Related Posts with Thumbnails

Thursday, April 30, 2009

*Pening Langau! Ceh..

One day..

Encik - Hi, Miss Oxy.. (*smiling)

Oxy - Ek.. (*blur + terkejut)

Encik - I know who you are. (*still smiling)

Oxy - Menjerit-jerit dalam hati. (OMG! I know this dude! Macam mana boleh terserempak ni! Hailo2..)

Encik - It's okay. I know that you knew what I've known. (*smiling.. again!)

Oxy - (Gelabah level gagap!) Err.. Aaa.. Uuu..

Encik - What's wrong? Are you okay? (*smile lagi!)

Oxy - (Ugh..! Don't give me that kind of smile. Enough! Karang terpengsan kat sini pulak!) No.. Yeah.. I mean, no.. Okay.. I'm okay. (Hailo2.. Gelabah gila ni!) Cheit!

Encik - (*smile lagi) Ugh!

Oxy - Macam mana (you.. encik.. awak.. kamu.. kau.. Ek, sudah! Mana satu nak guna?)

Encik - Macam mana I tahu yang you ni, Miss Oxygen?

Oxy - Angguk. (*potong terus and get straight to the point sungguh mamat ni!)

Encik - Through you bloglah..

Oxy - Aha.. But, I tak selalu post my pic inside and seldomly address myself there in detail. (*Eceh.. Dah panjang lebarlah pulak ayat. Tadi tergagap-gagap!)

Encik - Maybe you tak perasan. Ada. I read your blog almost everyday and I know. Tipu je. You kata dulu you takde gigi, rambut takde, botak. Tak pun. (*Mamat ni dah buat spotcheck. Ceh!)

Oxy - (*Ah sudah.. Kantoi!) Err.. Maybe you salah orang.

Encik - (*Geleng dan senyum lagi) Nope. Indeed, you are Miss Oxygen. Blogger yang suka teh ais and a die-hard fan of Manchester United, kan. It's okay if you refused to admit it. I'll go with the flow. (*senyum tak hilang lagi!)

Oxy - (*Ugh.. Mana nak lari!)

Moral of the story - Tulah.. Imagine this. Dalam alam cyber like ym, blog or else, kita semua akan react and chit chat macam dah sepuluh tahun kenal. Best je. Rasa macam dah selalu jumpa. Takde sikit pun rasa uncomfortable towards each other. Tapi, bila terserempak kat luar, in reality, kita jadi.. Blur! Ohoho..

So, apa tuan punya patut buat? Ceh.. ;p

Please.. I need TEH AIS so bad right now! Mamak favourite!!!

Super Duper Nervous! (after)

Okay! 1- 0.. Not bad, though.. Hehehe..
Tapi, cukup ke bekalan for the 2nd leg nanti? Oho.. Nevertheless, thanks to O'Shea.. Huhu.. Nampaknya clorox yang telah diberi kepada this mamat telah dimanfaatkan... Haha.. Now, I need to 'clorox'kan Ronaldo! Ceh.. Bola banyak kena tiang je. Choi..! Hihihi.. ;p
Apa2 pun, ManU dah menang the first leg! Yay! :D
P/s - To Nasri, ugh.. Action je mamat ni! Elele..

Super Duper Nervous! (before)

12.36 a.m
Just a short and minor ramble here.. :)
Aha.. I don't know why I'm starting to feel a bit uneasy right now. The upcoming game.. Manchester United VS Arsenal.. Ugh! Scary.. ;p Cecece..
Around 2.45 a.m at the legendary Old Trafford Stadium, the battle will take place. Okay.. I can't sleep and the nervousness is conquering me physically and emotionally.
Hailo.. Hailo.. Tuan punya blog! Wake up2.. Macamlah dia yang nak pergi main nanti kat sana!!!! Ceh.. Berangan! ;p
To all my ManU buddies out there.. I'll meet you guys kat Old Trafford nanti ye! Hehe.. Nevertheless, I'm still feeling SUPER DUPER NERVOUS right now! Ugh.. Vidic, help..!!

Sunday, April 26, 2009

*hi-5!

