Related Posts with Thumbnails

Monday, August 31, 2009

1 Malaysia


Kepada seluruh anak-anak Malaysia..
Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-52!
Merdeka!

(^-^)

Sunday, August 30, 2009

Lega..


Game tu. A mixed-up feelings while watching it. Game yang ditunggu-tunggu. Cuak je.. Loadsa things and incidents happened. Ish.. Takut je! Especially when that Arshavin guy scored one 'cun' goal for his team. Ouch! Pedih je hati time tu. Haa, apalagi.. Time tulah rasa macam nak rendam je kaki bebudak merah tu semua dengan clorox kat tengah padang. And oh.. First half tu rasa happy sebab Berbatov tak turun main! Haha..
Rasa macam dejavu bila Almunia 'sekat' Rooney. Kalau tak silap, masa season yang lepas pun dia suka buat 'kerja terjah' macam tu. Thanks to Rooney as he 'nailed' the chance during the penalty. He kinda tricked Almunia sebelum dia sepak bola tu to the right side of the goal while mamat goalie Arsenal tu 'senget' to the right side. Fuh.. One goal for us! Weehaa!
Giggs main macam tengah puasa. Takde semangat langsung! And oh.. For the first time ever, Vidic co-operated with Brown as ManU defenders in a match. Hehe.. Sebelum ni tak pernah, okay.. And like usual jugak, my so-called Nemanja Vidic did a marvelous defending job. Thanks, honey.. Ecececece.. (*blushing)
Tak lupa jugak about the moment when Arsenal's defender, Diaby OG ter'masuk'kan one goal for ManU. Feel sorry for him but still, it was considered as a goal for the Red Devils. Bila dah lead, time pun dah nak habis, boleh pulak kasi additional time selama 5 minutes! Uish.. Lamanya! V. Persie yang perasan handsome tu cepat2 rush sumbatkan one goal for his team. Uish.. Nervous jugak sebab ingatkan masuk. Tapi, bila mamat yang pegang bendera kat tepi padang tu buat slow motion je bila turunkan bendera colour oren+kuning dia tu, haa.. Maksudnya.. Outside.. Fuh! Lega.. Arsene Wenger was pissed off.. Elemek, hilang macho.. ;p
Whatever it is, bebudak Merah shouldn't be too comfortable. Jangan ingat nak bersuka-ria je. Jangan jadi malas macam Berbatov tu who always seems to be extra care when it comes to his hair matter. Hehehe.. Mesti je nak 'tembak' mamat tu!
p/s - Fergie, nanti tolong tanya sikit si Valencia tu.. Dia tu main bola ke atau main galah panjang kat atas padang tu? Ish.. Suruh Macheda gantikan dia, okay? Huhu.. :'(

Wednesday, August 26, 2009

Takziah

Takziah buat Tok Long sekeluarga di atas pemergian Nek Long semalam.
Semoga rohnya dicucuri rahmat olehNya.
Al-Fatihah..

Mimpi Jiwang-Bawang

Salam + a BIG smile to all.. :)
Almost 5 days of puasa, things are going good so far. Of courselah there're loadsa challenges around. Huhu.. For examples, tv tu haa.. Banyak sangat program masak2! Ceh.. Memang sengaja. Hehehe.. Takpe2, sabar tetap sabar. :p
Sebenarnya hari ni, tuan punya blog isn't really in the mood to blog. Haish.. Biasalah, konon2 tak larat di bulan puasa! Hahaha.. Taklah! Mood swing je ni. Plus, season BPL pun baru je 'suam2' and that makes me kinda lazy to ramble about football nowadays. Nevertheless, it's good to have Vidic back on 'track'. Huhu.. Gila rindu je kat mamat tu. Ceh.. Lagi satu, apa kes je orang2 kat luar sana sibuk nak spread rumours that he's leaving ManU! Ceh..! Memang takde kerja sungguh orang2 tu semua. Padahal, Vidic memang tak plan langsung nak keluarkan peluh untuk Barca. Mana ada-mana ada! Kasi minum teh ais yang takde teh karang baru tau! Ehem2.. :p
3 hari lepas, dapat mimpi best. The feeling was like real and I can hardly remember about that dream till now. Huhu.. I've been wondering all by myself whether I should 'kepoh2' about it here at Blogxygen or not. Buat segan je.. Huhuhu.. Sebab, rasanya mimpi hari tu termasuk dalam kategori jiwang-bawang. Hehehe..

