Related Posts with Thumbnails

Saturday, May 30, 2009

Hmm.. Whatever!

Tadi..
Hari ni Ibu kata dia malas nak masak untuk makan malam. Penat katanya. "Okay!" Semua pun apa lagi.. Standby! Destinasi perut ke mamak favourite macam biasa.. Okay, hati si kakak dah melonjak suka. Mata dah terbayang-bayang gelas teh ais yang memang tak pernah tak rindu! Huhu..
Bertolak agak awal dari rumah. Alaa.. Kakdik kata tak payahlah rushing2, kak. Tak lari pun mamak tu. Jomlah kita ronda2 dulu. Ceh! Si 'mak-nenek', Kakdik dah bagi suggestion. Satu kereta tak bersuara apa. Berfikir kononnya. Ayah yang pegang stering pun diam sama. Ibu kat sebelah pun sama jugak. Akhirnya, si Abang kata.. "Okay jugak.. Jom kita pergi ______, Abang nak cari jersey ManU. Takkan Abang nak pakai t-shirt Pagoda je bila pergi stadium bulan 7 ni."
Si kakak yang tadinya agak bengang sebab plan awal nak minum 2 + 1 gelas teh ais sudah di-postpone dengan satu cadangan yang agak munasabah. Dalam kepala.. 'Ha'ah.. Ya tak iya jugak. Jersey ManU nak jugak kena standby. Takut2 esok bila nak dekat bulan July, orang kedai jual mahal!' Lepas menimbang-tara segala benda, kira satu kereta dah sebulat suara nak pergi ronda2 sebelum pergi serang roti canai dengan teh ais. Hmm.. ;p
Jalan punya jalan.. Terjumpa satu kedai _____. Banyak jual accessory team2 football yang famous. Abang, Kakdik dan lain2 dah masuk kedai sebelah. Takpe.. Belek punya belek, cepat saja mata ni ternampak kelibat si Vidic yang di'potrait'kan di dalam sebuah keychain yang bersaiz tak besar dan tak kecik. Hmm.. Dalam hati siap kira2.. 'Ini kalau tak beli benda ni, memanglah jenayah. Kalau tak beli nanti Vidic marah!' Hehe.. Apalagi.. Terus je sambar benda tu dan pergi ke kaunter. Kat situ, ada sorang mamat yang tercongok kat situ. And guess what..? Mamat tu siap pakai jersey colour 'Biru' pekat. Ceh.. Ceh.. Ceh.. :(
Budak MERAH : Ini berapa ye? (*senyum separuh je. Blueek!)
Budak BIRU : Oh.. Ini RM5.50 je. (*gelak)
Dengan penuh terhegeh-hegeh mamat tu mengira duit. Benda yang nak dibayar satu je. Tapi cara kira macam beribu-ribu 'lemon'! Ceh..
Budak BIRU : Minat ManU ek? (*senyum konon!)
Budak MERAH : Ha'ah.. (*siap angguk kepala sekali. Bangga!)
Budak BIRU : Hari tu kalah, kan? (*senyum dia dah makin lebar.)
Budak MERAH : Ha'ah.. (*senyum balik. Oh.. Nak cari pasal ye..!)
Budak BIRU : 2-0 tuh! (*gelak pulak!)
Budak MERAH : Tau.. (*ada jugak yang makan nasi guna straw karang! Tapi, cool down.. chill..)
Budak BIRU : Awal2 lagi dah agak mesti kalah. (*gelak lagi. Kuat.)
Budak MERAH : (*serius sarkastik mamat ni! Tak sedar diri sendiri pakai jersey colour BIRU!) Memanglah.. Team lain ada baaanyaaak masa nak main 'agak2' kat rumah sebab awal2 lagi dah kalah.
Budak BIRU : (*diam.)
Budak MERAH : 'Terima kasih' banyak.. (*senyum style 'Red Devils', ambil baki duit dan blah!)
Mamat BIRU : (*diam lagi. Eh tak.. Bengang kot!)
Dan.. 2 gelas teh ais kini kat depan mata. Senyum tak pudar lagi. Abang dengan Kakdik sibuk tanya kenapa. Bila bagitau cerita, diorang pun sama jugak. Senyum meleret sampai ke telinga! :D
*Moral of the story.. Mamat BIRU (dan warna2 lawan yg lain) konon nak jadi part-time supporter untuk Barca. Eh, hello! Kut ye pun, janganlah kasi nampak obvious sangat. Pakai jersey team lain, ada hati nak support team lain! Cheit..! Dan oh.. Apasal display banyak sangat jersey Barca kat depan kedai? Siapa yang nak datang Malaysia bulan 7 ni? Barca ke ManU? Tak tau market langsung! Hmm.. Whatever!

