. Ntahpape je but and then slowly, I found that.. "Hey, blogging best." Sebab? Kita boleh membebel-bebel non-stop dan takde siapa pun nak marah. Kecuali non-ManU fans-lah.. Hahaha..
Sendiri tulis, sendiri baca
Sebab ini semua
Hanya kata
Luahan rasa
Segala benda
Luka
Suka
Apa yang ada
2 bahasa
Dirojak sama
Takpe
Asalkan clear
Boleh faham bila baca
Blog 'chikai' ntahpape
Biasa
Buat tempat membebel saje
Tapi jangan lupa
Kalau ManU menang, jom jerit sama2
Hahaha..
P/s - Rindu tahap kronik pada teh ais. Betul! :'(

Thursday, September 3, 2009

What's Wrong With Today?

I feel like there's something wrong about myself today. Can't figure out the reasons why. It seems like the 'sappy' mood has conquered the brain. Ceh! I hate those days when I'm feeling down. And today is one of those days. :'(

Monday, August 31, 2009

1 Malaysia


Kepada seluruh anak-anak Malaysia..
Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-52!
Merdeka!

(^-^)

Sunday, August 30, 2009

Lega..


Game tu. A mixed-up feelings while watching it. Game yang ditunggu-tunggu. Cuak je.. Loadsa things and incidents happened. Ish.. Takut je! Especially when that Arshavin guy scored one 'cun' goal for his team. Ouch! Pedih je hati time tu. Haa, apalagi.. Time tulah rasa macam nak rendam je kaki bebudak merah tu semua dengan clorox kat tengah padang. And oh.. First half tu rasa happy sebab Berbatov tak turun main! Haha..
Rasa macam dejavu bila Almunia 'sekat' Rooney. Kalau tak silap, masa season yang lepas pun dia suka buat 'kerja terjah' macam tu. Thanks to Rooney as he 'nailed' the chance during the penalty. He kinda tricked Almunia sebelum dia sepak bola tu to the right side of the goal while mamat goalie Arsenal tu 'senget' to the right side. Fuh.. One goal for us! Weehaa!
Giggs main macam tengah puasa. Takde semangat langsung! And oh.. For the first time ever, Vidic co-operated with Brown as ManU defenders in a match. Hehe.. Sebelum ni tak pernah, okay.. And like usual jugak, my so-called Nemanja Vidic did a marvelous defending job. Thanks, honey.. Ecececece.. (*blushing)
Tak lupa jugak about the moment when Arsenal's defender, Diaby OG ter'masuk'kan one goal for ManU. Feel sorry for him but still, it was considered as a goal for the Red Devils. Bila dah lead, time pun dah nak habis, boleh pulak kasi additional time selama 5 minutes! Uish.. Lamanya! V. Persie yang perasan handsome tu cepat2 rush sumbatkan one goal for his team. Uish.. Nervous jugak sebab ingatkan masuk. Tapi, bila mamat yang pegang bendera kat tepi padang tu buat slow motion je bila turunkan bendera colour oren+kuning dia tu, haa.. Maksudnya.. Outside.. Fuh! Lega.. Arsene Wenger was pissed off.. Elemek, hilang macho.. ;p
Whatever it is, bebudak Merah shouldn't be too comfortable. Jangan ingat nak bersuka-ria je. Jangan jadi malas macam Berbatov tu who always seems to be extra care when it comes to his hair matter. Hehehe.. Mesti je nak 'tembak' mamat tu!
p/s - Fergie, nanti tolong tanya sikit si Valencia tu.. Dia tu main bola ke atau main galah panjang kat atas padang tu? Ish.. Suruh Macheda gantikan dia, okay? Huhu.. :'(

Wednesday, August 26, 2009

Takziah

Takziah buat Tok Long sekeluarga di atas pemergian Nek Long semalam.
Semoga rohnya dicucuri rahmat olehNya.
Al-Fatihah..

