Related Posts with Thumbnails

Tuesday, June 30, 2009

D + E + M + A + M = ?


:'(
Seriously.. Makan ubat memang super duper TAK BEST!

Friday, June 26, 2009

Autobots VS Decepticons


TRANSFORMERS
If there's any of you guys who doesn't know what kind of 'symbol' is this, seriously you're so from Pluto. :)
The hot movie of the month, the 2nd sequel from the movie Transformers (Revenge Of The Fallen) is totally a mass breakout after the 1st movie which was previewed at the end of 2007, I guess. Ugh.. Memang gila best and action packed from the start till the end. Rugi je kalau tak tengok. But then, it may be a lil' bit of problem when it comes to get into the LOOOOOONG que for purchasing the tickets. Huhu.. Alhamdulillah, lucky me.. I got the ticket without having me to line up and be with the hundreds of 'kepala2-Transformers' yang lain. Huhu.. Macam biasa, Decepticons yang evil gila level kronik tu lagi bertambah dahsyat jahat-nya. Ceh.. But anyway, to all guys and girls out there yang still belum tengok movie ni, apa tunggu lagi.. Megan Fox aka Mikaela, Sam Witwicky aka Shia LeBeuf and Josh Duhamel are waiting to melt you down. Woo.. ;p



OPTIMUS PRIME
He's my most favourite amongst the Autobots. Looking macho all the time with his awesome sense of leadership. Eventhough, mamat ni besar gedabak and won't transform into a small shiny Camaro macam Bumble Bee, but then, he's still COOL! Tuan punya blog memang gila suka kat Optimus Prime since zaman kartun Transformers lagi. Huhu.. "Optimus Prime, *hi-5 sikit!"



BUMBLEBEE + CAMARO
Alaa.. Tak payah cakap pun dah tahu siapa nama mamat kuning berkilat-kilat ni. Fuh.. Walaupun warna kuning dia melampau-lampau macho-nya, suara pun takde but he's still the cutest Autobots and the 2nd favourite of mine after Optimus Prime. Hehehehehehe..

And oh.. There's one car, silver, macho jugak and if I'm not mistaken its name is Blackout. Fuh..! Serious macho. Err.. Nak suka jugaklah kat dia! Hahaha.. Tapi pic dia takde pulak.. Puas cari.. Ceh..
*P/s - Before you get into the cinema to watch Transformers ni, kan.. Better siap2 pergi buang air kecik ke besar ke. Movie ni agak lama dan berpotensi menjadikan punggung jadi kematu. Huhu.. Almost 3 hours, boleh tahan? Tu belum lagi dengan iklan dia yang berlambak-lambak. Hehehehehe.. Saje je kepoh2 nak advise. :P

Monday, June 22, 2009

An Update Without Title


Salam + a BIG smile to all.. :)
Argh.. Finally! I am able to sit in front of this laptop and do the ramblings for my Blogxygen after days of being left with dust. Huhu..
Lately, there's so much things to deal with. Not worth mentioning, the boredom! Ugh.. Plus, internet kat rumah buat mogok! Ceh.. Tak tahu-lah apa problem. Sengaja je nak tunjuk perangai 'kurang kasih sayang' dia-lah tu.. Kesian kat 'pet-society' (buku-muka) yang maybe dah berlalat-lalat sebab dah lama tak mandi! (*tak faham, takpe..) Haha..
Macam2 yang nak diadu sebenarnya ni.. But then, I've less time to 'kepoh' longer here. Like usual, tuan punya blog memang tengah angau. Err.. To be more specific, tuan punya blog tengah mengalami rindu level kronik! Huhu.. Rindu kat Vidic, guitar kapok yang dah jarang pegang tu, Guitar Hero, and most of all, TEH AIS! Laa.. Ini jelah benda2 yang kira 'affordable' untuk dirindu! I mean, for the time being-lah! Ececece.. ;p
Talking about my 'sayang' teh ais, that day tuan punya blog telah 'main kayu 3'.. (Sekali tu je-lah!) Huhu.. Ini semua CENDOL punya pasal! Siapa suruh 'dia' rasa heaven macam tu. Siap ada kacang pulak tu. Ish.. Tak boleh nak elak, terpaksa belasah sampai 2 mangkuk. Huhu.. Not only that, DURIAN pun sama jugak masuk line. Saje je datang 'mengurat' tuan punya blog sampai selamat beberapa-beberapa-beberapa-beberapa-beberapa biji di'bedal' tak ingat dunia. Aisey.. Sorry, teh ais! I didn't mean to be that 'unfaithful'..! But please don't blame me. Put the blame on that CENDOL and DURIAN tu ya! :')
P/s.. Tuan punya blog misses all of her Blogxygenators a lot, (you guys-lah..) And Vidic too! Hehe.. :)

Man Of The House


This post is specially dedicated to the man of our house, Ayah..
There's no word to describe your ultimate love, time, energy and things that you have spent towards us all.
Happy Father's Day, Ayah! And to all cool dads out there as well! May Allah bless us all, amin..