Friday, May 29, 2009

Ugh.. Come On You, !@#$%^&*()!!


Hey, YOU and YOU and YOU!

What makes YOU think that YOU and YOU and YOU have the right to say a word about OUR thing, huh? Ugh.. Come on.. Please wake up like what WE are doing here. WE accept the DECISION with full respect as it was made clearly and fairly. It's just a GAME anyway. The BALL is sphere (if you still don't know-lah). YOU and YOU and YOU can't expect or predict on what should be happening when the sphere thing is being kicked, spinned and headed. Anything can happen. The issue here is.. WE never expand the THING and BRAG about it like YOU and YOU and YOU did. Hey, YOU and YOU and YOU.. One question, do YOU and YOU and YOU at least have TOUCHED any shining CUPS yet in this particular season? So far..? Zero, ey? Pfft..

At least, WE did! Not one.. Not two.. But THREE! Outta FIVE cups.. What more can WE ask for?


No matter what kind of circumstances that WE are facing, at least, WE still pay our 100% loyalty towards OUR team. Win or lose is just a statement. Most important thing WE are LOYAL.
Again, I'm saying this to YOU and YOU and YOU.. Especially for those who have called, smssed, buzzed me thru ym, fb, blog or else within this ONE WHOLE DAY.. Thanks for makin' my 'lau yah' handphone hanged / jammed with your 'takziah' aka 'happy condolences'..
Takpe, tuan punya badan dah OKAY.. Emo level yang jatuh merudum semalam sudah pun 'dibaiki'.. Credits to mamak favourite for makin' me 3 glasses of HEAVEN teh ais, 2 bungkus nasi lemak, 2 keping roti telur and 1 keping roti canai 'banjir'. Oh.. Terlupa pulak nak mention papadom HEAVEN yang penuh semangkuk. Benda2 itu semua telah berjaya meredakan emo level tuan punya blog semalam.. :)
Okay.. Gotta go.. Nak pergi lap dan kilatkan lagi cup2 yang berlambak-lambak kat dalam hall of OUR cups tu. Tak tahu mana lagi nak letak.. Banyak sangat! Setakat satu dua, better simpan je dalam plastik. Ikat pulak dengan getah tempe..! Hehehehe..
*p/s - 1st time tuan punya Blogxygen post entry level separa sarcastic kat sini. Huhu.. Apa boleh buat.. Banyak sangat 'kenalan' pak cik + mak cik yang bukan 'Red Devils' mahupun 'Belasahlona' yang condemmed tak henti2 dari semalam. Ceh.. Sekali-sekala nak BURST OUT.. Takpe je, kan! Huhu.. ;D
FOREVER MAN UTD FAN & SUPPORTER!
To all my ManU buddies.. We've done GREAT! *hi5 x 100! :D

Thursday, May 28, 2009

@#$%^&*()_+=!!!!!!!!!!!!!!

!@#$%^&*()__+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()__+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_+!@#$%^&*()_++_)(*&^%#@!@#$%^&*()_+++_(**&^%$#@!@#$%^&*()_+_)(*&^%$#@!~!@#$%^&*()_+_)(*&^%$#@!~~!@#$%^&*()_++_)(*&^%$#@!~!@#$%^&*()++_)(*&^%$#@!~!@#$%^&*()__)(*&^%$#@!!@#$%^&*+_)(*&^%$#@!~!@#$%^&*()_+_)(*&^%$#@!~!@#$%^&*()_+_)(*&^%$#@!~!@#$%^&*(*!@#$%^&&*()^*&^*&^%$#@!$$%^%*&&*(^)_+!@#$%^&*()_+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, May 25, 2009

Game Tu Weird!