She.. In a pink-coloured 'baju kurung' was riding her pink bicycle around a park which was crowded one evening. Strange.. Because not all of the people at the park were in colours! It was like she had been into the world of Charlie Chaplin. She was scared but she smiled. Aha! That was strange too.. Neglecting those 'black&white' people, she rode her pink bike without deciding on where to go to. Her hair waved in the air and yet the people kept smiling at her as though she was a celebrity. Suddenly, she stopped her bike and parked it at the roadside. She walked and walked while holding her dslr. Oho.. (*Entah manalah datangnya dslr tu pun dia tak tahu! Tiba2 je muncul.. Huhu..) Sambung cerita.. She tried to capture everything that happened around her but she couldn't! The camera she was holding seemed to refuse to do the task.. "Strange!" she mumbled..
She almost gave up and did the sighs all alone. And then, she heard someone whistled a song. She was attracted by that sound and looked for where the whistle came from. Oho.. It was a guy who did the whistle. He stood quite far from where she was. Guess what.. That guy was also in 'colour' which differed him from those relatives of Charlie Chaplin availabled at the park. Without further ado, she followed the guy. The lazy camera in hand seemed to work when she shuttered it towards the guy. Aha! She felt happy as though like she just ate 2 bowls of cendol. Ek..? Lari topik..
At one point, the girl and the guy starred at each other. And freezed! Woo.. (*Kan dah kata.. Ini mimpi jiwang bawang! Hehe..) They smiled before he walked away. She tried to chase him through her eyes but he was fast. Eleh! (*Konon mamat ni nak jual mahal! Hahaha..) Another word of strange.. She didn't really want to run and chase him 'sampai dapat' like what she was supposed to. She just.. freezed again. And that guy went disappeared. Momento 'kuch2 hota hai' dah lesap. She sat down and looked at the photos that she had captured. One by one. She glanced through each and every one of it. She smiled.. Smiled and smiled till she laughed out loud. (*Kira macam orang tak betul pulak, kan.. Tapi..) When she forwarded those pics from the start, that guy told her a message through the motion of movements. Guess what he said to her..?
Ugh..! Jiwang bawang sungguh kalau nak cakap pun! Err.. He told her that he.. Err.. Err.. Alaa..! Seganlah! Hahahahaha.. Pandai2lah guess sendiri.. Huhuhuhuhuhu.. (*blushing)
Bluek! :p
P/s-Actually, kan.. Tak kenal pun that guy. Tapi, macam kenal.. Hehe..

Friday, August 21, 2009

Puasa!


*Harap2 tak banyak sangat 'cuti' bulan ni.. Hehe.. Ehem3! :p
P/s untuk teh ais - Kita jumpa waktu berbuka jelah ye! Huhu..

Selamat berpuasa semua.. :)

Monday, August 17, 2009

Fra..gile!