From us.. :)

Tuesday, June 16, 2009

Aaa... Mengantuknya!


Salam + a BIG smile to all..

FYI, tuan punya blog is in a sleepy-mode. Mata nampak bantal je ni. Ugh..

Today, tak dapat nak jadi 'kepohchi' level kronik macam selalu. Huhu.. :[
*P/s.. Macam mana nak hilangkan rasa mengantuk eh? Ada cara lain ke selain dari minum teh ais dan kunyah roti time buat kerja?

Thursday, June 11, 2009

Mary Poppin's Umbrella

Can't think straight today
There's a 'boredom' moment that I've gotta pay
Outta my mind for a minute, I guess, to create this 'entah-pape' lay
But, why the sudden change, ey?
This morning I was okay
Same condition during the midday
As usual I'll eat, sleep and play
I did things in the same safe way
But it seemed to be extra un-easy
Can't really afford to cope with today's life medley
Ugh.. It's official now to say
Me and I should have a proper parley
And discuss more on how to deal with a world of plenary
Yeah, I guess, you guys'll be like.. "Aha, budak Oxy ni dah crazy.."
Hehehehe..
(*tak faham, takpe.. Hihihi..)
I think it'll be just nice to use this kinda of cliche
A cliche to be defined by my own self
Just me, alone who can understand on what did I portray
But for those who may
Get the points that I tried to convey?
Oh well.. Nevertheless I shall say
I mean, in a more normal way
I just didn't feel THAT okay
Only for today..
*Ugh.. Apa ni?! (*poem level pening langau)
Letter to Mdm. Mary Poppin:
Sorry for taking your 'umbrella' without asking you first.. Hehe.. I'll use to it to escape and float to the sky. Okay, kan? Jangan kedekut ye, Mdm. Mary Poppin! Pinjam keejaap je! Nanti pergi redeem teh ais kat mamak favourite. And oh.. Jangan lupa suruh dia bungkus sekali for me! :p


P/s.. It has been a while since my last photo snap by using my 'lau yah' camera accompanied by the ultimate 'amateur' skills of mine! Huhu.. Bedal je! ;p

*Mary Poppin (1964) by Julie Andrew
Cerita lama yang cool! :)

Sunday, June 7, 2009

*Yay3!


It's weekend, you guys!
Yay3!
*in my eyes, there's PILLOW!
*in my mouth, there's TEH AIS!
*in my brain, there's err.. WEEKEND!
Ehehe.. Tak tahu nak membebel apa lagi.
Bantal pun dah panggil banyak kali.
Huhu.. Jumpa nanti dalam mimpi!
:)

Thursday, June 4, 2009

Teringat Pulak..