Salam + a BIG smile to all.. :)
Tuan punya blog baru je lepas habis tengok game ManU.. Betul tak tipu. Game tadi memang weird. Hehe.. ;p
Bila tengok game tadi, tiba-tiba rasa weird. Sunyi je! Haha.. Yelah, selalunya mulut ni tak boleh nak diam pun. But this time, satu bunyi pun tak keluar. Uish..
Oh ya.. Baru teringat! Tuan punya blog tak 'berbunyi-bunyi' sebab Berbatov takde! Haha.. Aman!
Plus, game kali ni, freshies from the academy yang turun padang. Muka2 baru je yang penuh kat atas padang yang corak macam 'dam-haji' senget tu. Huhu.. But nevertheless.. Muka2 tua, eh tak.. Ehem.. Muka2 seniors like G. Neville, Fletcher, Nani ada je.. And guess what! Wes Brown ada jugak! Huhu.. Berkurun zaman tak tengok mamat ni main. Konon ganti position my 'manja', si Nemanja Vidiclah tu.. Lain2 yang kira dah biasa tengok si Rafael, Welbeck, Gibson and Macheda. :p
One of the reasons why I claimed that the game was weird is the freshies.. Rasa nak gelak pun ada jugak bila tengok muka budak2 ni. Huhu.. Bukan apa.. Cuma tak biasa tengok diorang main for any match. There were De Laet, Martin, Eckersely, Possebon dan entah siapa2 lagilah.. Si De Laet tu main not badlah as one of the defenders cuma selalu sangat kasi team lawan corner kick. Ugh.. Ilmu untuk 'forward'kan bola ke tengah padang dia belum khatam lagi.. Hmm..
Game tu weird jugak sebab si goalie Tomasz Kuszczak. Mamat ni pun agak lama jugak tak turun padang. Yelah.. Most of the games, asyik Van Der Sar dan kadang2 si Foster yang jaga goal. Tinggallah mamat ni jadi reserve je selalunya. Haa.. Bila turun padang hari ni, mulalah gelabah. Lemak dah tebal. Obviously, he looked nervous and a bit lost during the first half time. Siap kena marah dengan G. Neville lagi. Huhu.. Few minutes later, bila angin 'kus2' si Kuszczak ni dah kurang sikit, barulah dia boleh main dengan confident. But still.. Wes Brown and G. Neville takut nak pass bola kat dia! Nampak sangat defenders ManU tak berapa confident lagi dengan mamat goalie ni. Dan Kuszczak tergeleng-geleng kat depan tiang goal konon melayan bengang dalam hati je.. Huhu..
Bila tengok game tadi macam takde apa2 pun.. Serupa tengah tengok 'Atashinci' je.. Huhu.. Tapi, bila si Gibson tendang maut straight masuk goal, heh.. Time ni tak boleh nak elak. Macam biasalah.. Jerit + lompat sikit kat depan tv! Haha.. But seriously, credit to this mamat Gibson sebab ke'cun'an angle goal dia tu! Yay! ;p
Nak tambah weird lagi bila kebanyakkan Hull City supporters sumbat earphones kat telinga. Huhu.. Bukan apa.. Masing2 tengah tunggu berita kegagalan Newcastle yang tengah bertembung dengan Aston Vila. Kesian pulak tengok diorang ni.. Tapi bila game habis, belum sempat ManU nak celebrate glory 1 goal yang se'ciput' tu, diorang dah mula bersorak. Hmm.. Berita gembira sampai bila Newcastle kalah di tangan Aston Vila. And that officially a relief for them sebab team Hull City selamat dari termasuk dalam list '2nd Division' FA.. Congratslah ye.. Hmm.. Pape pun yang penting ManU bawak balik satu goal balik Old Trafford hari ni! Huhu..

*p/s - Tak sabar nak tunggu game 27hb ni kat Rome! And oh.. Kesian pulak kat kekasih lama, Owen sebab Newcastle kalah tadi.. Hope he's okay.. Ecece.. :')

Sunday, May 24, 2009

Weirdlah..!