First half game, rasa macam nak tidur. Then bila mamat Tottenham tu (tak tau apa nama dia. Heh..) scored one goal, okay.. Dah mula rasa nak koyak2kan bantal peluk berlogo ManU kat tangan ni. Time passed by.. Aha! Satu lagi goal? From another mamat Tottenham jugak! Huh! Okay.. Bantal peluk ManU tadi dah terkoyak.. Dengan sengaja.. Ugh.. Van Der Sar, silau sangat ke? 2 goals dah terlepas ni! Kasi pinjam sunglasses, okay?
Then.. Break time tiba when the bald ref blew his whistle. Ceh.. Game still lagi 2-0 so far. Fans Tottenham yang berada kat setiap corok dunia ni dah mula tarik nafas lega + terloncat-loncat sikit. Hmm.. Yelah.. :[
Oho.. 2nd half time bermula. Old Trafford made an announcement yang si Tevez masuk and si Nani out. Fuh.. Relief! Sepak sana.. Sepak sini.. Okay.. Masih zero goal lagi. Camera pulak asyik focus kat ManU new 'darling', si Macheda yang tengah duduk kat seat luar padang. Oh.. Nak masuk join ke? Ceh.. Tak pun..
Minute after minute. Oh, I got bored and bored. Bila nak goal ni? Aha! Si Carrick mara bahaya and goalie Tottenham made a mistake there! Nah! Hambik free kick.. Hoho.. So, like usual, Pak Cik Ronaldo kita yang perasan handsome tu will handle the 'business'. Satu.. Dua.. Tiga.. GOAL!!!!!!!!!!!!!!! Yay.. :)
Game was still on. 2-1. Dalam kepala macam tengah main scrabble. D.R.A.W or M.O.R.E? Huhu.. Masa still lagi berjalan. Si Fletcher macam dah pening2 langau kat atas padang yang baru direnovate tu. Ceh.. Then, si Scholes ganti masuk. Belum pun rasa suam2, yellow card dah dapat free. Aparaa Scholes..
Okay.. Main lagi.. Dan main lagi.. Satu goal lagi disumbat Rooney. Fuh! Heaven! Then.. Main lagi.. Goal lagi!!!! Bola tanduk Ronaldo looked gorgeous there! Yay! Aha.. Main lagi..
GOAL lagi!!! Eceh.. Ingatkan tak, rupanya ye.. Huhu.. Sipi2 je kat line goal tu! Fuh.. Nasib.. :)
Then.. (Part yang tak berapa nak excited to be told to you guys actually. Heh..) Apalagi.. Pasal Berbatovlah.. Ceh.. P/s to him - "Alaa.. One tiny goal! I still dislike you.." Ehem.. Carry on to the point. The 5th goal was formed by a stiff luck there.. Yay! ;p
Ops.. Not to forget about our other heroes as well.. My 'manja', Nemanja Vidic, Evra, Ferdinand, Carrick, Rafael and O'Shea.. Guess what, guys? The REDS is leading with its 77 points so far. Hehe.. Goal difference dengan si Liver'ehem', dua je.. Yay!
THE REDS GO MARCHING ON..ON..ON..!
*hi-5 sikit amongst all my ManU buddies! Yay!
Ingatkan dua..
Rupanya lima..
Hehe.. ;p
*hi-5!
P/s 1 - Elemek.. Kena jahit balik bantal peluk ManU yang dah terkoyak sebab dikoyak intentionally time Tottenham lead with 2 goals tadi.. Ceh..
P/s 2 - Congrats to our local team, Selangor as well.. Hehe.. :)

Saturday, April 25, 2009

Laziness Overdose!


Aha..
I'm totally not 'OKAY' right now..
With this laziness which lies in me most of the time..
Ugh..! Hate when it comes..

The only antidote..

TEH AIS!

Ugh.. ;(

(Again.. I'm rambling for nothing.. Ceh..)

Tuesday, April 21, 2009

My BF's!

