Related Posts with Thumbnails

Wednesday, November 25, 2009

Crazier

That day, 'demam' came and attacked me suddenly. Plus dengan 'girlfriend' dia yang bernama 'selsema'. Sakit kepala pun join jugak masuk 'group' ni. Nah! What a perfect reason for me to lay down and hugging my pillow tightly sambil menggigil-gigil sebab menahan sejuk. Macam biasa jugak, panadol menjadi M&M for me. Ibu bought me some kinda 'flu-pills' to be taken along with that paracetamol. Huhu.. Tak tahan sakit punya pasal, I took all of that sekali gus. Ter-overdose sikit kot! Apa tak-nya, ibu kata pill selsema tu makan satu je tapi budak gila ni ambil lagi extra 2. Panadol biasa 2 biji. Tambah lagi dengan Panadol Acti-fast! Tapi yang tu cuma sempat telan sebiji je sebab tekak ni dah mula rasa pahit level kronik. Haa, cuba kira dah berapa biji semua tu? Aisey.. (*Yes, indeed. Don't try this at home kalau nak merasa jadi tua dan ada cucu. Hihi..)

Nah! Dunia terasa berputar-putar. Aduh! Kat sofa jugak terus landing. Tak sempat nak naik ke bilik. Suara si Abang, Kakdik dan Adik yang sedang bergaduh-gaduh memilih ikan di FishVille (*bukumuka) makin lama makin senyap. Badan ni pulak macam kena sumbat dalam peti ais. Sejuk gila. Haduh.. Terasa macam nak masuk dalam oven time tu jugak! Hahaha..

Dan time tulah segala spesis mimpi datang mengganggu dengkuran yang tak berapa nak lancar dek kerana selsema dan hidung yang tersumbat. Ada-lah jugak dalam 2-3 mimpi yang sempat 'dimimpikan' sepanjang tempoh dengkuran tu! Hahaha.. And my favourite would be the one when I bought another guitar! Huhuhu.. Puh! Semoga itu menjadi kenyataan! Hahaha.. And then, sempat jadi pelakon movie Twilight jadi Bella! Ish2.. Impossible but yet it was COOL! Tak dapat betul2, dalam mimpi pun jadi-lah! Hihi.. Dan yang satu lagi mimpi agak karut dan sedikit scary. Ada ke patut dalam mimpi tu konon2-nya tuan punya blog dah ada husb_nd! Ceh! (*blushing) At least, not for now-lah kan! Ugh, duh! :P

*Lupakan mimpi yang last tadi! Haha.. Back to that budak yang ter-overdose paracetamol dengan pill selsema tu yeah.

Few hours later, mata terbukak. Dahi terasa penuh dengan manik2 peluh. Kepala masih pening sikit tapi alhamdulillah suhu badan dah kembali normal. Selsema adalah kurang sikit walaupun sebelah lubang hidung rasa macam tersumbat. Hehe.. Toleh ke arah jam dinding. Fuh.. Dah pukul 11 lebih. Almost 3 hours jugak bantai tidur lepas makan ubat secara 'berlebihan' tadi. Huhu.. (*Lepas ni tak nak buat lagi dah!)

Mencari-cari kelibat ibu dan ayah.. Oh, nasib baik. Diorang belum tidur lagi..

"Dah okay?" - Ibu

Angguk.

"Jom pergi minum teh ais?"

Ibu + Ayah tergeleng..

(",)v

5 comments:

  1. u ni kan...relationship xkan lame punye,ade ke patut u cari boyfren-gitar baru?sian i tgk gitar u skarang...joke la ok :P
    tamak u ni nak jadi bella,u nak edward gan jacob ke?y xnak jadi woman-werewolf,kan ada 4 hunky werewolf...
    semoga anei tu tarok ubat anti-flu kat teh ais tu...

    ReplyDelete
  2. tengok tue... demam2 pown last2 teh ais gak jadi obat kuat. ape daa...

    ReplyDelete
  3. Ms. Choco - Aaww.. Thanks for your concern. :)

    Brad - Ahahaha.. Jacob & Edward? Hmm.. I nak Jacob-lah! Hahaha.. Anei tu dah letak kot! Sebab I dah sihat sikit. Huhu.. :P

    Armouris - Thanks for the info! Hehe..

    Chiko - Ahahaha.. Well, you know me! Huhuhu.. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...