Related Posts with Thumbnails

Wednesday, February 25, 2009

Acceptable Cases

Salam all..
Just a minor update. There were several things that had happened to me. Ugh.. Seriously, mula2 tu rasa macam nak give up je. Tapi, nak buat macam mana.. Kalau nak merasa 'snow' atau nak jumpa Vidic secara live (Ehem.. one day!) kenalah bersabar. Ececeh.. Takpe, I'm sure not all of you can understand what I'm writing about here.. Huhuhu..
Hari ni rasa macam tak betul sikit. Sebab? Several acceptable cases. Cecewah.. Dah macam kat hospital lah pulak. Hihi.. Tak tahulah kenapa lately ni, asyik demam je. Ceh! Takkan demam rindu kat Vidic kot? Huhu.. Asal kena hujan je, demam, asal hujan je demam, asal demam je hujan.. Aha! Kesimpulannya, sediakanlah payung yang besar sikit saiznya sebelum hujan! ;p (Haa.. See! I'm rambling for nothing again.. Ceh!)
Acceptable case no.2 ialah sebab game ManU yang baru2 ni. Draw pulak dengan team si Maurinho tu. Ceh dan ceh lagi.. Takpe.. Nasib baik draw. ;p
Acceptable case no.3 pulak, I've no time to update my blog (again).. Huhu.. Yeah! Level kronik betul. Sehari kalau tak update rasa macam tak minum teh ais seminggu tau! Huish.. Hmm.. Apa boleh buat.. (*sigh)
Acceptable case no.4, like usual.. I'll ramble something about TEH AIS! Argh! Rindu gila kat teh ais yang mamak tu buat.. Bila nak pergi lagi ni? :'(
And here is the last acceptable case. TEST! The rest, no comments.. Huhu..Last but not least, to you guys who might be reading this post right now, a minor sorry from me for posting a 'bebel' type of post kali ni. Hehe.. Otak saya tengah tak berapa stabil ni due to fever yang tiba2 datang attack. Cecewah.. Okaylah, gotta stop here. A BIG smile for you guys.. ;D
Psst.. Siapa boleh buat delivery teh ais? Hehehe.. WANTED, okay! Hubungi saya segera. Hihi.. ;p

Friday, February 20, 2009

A Short Argh!

Salam all..
Huhu.. I miss updating my blog a lot! Seriously, no time for that nowadays. Ceh! To make things even worse, I totally feel frustrated for missing the ManU game last Wednesday. Huhu.. Tak boleh bangun daa.. 4 pagi game tu start and I was still berdengkur tahap tak ingat dunia. Nasib baik menang. Kalau tak lagi frust! Anyway, many congrats to myself and other ManU buddies of mine. Cecewah! Macam kita pulak yang main! Hihihi.. ;p
Actually, there are few things to tell but hey, MASA memang selalu jealous dengan saya! Hmm.. It's okay. I'll find some other time to be more kepoh here and updating this Blogxygen with more things to tell to you guys.
Aha! I guess, that's it for now. I have to rush back kalau tak nak kena backhand dengan 'badan berkuasa' tu sebab lambat masuk hall. Ceh! Hehe.. Anything, just drop any of your comments or even a 'HI' kat Blogxygen ni, okay? =p
Psst.. I miss updating my blog. Do you guys miss me too? Ecececece.. ;)

Sunday, February 15, 2009

Another Tag..

Actually, this tag is from one of my ManU buddies Ms. Puspa (Ehem2.. She's still single, okay! Huhu..) Sebenarnya, dia dah kasi tag ni berkurun zaman tapi I had no time to update my blog. Huhu.. Sorry again Ms. Puspa for the late reply and post. Hehe..
And the tag begins..
1 - Do you think you're hot?
Hmm.. Nope. Super duper hot baru betul. Ececececeh..
2 - Upload a favourite pic of you.