Salam + a BIG smile to all.. :)
Actually, kan.. I don't even know how to start this post. The neurons in my head are kinda like 'bersimpul-simpul' je. I can't think straight suddenly for no reason. Plus, I feel weird je hari ni. And I don't know why! Ehem.. Tuan punya blog ni tak weird ya! Haha.. It's just that today is so weird for myself.. Everything around me seems weird. And again, I declare that I'm not weird but the weirdness is 'haunting' my emo level today. Ceh.. Entah pape ntah! Hehe..
*Ish.. Merapu-rapu je..! Haha.. :p

Saturday, May 23, 2009

Wooo...

Wooo...
That day (last week), there was a rumour. Well, it's a TRUE rumour, though. It had been said that the 'tickets' will start to be sold on this Friday.. Hahahaha..
So..?
(*tuan punya blog tengah angkat kening sambil sengih2 jahat ni!) Haha..
Apa tunggu lagi? Jom attack tabung!!! Hehehehe.. ;p

Thursday, May 21, 2009

Ugh..!

Current mood for tuan punya blog ni sebijik macam pic kat atas. Rasa macam nak telan teh ais campur serbuk bom! Sebab..

-Kemalasan meng'update' blog yang almost overboard.

-Sakit gigi dari minggu lepas still tak hilang lagi. And oh.. Nak tanya, dentist jahat tak? Hehe..

-Dahlah sakit gigi, siap dapat free sakit perut pulak tu! Huhu..

-Handphone pulak tengah buat mogok 'hang'! Ceh..

-Pick guitar hilang lagi satu! Ugh! Siapa yang ambik ni! Nak kena sekeh ke?!

-Nak beli guitar 'strap' Ernie Ball, tapi.. MAHAL gila! Lebih baik beli teh ais!

-Sebab dah lama tak practise, title Guitar Hero in the house sekarang Abang dah 'rampas' dari kakak dia ni. Huhu..

-And oh.. Satu lagi.. Kenapa si Tevez tu MAHAL level kronik!?

Ugh...!!!

Sunday, May 17, 2009

3 Cups In The Bag!

Since a few days before, I've been thinking about it. Since yesterday, I can't resist the nervousness. Plus, I'm having this terrible toothache + a headache. Ugh.. It's all because of this one particular thing. The Barclays Cup and a match between Arsenal, again.. Ceh.. Tiba2 pulak teringat kat Sayor Adebayor! Hehehe..

Anyway, at exactly 7.40 p.m (M'sia time) today, I sat on my favourite spot which was actually way too in front of the tv. Hehe.. Gila, kan? With a small pillow in my hand. Held it firmly so that it'll be easier for me to cover up my 'bising + kecoh + tak reti duduk diam' punya mulut. Hahaha.. Seriously, I can be very NOISY gila when I'm watching football. Hehehe..
And yeah, at first.. I saw the player list and a BIG smile popped out automatically. They're like Fergie's *first choice of ManU players. There were Rooney, Tevez and Ronaldo as the important ones to contribute goals. Goalie, like usual.. Uncle Edwin Van Der Sar kita yang selalu main ikut suka hati angin kus-kus dia. Midfielders like Giggs, Carrick and Fletcher. And no doubt, they're totally cool with this position. Defenders were my 'manja', Nemanja Vidic, Evans, Evra and O'Shea. And guess what.. Dalam banyak2 defender ManU, rasa nak sekeh2 je si O'Shea ni. Ugh! Dia main ke tak main ke, serupa macam takde je kat atas padang tu. Pemalas macam Berbat.. Ehem.. Oh ye, lupa nak action.. Nasib baik, Berbatov tak main! Hahahaha.. (*senyum extra lebar ni!)
Actually, kan.. Malas sebenarnya nak buat report pasal game tadi. Ceh! Ceh! Ceh! Langsung takde goal.. And the way they played like.. Ugh.. Tak nak cakap! Buat sakit tekak je menjerit-jerit tak ingat dunia tadi. Habuk pun tarak! ManU 0 + Arsenal 0 jugak. Huhu.. But the sarcastic part appeared when most of Arsenal players dapat buah tangan dari Old Trafford. It's the YELLOW CARD. Haa.. Tulah.. Cara main kurang kasih sayang sangat. Fabregas, Song, Nasri, Persie dan entah siapa2 lagilah.. Nah! Ambik YELLOW CARD tu buat kenang-kenangan. Hehehe.. Terjahatlah pulak! Huhu.. ;p
Hmm.. Eventhough that the game didn't come out with any goal from both team, but ManU was considered as the WINNER! Hahaha.. The Barclays Cup is ours! Huhuhu.. *hi-5 sikit! :D
This victory is their total top flight league wins to 18! Huhu.. Best, kan? Conclusion, ManU will add up this Premier League Cup to the League Cup and World Cup they have already won this season. Hohoho.. Now the next and major target would be the Champions League crown and that will put Barcelona to be against with on this coming 27th May, Rome.
But for now, let's party with the Barclays Cup, shall we? Huhu..
"Glory2 Man Utd. As the Reds go marching on.. on.. on..!"