Mimpi Jiwang-Bawang

Salam + a BIG smile to all.. :)
Almost 5 days of puasa, things are going good so far. Of courselah there're loadsa challenges around. Huhu.. For examples, tv tu haa.. Banyak sangat program masak2! Ceh.. Memang sengaja. Hehehe.. Takpe2, sabar tetap sabar. :p
Sebenarnya hari ni, tuan punya blog isn't really in the mood to blog. Haish.. Biasalah, konon2 tak larat di bulan puasa! Hahaha.. Taklah! Mood swing je ni. Plus, season BPL pun baru je 'suam2' and that makes me kinda lazy to ramble about football nowadays. Nevertheless, it's good to have Vidic back on 'track'. Huhu.. Gila rindu je kat mamat tu. Ceh.. Lagi satu, apa kes je orang2 kat luar sana sibuk nak spread rumours that he's leaving ManU! Ceh..! Memang takde kerja sungguh orang2 tu semua. Padahal, Vidic memang tak plan langsung nak keluarkan peluh untuk Barca. Mana ada-mana ada! Kasi minum teh ais yang takde teh karang baru tau! Ehem2.. :p
3 hari lepas, dapat mimpi best. The feeling was like real and I can hardly remember about that dream till now. Huhu.. I've been wondering all by myself whether I should 'kepoh2' about it here at Blogxygen or not. Buat segan je.. Huhuhu.. Sebab, rasanya mimpi hari tu termasuk dalam kategori jiwang-bawang. Hehehe..

She.. In a pink-coloured 'baju kurung' was riding her pink bicycle around a park which was crowded one evening. Strange.. Because not all of the people at the park were in colours! It was like she had been into the world of Charlie Chaplin. She was scared but she smiled. Aha! That was strange too.. Neglecting those 'black&white' people, she rode her pink bike without deciding on where to go to. Her hair waved in the air and yet the people kept smiling at her as though she was a celebrity. Suddenly, she stopped her bike and parked it at the roadside. She walked and walked while holding her dslr. Oho.. (*Entah manalah datangnya dslr tu pun dia tak tahu! Tiba2 je muncul.. Huhu..) Sambung cerita.. She tried to capture everything that happened around her but she couldn't! The camera she was holding seemed to refuse to do the task.. "Strange!" she mumbled..
She almost gave up and did the sighs all alone. And then, she heard someone whistled a song. She was attracted by that sound and looked for where the whistle came from. Oho.. It was a guy who did the whistle. He stood quite far from where she was. Guess what.. That guy was also in 'colour' which differed him from those relatives of Charlie Chaplin availabled at the park. Without further ado, she followed the guy. The lazy camera in hand seemed to work when she shuttered it towards the guy. Aha! She felt happy as though like she just ate 2 bowls of cendol. Ek..? Lari topik..
At one point, the girl and the guy starred at each other. And freezed! Woo.. (*Kan dah kata.. Ini mimpi jiwang bawang! Hehe..) They smiled before he walked away. She tried to chase him through her eyes but he was fast. Eleh! (*Konon mamat ni nak jual mahal! Hahaha..) Another word of strange.. She didn't really want to run and chase him 'sampai dapat' like what she was supposed to. She just.. freezed again. And that guy went disappeared. Momento 'kuch2 hota hai' dah lesap. She sat down and looked at the photos that she had captured. One by one. She glanced through each and every one of it. She smiled.. Smiled and smiled till she laughed out loud. (*Kira macam orang tak betul pulak, kan.. Tapi..) When she forwarded those pics from the start, that guy told her a message through the motion of movements. Guess what he said to her..?
Ugh..! Jiwang bawang sungguh kalau nak cakap pun! Err.. He told her that he.. Err.. Err.. Alaa..! Seganlah! Hahahahaha.. Pandai2lah guess sendiri.. Huhuhuhuhuhu.. (*blushing)
Bluek! :p
P/s-Actually, kan.. Tak kenal pun that guy. Tapi, macam kenal.. Hehe..

Friday, August 21, 2009

Puasa!


*Harap2 tak banyak sangat 'cuti' bulan ni.. Hehe.. Ehem3! :p
P/s untuk teh ais - Kita jumpa waktu berbuka jelah ye! Huhu..