3 - Why do you like this picture?
Obviously, it's because of the TEH AIS! Hehehe.. Tapi, yang paling kanan tu dah kena 'vakum' sikit sebelum gambar ini disnapped. Hehe.. Sebab tulah, gelas tu nampak cetek sikit. Ya, ini semua saya punya. Tak percaya? Tanya mamak yang buat tu.. ;p
4 - When was the last time you ate pizza?
Last month. Domino's.. Huish, HEAVEN!
5 - The last song you listen to?
Beyonce - Single Ladies (Huhu.. Buat semangat untuk diri sendiri sebenarnya ni! Kihkihkih..)
6 - What are you doing right now besides this?
Kunyah roti.. Ek, sekali dengan Kit Kat..
7 - People to tag?
a) Mr. Areef aka a6
b) Mommy Wiwi
c) Mr. Branson
d) Susu
e) Ms. Yul Liverpool

8 - Who is no. 1?
A cool dude from Brunei. He's one of my ManU buddies. A cool photographer too. Hehe..
9 - Say something about no. 5
She's currently at Liverpool. Nice blogger buddy of mine but we're part time rivals when it comes to ManU and Liverpool. Oh yeah, kami gang dalam bab Harry Potter! ;p
10 - How about no. 4
Susu aka Sze Wei.. An old friend and she's a cute ah moi.. Plus, she has a nice voice. =)
11 - Who is no. 2?
Mommy Wiwi or shall I call her Kak Wiaam. Hehe.. The one who introduced me with this blogging thingy in the first place.
Well, I guess that's all from me, Ms Puspa! *hi-5 =p

La + Bu + Zy = ?


This picture was taken when I was 4 at Vietnam. Naik beca or we called it 'siglo' dalam bahasa diorang. Huhu.. Gaya macam travel sorang2 lah pulak! Hihi.. ;p
Salam all.. Sorry for the late update. Eceh.. Macamlah berbelas orang yang baca Blogxygen ni pun. Huhu.. Perasan! Anyway, lately ni memang takde masa langsung nak update or even bukak blog sendiri. Ceh.. Kinda busy and lazy actually. Sebab itulah, title kali ni, La + Bu + Zy = Lazy & Busy! Huhu..
Bukannya apa, kalau nak succes kenalah korban sikit waktu main2 tu. Kalau dulu selalu selalu selalu dan selalu sangat lepak2 tengok YouTube, ym, reading blogs, tidur, minum teh ais kat mamak favourite dan entah apa lagilah. Sekarang nak fokus memproses taik mata pun rasa macam dah tak sempat je. Bilik pun dah serupa tongkang pecah. Huhu.. Takpe2, InsyaAllah akan dibereskan sebelum Ibu mengamuk! :P
Talking about ManU pulak, kira nasib baik jugaklah.. Sebab diorang ada game mostly during weekend lately ni. Weehaa! Tak payah sesusah nak berjaga malam sampai pagi. Kalau tak, maybe muka ni dah serupa dengan panda bear! Mata berbelang hitam bin legam, hmm.. kira cute lagilah tu!.. Hehe..
But now, rasa macam craving for durian pulak.. Elemek, sebut durian pun dah meleleh-leleh hingus ni. Huhu.. Oh durian! Teringat masa cuti Gong Xi Fa Cai hari tu. Alaa.. Time tu baru balik dari picnic kat sungai yang ada *bab_ tu! Ingat lagi? Hmm.. On the way back dari Sg. Chongkak that day, sempat je kitorang semua attack durian yang ada dijual kat tepi2 jalan tu. Huhu.. HEAVEN! Haduh.. Rindu ni! So, barangsiapa yang ada stok2 durian (yang sedap dan lemak sahaja!) boleh je kalau nak share2 makan atau poskan kat sini ye.. Takpe, MMS kan gambar kulit pun jadilah kalau isi dia dah takde. Hehehe.. ;p
Last but not least, a BIG smile for you guys and enjoy doing your things ya! Ek.. Sebelum tu, I don't feel like I wanna wish you guys a Happy Valentine's Day sebab err.. Sebab.. I don't even have a valentine myself! Huahuahua.. Takpe2.. Vidic ada! So, Happy Valentine's Day, Vidic.. Heee.. =)

