Related Posts with Thumbnails

Tuesday, April 20, 2010

Sengaja..






(<--- Jangan gelak kuat2 bila tengok pic versi ngade2 budak tu. [*tiba2 nak blushing] Konon dia tengah main cak2-lah tu! Haha.. Credits to Abang and Kakdik, by the way!)

Tak sangka
Suatu 'benda'
Yang dulu telah ditinggalkan lama
Kini kembali menjelma
Haish.. Terasa segan, malu pun ada
Ingatkan 'benda' tu langsung direject, tak diterima
Tapi, rupa-rupanya?
Haha..
Anyway
Terima kasih kepada dia
Yang entah siapa2
Tak pernah kenal, tak pernah jumpa
Tapi dia berani menegakkan kata
Juga setia membela
'Pertolongan' itu akan dihargai sentiasa!
Oh ya..
Sorry, maybe you guys sedang menggaru kepala
Tertanya-tanya
Entah apa yang dibebel segala
Hujung tiada, pangkal pun tiada
Tiba2
Berterima kasih pula
Haha..
Takpe
Saya sengaja
Nak mengada-ada
Kerana tadi timbulnya satu perkara
Yang membuat saya ketawa
Yang juga dulu pernah menghantar duka..
Peace! :')

*Well, everyone deserves a second chance, kan? And I shall now believe in Karma. Allah itu Maha Adil! :)

Saturday, April 17, 2010

For All..


Bersempena dengan 1 goal yang tiba2 contributed by Scholes tadi, tuan punya blog will treat you guys one glass of teh ais sedap gila each.. Jangan malu2, please take one.. Dah bayarkan dah pun.. Hehe.. GLORY2 MAN UNITED! Wee.. :D

The Monologue I Had With Her


Wish I could simply delete those unpleasant things just by a click. Sounds impossible or shall I say, it IS impossible! Dealing with reality had me going nuts sometimes. Or perhaps, I ain't strong enough to get through all of these? But how about the rest? The others? They, themselves manage to do that same old thing easily without complaining (like what I'm doing now) where there's a fact to be considered which we are all the same! Everyone posseses ONE brain. Just one! So, c'mon (me)! Please.. I'm begging you! Please get a firm grip and take time to realize that you aren't a baby to Ayah & Ibu anymore. You've grown up! Tua bangka. And please figure out the ways on how to be a mature one! Please.. Make believe that you can do it all by right, you know that your family, friends and mostly Him, The Almighty will guide you all the way to success. Amin..

(Sometimes, kena marah dengan diri sendiri lagi rasa pathetic gila dari kena marah dengan orang lain.. Really.)

Friday, April 9, 2010

Sorry For Being Lazy!


(Pic atas ni is highly dedicated to Aunty Cendol Sedap Gila yang selalu buatkan 3 mangkuk cendol sedap extra kacang for me! Haha.. Missing you, Aunty. But missing your cendol MORE-lah! Haha.. )

Salam + a super BIG smile to all! :)

Okay, I admit it.. Malas gila si tuan punya blog ni nak update Blogxygen. Betul! Tak tipu, malas! Haha.. Well, not to say that she's all tied up dengan loadsa things each day, tapi tulah.. Kira macam pathetic gila sebab tak berpeluang macam dedulu, update blog at least sekali sehari. Haish.. Makin tua, makin sibuk.. Eceh! Haha.. Even sekarang pun tak tahu nak membebel pasal apa.. Heh.. :P

And I suppose, I shouldn't start talking about football, ey? Cheit! Bukan apa.. Tak tengok sangat. Lebih berdengkur je. So, bila dah kalah tu takde-lah terasa sangat. Hmm.. (*cross-fingers!) Huhu..

(*Err.. Gotta wait for the brain to start generating normally sebab dah distracted gila bila baru kejap ni Ibu panggil turun sebab nak pergi mamak favourite. Haha.. I'll continue updating later.. TEH AIS, here I come! Wee..)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...