Selamat berpuasa semua.. :)

Monday, August 17, 2009

Fra..gile!

Haish.. Baru sihat dari demam. Hidung dah separuh kering. Batuk pulak tak kering2 lagi. Ya Allah.. Jauhkanlah diri ini dari penyakit yang bukan2 tu. Alhamdulillah.. So far, free from it but at the same time kena ambik pre-cautions sebelum terkena.Tapi, demam macam mana pun, ice-cream dengan teh ais asyik 'terlekat' je kat dalam kepala ni. Hehe.. Takpe, tu kira supplement-lah tu. :p
Baru balik dari kampung.. Fuh.. Heaven! Lepaskan rindu 'membara' sebab dapat makan CENDOL famous 'achi' tu 2 mangkuk! Extra kacang merah! Slurp.. Hehehe.. On the way, keadaan jalan raya tak berapa 'clear' and automatically tak 'membenarkan' pedal minyak ditekan kaki 'sesuka-suki-hati'. Alamak! Jam dah tunjuk ke angka 8. Lagi 30 minit game dah nak start. Ish, habislah orang lain dan kebas seat tuan punya blog kat Old Trafford sana tu! Ish..! :'(
Abang yang duduk bertapa kat rumah menghantar 'report' melalui sms beberapa puluh minit kemudian.
'Kak, cepat jerit. Rooney score.'
Ceh! Dalam kereta suruh jerit. Ingat ni rumah ke? Huhu.. Tapi, jerit jugaklah! Hehehe.. Terima kasih Rooney! Then, handphone zaman dahulu kala milik tuan punya blog berbunyi lagi. Abang..
'Kak, cepat nangis. Vidic takde. Kak, cepat muntah. 'Mangk_k ayun' buat tatu kat tangan dia.'
(*Untuk sesiapa yang tak tahu.. Menurut kamus tuan punya blog, 'mangk_k ayun' = Berbatov sebab dia sangat malas atas padang. Hehe.. No offence ye.. Ehem..)
Ugh.. Seriously, rasa tak thrill 'tengok' bola dalam keadaan macam tu. Tak sempat nak lompat nak jerit2 segala. Ish.. Ibu berdehem. Ibu kata TV tak lari. Jangan nak mengada-ngada. Macam dia pulak yang nak main bola. Ayah dan budak tu 'keras' terus.. Hmm..
Sampai pintu gate rumah, 2nd half-time baru nak mula. Finally, barulah nampak batang hidung Rooney dengan 'mangk_k ayun' yang baru buat kick-start. Alamak.. Tengok goalie Foster. Aisey.. Alamak lagi bila tengok si O'Shea. Alamak lagi lagi bila tengok barisan defenders yang obviously macam 'fragile' sikit. Player2 Birmingham konon action dengan jersey 'FBC' diorang. Ceh.. Boleh tahan jugak diorang ni. Defend habis-habisan. Goalie 'hijau' pun banyak save ball. Aisey.. Takkan satu goal je kot, budak2 MERAH?
Minit demi minit, level 'pening-langau' dalam kepala semakin menaik. Budak2 MERAH passing bola macam nak tak nak. Tak precise langsung. Melopong je space kat depan goal. Aduh.. Nak harap kat Brown dengan O'Shea, macam payah sikit. Fragile! Evra yang susah-payah naik turun padang, tolong. Tulah.. Susah betul kalau Vidic takde. Tevez + Ronaldo pun. Owen pulak.. Haish.. Ikut mood jugak mamat tu. Valencia, tak tahulah buat apa je kat atas padang tu. Muka dahlah seakan-akan Nani, cara main pun lebih kurang jugak. Nak kena clorok agaknya budak2 ni!
All I can say now is.. This season, I can't really afford to think that 'we' are going to be as 'bold' as we were during these past few years. Ish.. I know I shouldn't have had this kind of idea but.. Entahlah.. Things tend to be quite fragile nowadays. Macam diorang jugak kot..
P/s - Alaaa... Kalah menang tu adat game. Loyalty as a fan tu yang penting. Glory2 Man United! Huhuhuhuhuhu.. Nak cendol lagi! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...