Related Posts with Thumbnails

Tuesday, July 28, 2009

They Ask..

Hari ni, ada orang tanya..

Orang:
"Kenapa beli jersey ManU saiz besar gedabak macam ni? Saiz kecik sikit takde ke? Besarnya macam boleh masuk 2 orang! Ish.."
(*sambil menunjuk ke arah jersey merah yang terpampang 3 huruf berwarna putih (AIG) yang tuan punya blog pakai.)
Tuan punya blog:
"Takpe.. Senang kalau besar2 macam ni. Angin tak susah masuk!"
(*Jawapan cover line sebab time beli jersey tu, Apek kedai tu cakap, "Amoi, saiz kicik sikit tara. Semua besar punya. Mau ka?")
Nasiblah.. Daripada takde, lagi frust.. Huhu..
Orang:
"Selalunya, kan.. Do you put on make-ups?"
(*sambil khusyuk menepek compact face powder kat muka dia. Dah sedia tebal pun nak tebalkan lagi. Huhu..)
Tuan punya blog:
"Make-up? Aisey.. Pakai bedak pun sebulan sekali kalau rajin. Now you're asking me to put on make-ups? Uish.."
Mandi + berus gigi lagi compulsory dari make-ups, okay! And oh.. Deodorant jugak! Hihi.. :p

Friday, July 24, 2009

ZzZzZzZz


Salam + a BIG smile to all.. :)
Almost a week, I didn't 'touch' my blog. Bukan setakat berhabuk lagi, dah sampai level berkulat dah pun. Ceh.. Tuan punya blog memang malas kronik to update. Huhu.. Nasib baiklah tak sampai 5 orang visitors pun! Hahahaha.. :D
Plus.. The internet condition! Ugh.. It's killin' me! S..L..O..W! Seriously, I really wanna post those photos that I took when I was at the stadium watching ManU last Saturday but then.. (*sigh) No matter how long I waited for the pictures to be uploaded here, believe me.. It took me AGES! Ugh..
Lately ni jugak, tuan punya blog tend to process 'tahi mata' overtime. Asyik mengantuk je! Even 'buku muka' pun almost berhabuk. Huhu.. Nasib.. Tuan punya blog is having a 'recession' with her daily schedule! Not to mention about my teh ais moment! Ugh.. Ni lagi satu.. I've been 'neglecting' the 'tonic' for almost half a month now.. Huhu.. Or to be short, 2 minggu je! Hehehehehe.. :D
However.. I wish to take this chance (*Ececeh!) to thank Owen for his passion and spirit to 'repolish' himself by 'contributing' for ManU. His performance was quite impressive during the friendly match against Malaysia Last Saturday And Monday. His first ever goal and game with ManU, made a history not only to himself but for us, the RED armies too. So, work harder, dude! Nanti I'll ask FedEx to send you teh ais once you're at Korea soon! Okay? Hihi.. :p
And oh.. Miss you guys too, Blogxygenators? Who..?
You-lah! Haha.. :D

Friday, July 17, 2009

Ready?


Hope everything will go smoothly tomorrow.. InsyaAllah..
So.. Dah ready?
;)

Nice Yet True Words..


Stay The Same by Joey McIntyre
Don't you ever wish
You were someone else

You were meant to be

The way you are exactly..
Don't you ever say

You don't like the way you are

When you learn to love yourself

You're better off by far..
And I hope you always stay the same

'Cause there's nothing 'bout you
I would change..
I think that you could be

Whatever you want it to be

If you could realize

All the dreams you have inside..
Don't be afraid

If you got something to say

Just open up your heart

And let it show you the way..
Believe in yourself

Reach down inside

The love you found
Would set you free..
Believe in yourself
You would come alive
Have faith in what you do
You'll make it through..

Thursday, July 16, 2009

Tembak Dengan Senapang Gajah, Boleh?

Ugh.. Hari ni mood kurang okay. And this tuan punya blog will only turn out to be in this situation if someone 'sengaja' took one of her belongings. Seriously unforgivable when it comes to this matter! Guess what apa yang hilang lagi.. Guitar pick! (Colour : indigo) The rare ones from Fender pulak tu! Ugh.. Geram3! Kalau jumpa orang tu, memang kena tembak dengan senapang gajah! :[
Secondly.. Pasal Harry! Ceh.. First day of release, all of the tickets are positively fully-booked! Grr.. Never mind.. InsyaAllah.. Tuan punya blog will try her luck tomorrow, struggling in the middle of the LONG que just for the sake of a ticket! Ceh.. Nak jumpa boyfriend sendiri pun susah. Ish3..

*Teh ais, please! :'(


*One of a kind b'day card I've ever received. Huhu.. Credits to a sweet blogger buddy of mine, Nes.. By seeing this after those 'unpleasent' moments of today, finally.. I smiled.. :)

Monday, July 13, 2009

Alhamdulillah..


Alhamdulillah..
Hari ni..
13 July..
Genap setahun lagi..
Allah s.w.t masih membenarkan hambaNya ini untuk bernafas lagi..
Alhamdulillah..

Sunday, July 12, 2009

Berhabuk!