Salam + a BIG smile to all.. :)
This post is specially dedicated to all cats.. (Haha.. Tiba-tiba je cakap pasal kucing! Rasa pelik pulak!) ;p
To be honest, tuan punya blog ni takut dengan kucing. Don't ask me why. Haha.. Tak tahu tapi dari zaman kanak2 Ribena dulu memang takut dengan kucing. Dah hampir 5,980,666 kali diejek. Semuanya sebab kucing. Alaa.. Tak kisah pun.. :p
Semalam, tiba2 teringat kat satu insiden. Insiden yang agak 'kurang-kasih-sayang' punya version. It all started when..
There's a guy. My cousin lelaki yang boleh dikategorikan sebagai tua bangka. (*Hehe.. Sorry, Ngah! Ek, tak mengaku tua ke?) Satu hari dia baru balik dari kerja. Penat. Tersandar lembik kat sofa di ruang tamu. Kasut kerja dia yang kurang berkilat sebab dia malas nak 'kiwi' disusun kat luar. Itulah satu-satunya kasut kerja favourite dia. Bukan setakat pergi kerja je, pergi kedai mamak pun dia belasah pakai kasut tu. Suka sangat katanya dengan kasut tu. Tapi disebabkan seekor kucing, dia tiba-tiba jadi seorang 'pembuli-kucing-kelas-pertama'. Adalah seekor kucing gemok kepunyaan jiran sebelah. Selalu merayau-rayau kat rumah si cousin ni. Favourite port kucing gemok ni nak buang air, kasut favourite si mamat cousin. Bukan bahagian luar ye.. Bahagian DALAM kasut. Huh.. Bila dah kering, tau sajalah macam mana aroma dia.. Yerk!
Masuk dua kali kucing gemok sesuka hati buang air kat kasut tu, si cousin ni dah pening2 lalat memikirkan macamana nak kasi pengajaran sikit kat kucing gemok tu.
Satu petang, si cousin tak kerja. Dia plan nak 'ajar' sikit si kucing gemok. Dan macam biasa, tepat pukul 3.30 petang, kucing gemok datang terkedek-kedek masuk ke halaman rumah si cousin. Oh.. Mungkin tangki kencing kucing gemok dah penuh bila masuk time2 macam tu. Takpe.. Si cousin tunggu lagi kucing gemok punya next move di belakang sliding door. Bila kucing gemok dah ada ura-ura nak angkat kaki sebelah untuk 'mengencing'kan kasut favourite dia tu, si cousin cepat2 menangkap kucing gemok terbabit. (*Eceh.. Terbabit! Kekekek..) Kucing gemok konon mengiau-ngiau mintak dilepaskan. Si cousin dah tersenyum lebar sampai ke telinga. First move dia menjadi. Tanpa melengahkan masa lagi, si cousin mengeluarkan sebotol kecil minyak Cap Kapak dari poket seluar dia. Dan apalagi.. Dititis-titiskan pula minyak Cap Kapak itu di punggung kucing gemok. (*Ugh.. Memang Ngah kurang kasih sayang!)
Selesai setengah botol, kucing gemok dilepaskan siap complete dengan 'kata2 penghargaan'..
"Haa.. Kalau berani lagi, meh-lah datang sini lagi. Aku dah standby minyak Cap Kapak botol besar kat dalam rumah!" kata si cousin sambil tergelak besar. (*Eeee.. Ngah memang kurang kasih sayang!)
Dan si kucing gemok.. Muka dia tak dapat nak predict. Macam nak nangis ada, macam nak nyanyi2 pun ada.. (*Kekekeke.. Kucing boleh nyanyi ke?) Kucing gemok berlalu pergi. Cara dia jalan menguatkan volume ketawa si cousin yang masih lagi setia menanti di muka pintu rumah. Mana taknya.. Selangkah dua langkah, kucing gemok akan duduk meleser. Selangkah dua langkah.. duduk.. Selangkah dua langkah.. duduk.. Begitulah si kucing gemok, sampai ke rumah tuannya.
Dan sejak daripada insiden 'hati-ke-hati' tu, kasut favourite si cousin, aman bahagia tanpa gangguan aroma kencing si kucing gemok.. Dan serious, si cousin ni telah saya cop sebagai 'pembuli-kucing-kelas-pertama' hingga ke hari ni. Walaupun dah nak jadi daddy orang, dia masih lagi buli kucing2 setempat yang datang singgah ke rumahnya dengan memusing-musingkan badan kucing yang terpilih sampai pening. (*Ugh.. Ngah ni!)
Moral of the story - Jangan dera kucing.. Eh tak! Jangan letak kasut kat depan rumah! Letak dalam rumah! Hehe.. ;p

Wednesday, June 3, 2009

Musim La.. La.. La..

Bulan June dah tiba
Rasa kejap saja
Ugh.. Automatiknya
Kini bermula
Fasa 'musim' cap busy gila
Menggantikan terus si musim lalala
Yang dulu kuisi dengan bertapa
Di atas katil dan juga
Depan komputer riba
Dah habis tempoh untuk bermain segala
Mamak favourite pun dah tak boleh nak selalu jumpa
Kira nasib baiklah juga
Musim bola dah tiada
Dah tak payah nak kunci jam tengah malam berjaga
Sementara
Nak tunggu season baru bermula
Bolehlah setakat nak isi masa
Untuk kilatkan piala2
Kekekek.. Sempat je!
Tapi tulah
Yang tak tahan cuma satu je
Bila musim cap busy menjelma
Kesian tengok bantal sebab tak layan dia
Kalau peluk pun buat sejam dua
Oh, bantal.. Janganlah terasa
Tuanmu ini busy sedikit tak seperti selalunya
Tak apa
Nanti bila weekend, kita 'belasah' sepuas-puasnya
So, don't worry ya!
Oh, terlupa pula
Buat si Abang dan Kakdik juga
Tak apa
Mentang2lah sekarang cuti bertapa
Konon ada banyak masa
Nak pratise Aerosmith atau si Metalicca
Ohoho.. Jangan berangan ya
Title Guitar Hero still si kakak yang punya!
Kakakakaka..
:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...