Haish.. Baru sihat dari demam. Hidung dah separuh kering. Batuk pulak tak kering2 lagi. Ya Allah.. Jauhkanlah diri ini dari penyakit yang bukan2 tu. Alhamdulillah.. So far, free from it but at the same time kena ambik pre-cautions sebelum terkena.Tapi, demam macam mana pun, ice-cream dengan teh ais asyik 'terlekat' je kat dalam kepala ni. Hehe.. Takpe, tu kira supplement-lah tu. :p
Baru balik dari kampung.. Fuh.. Heaven! Lepaskan rindu 'membara' sebab dapat makan CENDOL famous 'achi' tu 2 mangkuk! Extra kacang merah! Slurp.. Hehehe.. On the way, keadaan jalan raya tak berapa 'clear' and automatically tak 'membenarkan' pedal minyak ditekan kaki 'sesuka-suki-hati'. Alamak! Jam dah tunjuk ke angka 8. Lagi 30 minit game dah nak start. Ish, habislah orang lain dan kebas seat tuan punya blog kat Old Trafford sana tu! Ish..! :'(
Abang yang duduk bertapa kat rumah menghantar 'report' melalui sms beberapa puluh minit kemudian.
'Kak, cepat jerit. Rooney score.'
Ceh! Dalam kereta suruh jerit. Ingat ni rumah ke? Huhu.. Tapi, jerit jugaklah! Hehehe.. Terima kasih Rooney! Then, handphone zaman dahulu kala milik tuan punya blog berbunyi lagi. Abang..
'Kak, cepat nangis. Vidic takde. Kak, cepat muntah. 'Mangk_k ayun' buat tatu kat tangan dia.'
(*Untuk sesiapa yang tak tahu.. Menurut kamus tuan punya blog, 'mangk_k ayun' = Berbatov sebab dia sangat malas atas padang. Hehe.. No offence ye.. Ehem..)
Ugh.. Seriously, rasa tak thrill 'tengok' bola dalam keadaan macam tu. Tak sempat nak lompat nak jerit2 segala. Ish.. Ibu berdehem. Ibu kata TV tak lari. Jangan nak mengada-ngada. Macam dia pulak yang nak main bola. Ayah dan budak tu 'keras' terus.. Hmm..
Sampai pintu gate rumah, 2nd half-time baru nak mula. Finally, barulah nampak batang hidung Rooney dengan 'mangk_k ayun' yang baru buat kick-start. Alamak.. Tengok goalie Foster. Aisey.. Alamak lagi bila tengok si O'Shea. Alamak lagi lagi bila tengok barisan defenders yang obviously macam 'fragile' sikit. Player2 Birmingham konon action dengan jersey 'FBC' diorang. Ceh.. Boleh tahan jugak diorang ni. Defend habis-habisan. Goalie 'hijau' pun banyak save ball. Aisey.. Takkan satu goal je kot, budak2 MERAH?
Minit demi minit, level 'pening-langau' dalam kepala semakin menaik. Budak2 MERAH passing bola macam nak tak nak. Tak precise langsung. Melopong je space kat depan goal. Aduh.. Nak harap kat Brown dengan O'Shea, macam payah sikit. Fragile! Evra yang susah-payah naik turun padang, tolong. Tulah.. Susah betul kalau Vidic takde. Tevez + Ronaldo pun. Owen pulak.. Haish.. Ikut mood jugak mamat tu. Valencia, tak tahulah buat apa je kat atas padang tu. Muka dahlah seakan-akan Nani, cara main pun lebih kurang jugak. Nak kena clorok agaknya budak2 ni!
All I can say now is.. This season, I can't really afford to think that 'we' are going to be as 'bold' as we were during these past few years. Ish.. I know I shouldn't have had this kind of idea but.. Entahlah.. Things tend to be quite fragile nowadays. Macam diorang jugak kot..
P/s - Alaaa... Kalah menang tu adat game. Loyalty as a fan tu yang penting. Glory2 Man United! Huhuhuhuhuhu.. Nak cendol lagi! ;)

Monday, August 10, 2009

Grrr...!!!