To my ManU buddies..
*hi-5 sikit! Oh.. Kali ni tak nak 5, nak 10! Haha.. *hi-10 sikit! Yay3! :D

Thursday, May 14, 2009

Sakit Gigi..!

Ugh..!
Tak dapat nak cakap banyak banyak banyak kali ni..
Bengkak pipi..
Berdenyut-denyut je gusi..
Ni semua pasal sakit gigi..
Entah! Tiba-tiba je jadi macam ni..
Nak kata tak berus gigi?
Cheit! Hari-hari mesti..
Eh.. Tak bagus ke gerangan si Darlie?
Atau berus gigi murah cap Oral-B?
Tak pun sebab salah makan barangkali?
Ish.. Takde masalah pun kalau telan nasi..
Banyak sangat makan gula-gula atau candy?
Eleh.. Bukannya macam kanak2 Ribena lagi..
Habis tu? Nak buat macam mana ni?
Panadol dah telan berbiji-biji..
Walaupun pahit sikit tapi kira dah lali..
Kononnya nak cepat baik, harapan tinggi..
Haduh.. Ni dah masuk 4 hari..
Denyut2 tak habis lagi..
Serba-serbi..
Kerja tak menjadi..
Alah.. Ni yang malas ni..
Ibu, Ayah, Abang, Kakdik dan semua sekali..
Sibuk je berpakat suruh jumpa doktor gigi..
Ehem.. Bukannya takut nak pergi..
Cuma rasa kurang sikit confidence diri..
Err.. Ni kira dah berjela-jela ni..
Tadi dah declare tak nak cakap banyak kali ni..
Yelah2.. Kalau sakit gigi ni tak hilang lagi..
Terpaksalah jugak cari..
Doktor gigi?
Ish.. Salah! Bukan si dia ni..
Tapi..
Nak test boleh ke teh ais jadi ubat pelali!
Hihihi..

Wednesday, May 13, 2009

Happy B'day, Ziq!


This post + a piece of sand cake (above) is dedicated to my 'bestest' cousin ever.. Oops, sorry Ziq. The cake must be eaten if you wanna remain handsome! Haha.. ;p
Mr. Haziq..
Happy Birthday, dude. May Allah bless your life..
And oh.. Kirim salam kat your gf. Elelele.. Yelah.. Orang dah ada 'matair' lah katakan! Cheit! Hahahaha..