[Oh.. Jangan risau.. Ayam ni takde kena-mengena langsung dengan tuan punya blog.. Ia sesat je! Hehe..]
Salam + XL smile to all.. :D
Hailo2.. Apa nak jadi-lah dengan Blogxygen ni nowadays.. Day by day, it's getting dustier. Elemek! Tuan punya blog kena virus malas update blog. Dah sampai level kronik dah pun. Ceh.. :(
Pernah one day.. Tuan punya blog was thinking to delete this Blogxygen.. Huhu.. A sudden thought and I kept questioning myself about the same thing eversince that moment. Anyway.. Should I..? I mean, deleting this Blogxygen and retire from being 'Oxygen-Me' here? I'll consider that further.. (*sigh..) :[
Nowadays, I've been distracted by loads of thing. Kerja berlambak-lambak. Ugh.. New distraction which 'bothers' me to the max which is 'buku muka'. Huhu.. Ever since I became a part of that 'buku muka', I realize how I've abandoned Blogxygen. Tsk2.. :'(
But one thing for sure.. Being involved in 'buku muka' and blog are 2 different things. And surprisingly, I found myself to be more at the blogging side. Why..? 'Cause I get to type more, ramble more, kepoh2 more and more and more and more. See! Even now, I'm rambling.. Aisey..
Oh well.. Maybe it's because I've got nothing to ramble here nowadays since 'musim-gila-bola-malam-berjaga-for-ManU' dah berlalu. Currently waiting for the next season to come and perhaps that, can return me back my old-habit / routine which is highlighting each of my ManU game. Ugh.. Cepat-lah datang new season! ;[
Kenapa malas update blog ni..?
Maybe sebab injection hari tu yang buat tuan punya blog malas gila nak update Blogxygen? Or.. Mamak teh ais yang punya pasal sebab dia tak buatkan teh ais 3 gelas untuk tuan punya blog? Or.. Tuan punya blog jadi malas sebab Vidic? Hmm.. Who should I blame for giving me the thought to delete Blogxygen ni..? Haish.. Ini semua durian dengan cendol punya kerja! :O

Saturday, July 4, 2009

Minggu 'Sakit'

Salam + a BIG smile to all..

Aah.. Feel like it has been ages since my last update. Seriously, minggu ni memang kurang best.. Asyik sakit je.. Started with demam, selsema dahsyat, batuk and the latest, muscle pain. Huhu.. It doesn't sound that serious to you guys but perhaps it is to me. Minggu ni, medicines like pill, pill and more pills turn like candies to me. Ugh.. How I miss my teh ais so bad! Mamak teh ais..! Help.. :'(
Yesterday, I played futsal for the first time ever. Ahaha.. Tak tahulah macam mana boleh end up main futsal. Dahlah termasuk dalam kategori orang2 kaki bangku, ada hati pulak tu nak join main. Huhu.. But yet, do not underestimate those who never play ar.. Menang okay! 7/2 pulak tu.. Huhu.. Felt GREAT when I contributed 5 goals out of 7 for my team 'TEH AIS'.. Hehehe.. Seriously, memang gila penat but it was fun, though.. Belasah je tendang bola yang sebijik tu. Kaki bangku pun kaki bangkulah.. Asalkan menang.. Hehehehe..
And now.. Malam menjelma.. (Eceh..) Terasa sakit level kronik kat bahagian abdomen. Aduh! Nak berdiri pun tak larat. Terpaksa nangis macam baby kejap. Huhu.. Kejap je! Takpe.. Konon action boleh tahan sakit. Baring dah, landing pun dah.. Argh! Sakit lagi.. Elemek, takkan rasa sakit sampai macam ni kot?
Argh.. Tak boleh tahan.. Ayah drove me to the clinic. Sampai je clinic, boleh pulak awek kaunter tu tanya.. "Ye, nak apa?"
Erk!? Ada ke datang clinic tengah2 malam buta, dia boleh 'sadin' je tanya nak apa? Ceh.. Takkan nak suruh bungkuskan teh ais pulak! Orang tengah sakitlah, mak cik..!
Hmm.. Agaknya awek kaunter ni dah mengantuk. Maafkan jelah dia. Ramai jugak orang yang datang ke klinik tu. Aduh.. Berapa lama mau tunggu, tak tahulah..
About an hour menunggu dalam keadaan membongkok, pintu bilik doktor terkuak. "Cik Azr..." Aha! Doktor dah panggil. Elemek.. Nak bangun macam mana ni? Nak angkat kaki pun payah! Aduh.. Ended up, ayah yang papah. Hailo2.. Nasib..
At that time, doc tu tanya itu.. ini.. Jawab jelah.. Lepas tu dia suruh lay down kat katil pesakit dia. Dua orang assistant dia join sekali tolong papah tuan punya badan yang sakit tu.. Huhu.. And oh.. Awek kaunter tadi pun ada jugak.. Ceh! Doc tu tanya.. "I'll give you an injection ye.."
"Huh!!!!????"
"Alamak.." Satu perkataan tu je yang keluar dari mulut ni bila doc tu cakap yang dia nak kasi injection.. "Which part ye, doctor?" Muka separuh cemas cuba dicontrol.. Ehem2.. "Bahagian punggung?" Doctor dan assistant2nya menunggu 'green light' dari tuan punya badan. Gulp! Habis..! "Err.. Cucuk kat bahagian lain selain kat punggung, boleh ke?" Cuak ni! Doc dan assistant2 tersenyum-senyum. "Okay then. Kalau macam tu, I inject kat tangan (kiri), okay? Tapi, kat tangan lagi sakit dari kat punggung nanti, takpe ke?"
"Takpe2..! Inject kat tangan memang tersangat okay!" Cuak level kronik..
P/s - Jarum injection doc tu memang gila scary! Tangan kiri dah lenguh + bengkak. Dahlah.. Tak nak cerita lagi pasal ni. Ugh.. Trauma2! Lepas ni nak main futsal lagi ke? Muscle cramp sebab contribute 5 goals konon perasan main macam Tevez.. Huhu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...