Game started okay. Nani scored, angle serious awesome. Rooney macam tengah tidur. Berbatov macam biasa-lah, tak pernah ada hati nak puji dia langsung pun. Batang hidung Van Der Sar tak nampak. Foster yang pendek tu tukang jaga pintu goal. Barisan defenders, fragile gila. Vidic tak tahu mana menghilang. Ferdinand dengan O'Shea memang request nak kena clorox-kan kaki diorang. Park main asyik terjatuh, tergelincir. Carrick dengan Fletcher main ala2 je. Nak harapkan Evans sorang. Alahai.. Vidic, please come back!
Masa nak dekat habis. Semangat sikit bila nampak Giggs, Owen, Fabio, Scholes dengan Valencia masuk padang. Tapi, macam tu jugak. Ugh.. Tension! Serious memang nak kena clorox diorang ni. Ballack tu memang nak kena sekeh2. Suka2 hati je nak siku si Evra tu. Ceh! Si referee yang perasan muda tu pun sama jugak. Bila player jatuh, sadin je muka dia! Ugh.. Geram2!
p/s - Malas nak describe pasal penalty tadi. Takut nanti level tension dalam otak naik tak turun2 pulak, payah.. :'(

Thursday, August 6, 2009

Overnight.. Again!

Haish.. Malam ni stay up lagi. Mata dah masuk level kuyu + layu. Entah kali ke berapa menguap dah ni, kerja tak siap2 lagi. Aisey..
Tadi turun bawah, Kakdik dengan Abang tengah syok layan cerita hantu kat tv. Masing2 tutup muka dengan bantal. Ces.. Style wajib kalau tengok cerita hantu. Hehe.. Kakak diorang pun 2x5 macam tu jugak. Huhu.. Ingatkan nak tengok sekejap je, but ended up join sama tengok cerita tu sampai habis. Hmm.. Curi tulang betul!
Naik atas. Muka seram hantu *mangk_k tu dah terbayang-bayang. Ah, habis! Mulalah tu nak fikir yang bukan2. Penakut! Haha.. Hari dah lewat malam. Sorang2 dalam bilik menghadap kertas2 yang berlambak di atas meja and then.. Plup! Gelap! Jantung macam nak terkeluar. Ces! Lampu bilik rosak. Hmm.. Terbakarlah tu. Haduh.. Cuak level kronik. Sekali lagi, muka hantu gila tadi terbayang lagi. Allah.. Menyesal betul join tengok cerita tu tadi. Kalau tak takkan jadi penakut first class macam ni! Ish..
Konon berangan nak cari torchlight, tapi terasa macam jauh pulak nak melangkah ke laci tu. Dahlah gelap, buatnya ter-raba 'yang' lain pulak karang! Huish! Haha.. Sebenarnya takut, tak nak mengaku. Teringat pulak handphone klasik yang terselit kat dalam poket ni untuk dapatkan source of light. Haa.. Tak fikir apa lagi dah.. Terus je jerit nama Ayah mintak tolong betulkan lampu yang *gila kronik ni sambil berlari ke bawah! Ish.. Sengaja je kasi tuan punya blog berpeluh.. Memang pembuli betul lampu tu! Tak suka! Tak suka! Ini semua sebab cerita hantu tu jugak! Ek..? :'O
Moral of the story..
  • Jangan curi tulang waktu buat kerja.
  • Jangan tengok cerita hantu.
  • Jangan beli lampu yang suka2 hati nak buat scene blackout tiba2.
  • Dan sila make sure yang handphone anda ada lampu sebab torchlight suka menyorok bila time2 blackout! Haha..
    P/s : Season baru dah nak start.. Tuan punya blog misses watching this dude (Nemanja Vidic) 'dancing' on the field! Yay..

(^-^)

Monday, August 3, 2009

Break Kejap..


Dah tengah malam buta..
Masih berjaga..
Rasa mengantuk gila..
Tapi kutahan saja..
Ugh.. Melambak-lambak je kerja..
Menghadap segala benda di atas meja..
Berpinar-pinar mata..
Tu belum masuk part menghadap komputer riba..
Serious.. Lagi macam nak gila..
Haish.. Ini pun belum tentu masa..
Bila agaknya dapat bermanja-manja..
Dengan si bantal busuk yang menanti di katil sana..
Hmm.. Bermula semula..
Mode bersengkang mata..
Menghadap kerja..
Yang banyak gila..
Oh ya..
Mengantuk gila juga!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...