Related Posts with Thumbnails

Monday, January 5, 2009

Aha...!

Salam all..

Tonight, I can have a calm sleep + a lil' bit of sweet dreams.. Eceh! Reasons why? Alaa.. Tak cakap pun maybe you guys dah tahu, kan? (*wink) Everytime I post a ManU logo on top of my entry, there must be a ramble (bebelan) about it. Hmm.. Sorry, to non-ManU supporters who might be reading this.. Haha..

A match between Southampton against ManU just over. Aha! Happy gila ni.. Huhu.. Because they won 3-0 during that game. It was the 1st ever ManU game in 2009 and they walked home happily with a victory! Yeehaa!

ManU players (1st & 2nd half time)..
G.Neville (captain), Van Der Sar, Welbeck, Carrick, Anderson, Berbatov, Vidic, Evans, O'Shea, Giggs, Nani, Rooney, Possebon & Gibson..
Ugh.. Bila tengok game kali ni, my feelings all mixed up. Rasa frust, boring, kelakar dan macam2lah.. Frust sebab favourite players si Park & Tevez tak main. Ronaldo, entah mana merayau. Nak harap.. Si Berbatov! Hailo.. Hailo.. Mamat ni pandai jaga rambut je! (Heh.. Sorry.. Entah kenapa saya tak suka dia! Haha..) Rooney pulak masuk padang lambat. Nasib baik menang.. Huhu..
Yellow card? Err.. ManU side, si Evans & O'Shea je yang kena.. Southampton side, tak sure.. Heh! Tak kenal nama diorang pun.. Except for this guy named Patterson. Dia diberi FREE red card tanpa diskaun oleh si ref sebab dia mengasari kaki si kepala ferum + kuprum, si Vidic aka 'Manja' saya.. (Hehe.. Nama dia Nemanja Vidic, apa..!)
3 goals contributed by -
Welbeck (si junior berkaki panjang) - Hehe.. Thanks a lot, dude!

Nani (si mamat kurang zat sebab muka dia cengkung) - Penalty kick had been given to him as Southampton's McGoldrick telah tersiku bola free kicknya! And.. Thanks to Nani's mom sebab bedungkan kaki dia waktu dia baby dulu.. ;D

Gibson (si mamat yang jarang2 turun main) - Kombinasi bola hantaran Rooney kepada beliau telah berjaya menambah 1 lagi mata buat ManU.. Eceh! Style komen dah macam pengulas berita sukanlah pulak! Haha.. Yang penting goal!

P/s - Words in brackets (blue) are my own version of their nicknames. Heh! Takpe.. Diorang bukan tau pun! ;D
Apart from that, Southampton's goalie (Davis) can be said as a good goalkeeper during this match. Nasib baik ada mamat ni.. Kalau tak.. Mungkin dah berpuluh-puluh goal budak2 ManU tu sumbatkan! Eceh! Tapi, dia still tak boleh beat goalie ManU, Uncle Van Der Sar saya tu.. Hihi..
Lastly, macam biasa I will congratulate my ManU buddies di akhir post saya.. To Ayah, myself, Angah Kamal, Mummy & Daddy Zoe, Ms. Puspa, Mr. Areef, Mr. Branson, Mr. Bulans, Mr. MG-Beck and other ManU supporters who's reading this, congrats.. Hehe.. Penat kita semua main tadi, kan? Takpe2.. Menang dah pun.. :D
Aha! Lupa nak cakap.. Sir Alex Ferguson ada kirim chewing gum cap ManU sorang sekeping. Sekeping je tau! Any enquiries, boleh je call or sms isteri dia.. Hmm.. Email pun boleh kot! Jangan lupa ye..
Glory.. Glory.. MANCHESTER UNITED!

2 comments:

  1. ;). hey nnt man u jmpa chelsea. itu scary. cari org bet jom.haha. mencabar gila jmp club susa cam chelsea.=p

    -puspa

    ReplyDelete
  2. Scary!!! Huahuahua.. Cari org bet? Huhu.. Jom!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...