Saturday, February 7, 2009

A Big *SMILE

Salam and a BIG smile to all..
Finally, it's weekend! Huhu.. Time untuk qada' tidur yang tak cukup during weekdays. Hehe.. Rindu gila nak tengok ManU main. Rindu gila kat teh ais mamak. Rindu gila nak berjamming dengan guitar. Rindu gila nak buat concert Guitar Hero lagu Black Magic Woman by Santana dengan Kakdik. In conclusion, semua pun rindulah! Tahap kronik! Hehe..
Yesterday, 6th Feb.. Ibu & Ayah keluar date! Ceh.. Yang kitorang ni bertapa jelah dalam rumah. Huhu.. Nak pergi tengok PGL kat Istana Budaya. Hadoi.. Jealous! Mau tak best.. Duduk kat VIP seats lagi tuh! Huhu.. Double jealous dah ni! Anyway, glad that they were havin' fun there.
This Monday, Hari Thaipusam. Yay! Cuti lagi.. Tapi ada banyak kerja yang nak dibuat. Hailo2.. Takpe, asalkan cuti! Hehe.. So, Happy Thaipusam Day to anyone who's celebrating it! =D
Oh yeah.. Saya okay je dengan 'benda' yang SELALU saya buat. Sebab, saya suka buat 'benda' itu. Walaupun ia membosankan. Heh.. =)
A BIG *SMILE for you guys and enjoy doing your things! Weehaa! ;p

Thursday, February 5, 2009

Siapa Yang Buat?

Salam all..
Hari ni dirasakan sangat sangat sangat panjang! Rasa mengantuk je. Menguap? Huh, sepanjang masa. Pantang setiap 2 saat sure mata ni automatic akan tertutup! Ceh.. Dahlah hujan, sejuk. Tambah2 pulak dengan suhu air-cond kat hall yang sampai tahap boleh bekukan kulit. Darah kat otak pun macam tak jalan. Hadoi! Teruk gila pagi ni.

Tak kurang jugak si ah moi2 yang sudah surrender dengan keadaan sekeliling. Selambe-mambe berdengkur siap meleleh air liur. Ceh! 10 kali disiku pun belum tentu boleh sedar.

As for me, mulut ni tak berhenti mengunyah gula2. Entah berapa biji gula2 Iced Lemon Tea tu ditelan. Huish.. Kalau takde benda alah tu, dah lama dah join ah moi2 tu dengan Kelab Berdengkur diorang!

Few minutes later, semua orang macam kena pukau. Ek? Ada yang dah tutup hidung masing2. Orang2 kat barisan depan dah mengomel-ngomel. Kenapa ni? Saya dan ah moi kecik itu, kebetulan duduk di barisan paling belakang serentak memandang antara satu sama lain. Angkat bahu. Ek?

  • Siapa kentuuuuuuut???!!!
  • Busuk wor!
  • Cepat mengaku, siapa yang buat!
  • Haiyoh..
  • Berapa tahun tak kentuuuut ni?

Then everyone started to laugh. Ceh! Ingatkan apa.. Tapi memang betul! Bau 'gas-beracun' tu gila busuk.. Ceh! Siapalah yang melepas and simply buat2 tak tahu.. Sula karang baru tahu!!

Psst.. Tapi semua orang tak boleh accuse 2 budak yang duduk kat barisan paling belakang sekali tu sebab obviously bau kent_t tu tadi datang dari barisan paling hadapan sekali! Haha.. Dan siapa yang paling hadapan dan sibuk tersenyum-senyum macam kerang busuk tu? Cheit! Nak kena sula ni.. =p

#Nasib baik duduk kat belakang! Huhu.. Tak boleh nak accuse, okay!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...