Monday, May 11, 2009

Manchester VS Manchester

Salam + a BIG smile to all.. :)
Well, the title says it all.. Today, there's a battle between 2 Manchester clubs and obviously this tuan punya blog will talk about her Manchester not the other Manchester. Hahaha.. So, let's try not to feel confused here, alrite.. ;p
Okay.. Here's a short recap about the game which started quite early, 8.30 p.m (M'sia time). Both Manchester players boosted up their energy and like usual my mouth has yet started to 'membebel' level minimum. Sebab? Berbatov si *mangk_k ayun ada kat padang! Ceh..
Players.. The 'otai' Giggs became the captain of the match where he was accompanied by Edwin Van Der Sar as his goalie. Other 'Red Devils' to be mentioned here are my 'manja' Vidic, Rafael, Evans, Fletcher, Evra, Park, Tevez, Ronaldo, and *mangk_k ayun Berbatov. Dan macam biasa jugak, don't let me describe further on how that Berbatov played. Ugh.. Geram je bila Ayah sengaja naikkan saham mamat tu. Konon ada hidden skills lah.. itulah.. inilah.. Cheit!
Oho.. Let's stop mumbling about that.. Manchester's first goal was contributed by Ronaldo via a free kick! Woohoo! Angle cun! Exactly at the minute of 18. And guess what? That goal was officially stated as his 18th goal in 2009! Lucky number 18, huh.. Huhu.. (Nes.. I know you're happy for him right now! Hehe..)
Another Manchester.. Cara main agak kurang kasih sayang. Pushing and pulling the other Manchester players here and there. Especially si lembik Berbatov. Asyik terjatuh je.. Ceh! (*Sebenarnya dalam hati, "Padan muka Berbatov sebab selalu terjatuh!") Hehe.. Entah kenapa tuan punya blog ni anti dengan mamat tu dari dulu.. Ish2.. And oh, Robinho memang bikin cuak! Ugh.. ;p
45 minutes before the game stopped for its 1st half time break, Tevez attacked the ball into the goal! Yeah! Thanks to the TIANG goal actually because the ball was kinda bounced before it touches the net. Weehaa! Kesian tengok mamat ni. Main sungguh2 for Manchester but still kontrak tak confirm2 lagi.. Alahai.. Please stay, Tevez! Huhu..
During the 2nd half time, several things happened where the ref waved the YELLOW cards to both Manchester players like Darren Fletcher and Stephen Ireland. Huhu.. Fletcher, sila buat collection card merah and yellow yeah! Hihi..
Time of confusion.. Ronaldo stood up at the side of the field and I predict that he had been asked by Alex Ferguson to be replaced by 'otai' Scholes. Huh? Kenapa2.. Tak faham betul part ni. Poor Ronaldo.. Marah level kronik dia time tu. And at the same time, Rooney entered the field and O'Shea went in to replace Evan's position. Hoho.. Suka hati koranglah.. ;p
Lastly, the result appeared to let the Manchester walked home with a victory of 2 goals! Huhuhu.. While the other Manchester, err.. Diorang pun balik rumah jugaklah! Hehehe..
Manchester won, okay! Not the other Manchester. It's the other Manchester! Ek..? Confused.. Takpe.. Refer to the logo shown below. Hmm.. Manchester apa tu eh? Manchester Cit.. Ek, bukan2..
MANCHESTER UNITEDlah!
Kihkihkih.. So, apa tunggu lagi? Macam biasalah.. *hi-5 sikit! Hehe.. :)

Sunday, May 10, 2009

Top Of The World

Top Of The World by Carpenters
Such a feeling's comin' over me
There is wonder in most everything I see
Not a cloud in the sky
Got the sun in my eyes
And I won't be surprised if it's a dream..
Everything I want the world to be
Is now comin' true especially for me
And the reason is clear
It's because you are here
You're the nearest thing to heaven that I've seen..
I'm on the top of the world lookin'
Down on creation and the only explaination I can find
It's the love that I found
Ever since you've been around
Your love put me at the top of the world..

To: Ibu, my oxygen..

There's not a single a word to be said about all of your ultimate sacrifices, kindness, love, love, love and love..

What you have done for me is priceless and unpayable till the end of the time.

There's nothing can beat your love towards me forever even if someone bribed me with 100,000,000 glasses of teh ais to replace your sweetness! :)

May Allah s.w.t bless us all. Hope you're in the best of health, long-life and feeling happy to the max every single day! Amin.. =)

Regards:

Kakak, your daughter..

Wednesday, May 6, 2009

Surat-surat Layang

Surat layang pertama untuk..
My ManU buddies! :)
Oho.. Don't forget to take the ManU cake (above) as a gift for our GLORY last night. Takpe2.. Tuan punya blog ni belanja. Ambik2.. Jangan rebut2.. Share2 ye! Hehehe..

Surat layang kedua untuk..

Park Ji Sung..

