Related Posts with Thumbnails

Friday, June 11, 2010

Missing You A Lot!


Ya, jangan tak tahu yang teh ais pun boleh buat pose ala boy-band-konon-hot! Haha.. Anyway, I'm missing you loads, teh ais sedap! :'(

Salam + a BIG smile to all.. :)

And as usual, I've no idea on what to ramble about. I mean, here! Heh.. Agaknya semangat-waja-rajin-update-blog (konon!) masa dulu2 tu dah 'ter-delete' dan hilang entah ke mana. Cheit.. And I'm still brave enough to call myself as a blogger? Pemalas nak update pulak tu! Bila update, asyik je membebel yang bukan2! Apa ni, tuan punya blog! Haa? (Eceh.. Konon saje-lah berlagak garang marah diri sendiri! Hehe..)

Ya, minggu cuti sekolah dah tiba.. Dan macam biasa, banyak kenduri kahwin yang akan berlangsung. And as for myself and family, banyak juga jemputan yang kami kena hadir. Eceh.. Dapat makan nasi minyak setiap hujung minggu, mau tak nak! Haha.. Siap dapat bunga telur bawak balik rumah makan dengan kicap memang sedap menjilat jari-lah! Hah! Pasal makan.. Memang laju! And oh, ibu kata dia pun takyah-lah nak masak sangat during weekends pun. Alhamdulillah.. Rezeki musim cuti sekolah-lah katakan! Wee.. Tapi, bukan cuti sekolah ni untuk budak2 sekolah je ke? Ya, walaupun tuan punya blog bukan lagi layak untuk pegang title 'budak sekolah' tu sekarang dan dah lama tinggalkan alam persekolahan, tapi jiwa ni masih lagi remaja gitu! And as always, I love school holidays! Haha.. I know I sound so gedik and mengade now! Sorry, can't help it.. :P

Lepak-ing around with a bunch of long-lost-friend is like one of the best things to do. Seriously.. Tambah2, bila hang out dengan kawan2 dari sekolah lama yang dah bertahun-tahun tak berjumpa. Kalau berselisih bahu kat jalan pun belum tentu boleh recall yang 'sipolan2' tu adalah kawan lama kita. Heh.. Mana tak-nya, last jumpa pun time masing2 masih lagi beruniform sekolah dengan tudung style senget-benget, pakai beg sekolah Swan, bawak botol air 'handphone', guna pensil tumpul 2B cap Stabilo dan selalu compete with each other siapa punya pensil box paling lawa! Haha.. Nostalgia sungguh.. Kalau nak ingat balik semua kenangan tu, satu malam pun belum tentu boleh habis. (*Eh.. Tiba2 teringat waktu terjatuh macam nangka busuk kat atas padang sebab main kejar2. Kain sekolah siap koyak! Balik rumah kena marah dengan ibu kow2 punya. Ya, seminggu pun belum habis kena gelak dengan budak2 sekolah tu ya! Ah, ngade je diorang tu!)

Dan hujung minggu lepas, alhamdulillah kami bertemu lagi selepas beberapa tahun tak berjumpa. Like almost 10 years, I guess? Kelakar. Bila jumpa, masing2 kekok. Asyik nak ketawa je. Nak kata lawak, tak-lah lawak pun. Cuma yelah.. Lama tak jumpa and the feelings of meeting each other, face-to-face after years, it's all kinda mixed-up. Sedih, gembira, syukur.. You name it, semua pun ada! And during that reunion with Fara, Azida, Alina, Mubarokah, Mat Nor, Maznah and myself, we were like so out of control sebab terlalu banyak benda yang nak diberitahu kepada diri masing2! Don't know which to start with. And the best part came when we were all 're-digging' those good all times waktu kat sekolah. Haish.. How time passes by so fast, kan? And again.. I thank Allah for giving us the chance to live and meet each other, again. Hopefully, there'll be next time! (*Sorry, no photos taken during the reunion to be posted and shared here sebab I forgot to bring my camera along! Geram je!)

Well, I guess that should be long enough, kan? See! Kalau dah start membebel, susah je nak stop! Haha.. (Berjela-jela! Habis mengantuk dah, you all!)

And I shall end today's post by saying 'thank you' to you guys who are so 'awesomely-untired' reading all of those ramblings, still! Love ya! :)

Saturday, June 5, 2010

Better Off This Way

It is such a 'nuisance'. And I was referring to this habit of mine. I just don't know why I should put up a photo first before I start with the 'ramblings' here. Heh! And this has made me dizzy for few minutes in front of the pc just to choose one of the photos contained in my Pictures Folder. Seriously leceh! Sampaikan lupa terus idea nak ber-blogging tadi! Huh! Tengok! Even sekarang ni pun I'm still trying to recall what I wanted to type! Haish.. Dah tua.. Dah tua..

Anyway.. Heh.. That was such a wrong and inappropriate 'entrance' to say 'HI' to you guys, kan? Hehe.. Sorry. Hi again! (*And this time, I said it with a big, broad smile upon my face! Heh!) I was kinda delusional, I guess. Bukan ape. Dah lama tak update Blogxygen ni! Like almost a MONTH! Hah! Sungguh pemalas si tuan punya blog. And to be honest, I'm feeling quite awkward as I don't really have any particular idea on what to say here! Huh!

And surprisingly, I ain't thinking to mention anything about football like I always do everytime I blog. Tapi, macam nak jugak cakap pasal bola! Haha.. Ya, betul! World Cup is about to begin and I bet that everyone can feel the heat already. Haish.. Nampaknya, hampir setiap malam kena lap Ribena yang tertumpah kat atas karpet sebab excited tengok bola macam orang gilak! Aisey.. Takpe.. I'll be supporting banyak negara nanti. Serbia untuk Vidic sayang, South Korea untuk Park and England untuk Rooney and definitely not for Lampard ye even if he's in the same team! Cheit.. And looks like this time I shall be the 'lalang' type of fan! Huhu.. :/

Did I mention to you guys that my Blogxygen was being 'neglected' for nearly 4 weeks? Yeah, that's a fact, really. No to forget about 'mukabuku' and 'burung-twit' yang juga telah ditinggalkan. Ini semua pasal broadband yang sengaja nak cari 'gaduh'! Sebulan tak online rasa macam tak berus gigi untuk 3 bulan! Hah! Lagi satu kerja nak kena berulang ke 'centre' tu and asked them to fix my broadband modem. Cheit! Sebulan okay. Sebulan! Habis mati kebulur semua ikan2 kat FishVille! Mengade punya modem!

Walaupun tuan punya blog memang pemalas habis nak update blog 'lau yah' dia ni, but still I thank those of you, cool people who are 'un-tiredly' viewing this Blogxygen. Especially to this wonderful blogger-mummy, (well, I shall call you Puan mama JnJ, okay? Haha..) She's actually reading all of my old posts! For real? Hoho.. Sorry for those boring ramblings by the way! Heh! :)

Anyway.. Cuti sekolah dah bermula. Hah! Suka-lah tu si Abang, Kakdik & Adik! Mesti diorang yang akan conquer remote tv tu! Cheit! :'(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...