Terima kasih banyak2.. Jomlah! Tuan punya blog ni belanja teh ais, nak? 3 gelas, cukup? Oh ye.. Hari tu waktu kat Riverside Stadium, Park score satu ye? Semalam kat Emirates pun satu jugak, kan? Hmm.. Bagus2.. Teruskan usaha.. Kurang2kanlah makan kimchi tu kalau nak maintain stamina ye.. Eceh! Hehe.. Oh.. Nanti jangan lupa pulak redeem teh ais from mamak favourite kat FedEx cawangan sana ye. Tuan punya blog dah send dah pagi tadi. Huhu.. Takpe2.. Dah bayarkan dah pun! Ececece.. :)


Surat layang ketiga untuk..
Fabregas..
Ehem2.. Dengar kata, you ni captain Arsenal, kan? Err.. Ni nak kirim pesan kat anak buah you, err.. siapa nama dia.. Sayor? Bayor? Aha! Adebayor! Pesan kat dia, cara dia main kurang kasih sayang betul! Ugh.. Boleh tak tarik2 rambut dia tu sikit? Kesian my Vidic tau kena defend dia yang tak reti duduk diam tu. Ish.. Kirim salam jelah kat Arsene Wenger dengan Almunia tu sekali ye.. Huhu.. :p


Surat layang keempat untuk..
Alex Ferguson..
Nak lagi manja? Okay..
Atok Fergie!
Uish.. Bukan main happy level kronik ye semalam? Muka tak merah langsung macam selalu. Kunyah chewing gum pun berselera je. Hehehe.. Takpe2.. Tuan punya blog pun happy sama jugak. Oh ye.. Nak pesan sikit ni.. Kirim salam kat Ronaldo ye. Baik betul dia semalam score sampai 2! Huhu.. And uh.. Fletcher, kirim salam MERAH jugak kat mamat satu ni. Ceh.. Last wish, jangan lupa tanya2 khabar si Arsene tu esok.. Huhu.. :)
*Ish.. Kenapa tiba2 rasa post kali ni macam kejam semacam je? Huhuhu.. Takpe.. Sekali sekala! Kihkihkih..
ManU 3 - Ars 1
*hi-5 sikit! =)

Sunday, May 3, 2009

Jejak Kasih.. Kononnya..


Ya..!
Akhirnya..
Setelah 3 bulan lamanya..
Kita tidak berjumpa..
Hari2 tekak ni terseksa..
Asyik teringat teh ais saja..
Ugh.. Ini baru masuk bulan ketiga..
Belum lagi tiga purnama..
Sekian lama tidak 'pekena'..
Haa.. Hambik! Tiga gelas nikmat dirasa..
Haha.. Dah tak peduli apa orang nak kata..
Yang penting dendam rindu terbalas jua..
Cecece.. Kira macam jejak kasihlah kononnya..
Ugh.. Macam tak percaya..
Sudah tiga bulan rupanya..
Teh ais itu ku tidak cuba..
Tulah.. Ini semua disebabkan masa..
Hmm.. Takpe.. Takpe..
Hari ni kita bersua..
Tiga gelas ku minum tak ingat dunia..
Sampai dah naik kembung, senak pun ada..
Ah.. Takpe.. Takpe..
Kalau kembung, minyak cap kapak kan ada..
Oh.. Happy tak terkata..
Ada teh ais, tak kasi yang lain pun takpe..
Betul! Tak kisah punya..
Si papadom yang rangup tu pun ku tak lupa..
Ugh.. Bila lagi boleh kita berjumpa semula..?
Oh.. Takpe.. Takpe..
Terlupa pula..
Tadi sebelum balik sudah ku pesan kepadanya..
Si mamak favourite yang selalu angguk kepala..
"Anei.. Kasi bungkus lagi dua!"
Ahahaha..
Saje buat spare sebab esok pun nak minum juga!
;)


OK or KO?

Hehe.. ;p
Sebenarnya saje je nak action sikit. Huhu.. Header barulah katakan! Kihkih..
So..? You guys.. What do y'all think? OK or KO? Cecece.. =D
Alala.. Like usual laa.. Muka tuan punya blog nampak tak berapa clear pulak kat situ.. Huhu.. Ceh.. Tulah! Camera cap itik betul! Tak dapat nak capture bahagian muka. Hehehe.. Yang penting, pix TEH AIS + ManU tak tinggal! Hahaha.. ;)

Just A Quick Update of ManU


Salam + a BIG smile to all.. :)
A reminder for myself actually, this one. Hoho.. Not trying to be humble here by skipping my reports about ManU games like I always did. Hehe.. It's just that I was busy crying in front of my 'lau yah' laptop sambil pegang tisu melayan YouTube tu! Ceh.. Okay.. Now, I shall start my quick + short report on how my ManU heroes were doing during their previous games against Tottenham & Middlesbrough.
That day, 30th April.. ManU defeated Tottenham with one precious goal which was contributed by John O'Shea. Hehe.. An 'expensive' birthday present for him as he'll celebrate his 28th b'day on the next day. Huhu.. Tottenham balik rumah macam biasalah.. And oh, lupa nak cakap.. During that game, mood Ronaldo kurang baik.. His performance wasn't as good as usual. Hmm.. Never mind. Maybe pak cik tu datang bulan time tu.. Huahuahua.. (Sorry Nes! I accidentally kutuk your Ronaldo! Hehehe..) ;p
2nd May 2009 - Again.. ManU had a blast by crashing those Middlesbrough players like Tuncay, Bates, Downing and many more. Lama dah tak jumpa diorang tu. Kalau tak silap, their last game together was on Dec 30th kot.. Hmm.. At that time, si *mangk_k ayun Berbatov yang scored for ManU. Ceh.. Masa tu, Van Der Sar yang jadi captain. But this time, Giggs yang jadi. Eceh.. Siap sumbat satu goal pulak tu! Huhu.. And Park! Terima kasih daun keladi! Hehe.. Mamat Korea ni pun score jugak satu goal.. Yay! Dah berkurun zaman dia tak sumbat goal pun. Hmm.. *hi-5 sikit, Park! Haha.. ;p
Goal difference dengan Liver'ehem' dah takde. Points? Haha.. Quite okaylah.. 80 je! Huhu.. And on this coming Wednesday, the 2nd leg battle against Arsenal will be continued.. Hohoho.. Takut woo.. I wonder, one goal cukup ke bebudak ManU bungkus dalam tupperware diorang time nak pergi Emirates nanti? Huhu.. Let's wait and see! Glory2 Man Utd! ;p

Friday, May 1, 2009

Mamat & Minah Tu! Ceh..

Hari dah hampir siang. Ni haa.. Still lagi dok menghadap si mamat dengan si minah ni. Ceh! Sengaja bikin orang lain jadi emo. Asyik2 nangis. Asyik2 leleh.
Loh.. Apa ni..? Tisu sekotak dah habis. Hidung dah merah lagi melecet sebab si hingus kerap meleleh. Ish.. Leceh betul kalau spend time tengok mamat dengan minah ni!
Eceh.. Kononnya kata nak layan sekejap. Ek.. Ini dah terlebih menghadap. Ish.. Diorang ni memang sengaja nak cari silap! Ugh.. Tangki air kat mata ni pun macam dah bocor je. Ceh.. Apa ni? Sedih level kronik sangat ke bila tengok mamat dengan minah tu? Siapa diorang?
Ugh.. Dari dulu sampai sekarang, kononnya dah ikat janji tak nak menghadap mamat dengan minah ni lagi dan lagi dan lagi. Taubat habis tak nak involve lagi dengan benda2 macam ni. Konon takut bekalan tisu kat rumah cepat habislah, hidung melecetlah, mata bengkak2 susah nak hilanglah, itulah, inilah.. Nah! Ni tak.. Tengok jugak! Ish.. Emo? Shooh2..!

Haa.. Mamat dengan minah nilah puncanya! Buat perhabis air mata je! Ceh.. ='(

Autumn In My Heart


Mata dah cukup tepu dan bengkak. Sure takde tahi mata bila bangun tidur nanti. Hehe.. Okaylah.. Cerita mamat dengan minah ni dah habis. Sedih level kronik je. Ceh.. Tidur lagi baik! Esok cuti 'Labour Day'! Hahaha.. Tisu, please..!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...