Aha.. I know that I should've posted this entry 2 weeks ago but then.. The 4 letters 'B.U.S.Y' are killin' me. Huhu..
Just wanna dedicate this to my 1st boyfriend.. Sorry! You dah di'madukan''.. Hehe.. But you're still the number one in my heart.. Hoho..
And to my new boyfriend.. I hope you'll be able to fit in and get along with your 'madu' well.. Jangan gaduh2 haa.. I'll treat you guys fairly.. Ecece.. Welcome to my life! Yo..! ;p
This 'dude' is the first.. Alalala..

The second aka 'madu' kepada yang di atas.. Ehem.. ;)

Whatever it is.. Love ya, both! Weehaa..!

A Packet of B'day Wishes

  • He's the ONLY one.
  • A man who holds his 'slow but steady' trademark firmly.
  • His tall gene affected me till now and to his 3 other soldiers.
  • Definitely, women of his life: Ibu, the wife and arwah nenek, the precious 'Mak'.
  • A true Jazz head! And with his 'otai' fingers, he taught me how to 'ketuk' keyboard and 'putuskan' the guitar strings.
  • My biggest ManU buddy.

And he is, encik.. AYAH..

Happy Birthday!

Semoga panjang umur, sihat sejahtera dan murah rezeki, InsyaAllah..

Lots of love from us: Ibu, Kakak, Abang, Kakdik & Adik :)


Not to forget 'bout the other b'day dude.. A cousin bro/currently 'bertapa' kat UiTM, Arau/my 'lazy' guitar sifu/a cool guy.. Eceh.. (kononnya!) Hihi..

Happy B'day to you too, Abang Mamat..! ;)

Monday, April 20, 2009

@#$%^&**(!!!!!!!!!

@#$%^&*@#$%^&*!!!!!!!!!!!!!!!!!!
=
D.A.M.N!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hey you! I used to hate you last time. And I am hating you now, in present. But it's even more and more and more and more! And guess what..?
I will be hating you FOREVER!
Just a 'NOT-gentle-reminder' for the forever *mangk_k ayun to ME, Dimitar Berbatov!
Sincerely:
Tuan punya Blogxygen aka the super duper hater of yours!

Saturday, April 18, 2009

Just A Short Ramble..

Heh.. It's kinda late (while I'm typing this..) but ugh.. I've been trouble sleeping! Ceh.. Maybe now is like the perfect time for me to have a constant compromise between thinking and breathing. Huhu.. Yet, end up being a rambler here..
P/s : The main reason why I'm rambling in the middle of the night, 'Anei tutup kedai hari ni, no teh ais!' Ugh..
Okay, can someone tell me why am I saying this? Oho.. Guess what.. Before I extend the ramble, I should try to snore now!
Vidic, jom..! Heh.. ;p

Haa.. Nak Kena Tembak Ke?

Okay, cool.. Friday night, esok Saturday! Yipee.. (In my head..) Sesi bayar hutang rindu dengan bantal kena dilangsaikan. Huhu.. But before that, jom pergi mamak favourite dulu. Kononnya nak settlekan jugak hutang rindu dengan teh ais yang dah berkurun tak minum tu! Huhu.. (Okay.. Dalam hati memang tengah berlampu-lampu, berbunga-bunga sebab happy punya pasal..) ;p

Dalam kereta on the way ke lokasi 'impian' (Ecece..) mulut ni dah siap nyanyi2.. Uh.. Double the happiness bila teringat kat 3 cawan teh ais yang bakal di'vakum' in the next few minutes. Yay2!
*Bang-prang-tring-dong*! (Kononnya ada kuali + pinggan kaca yang pecah dan berterabur kat dalam hati!)
Can you guys imagine.. Dalam banyak2 hari, kenapa hari ni, malam ni, time ni, saat ni, kedai mamak favourite tu boleh TUTUP pulak!!!!! Huhuhu.. Oh, teh ais..
Ayah, Ibu, Abang, Kakdik & Adik : Pergi makan tempat lain ye kak.. (Ceh.. Aura pujuk dah sampai..)
Kereta menderu laju. Si kakak diam. Berhenti terus dari sesi menyanyi-nyanyi tadi. Takpe.. :'(
Sampai di kedai makan yang lain.
Ibu : Haa.. Orderlah teh ais. Tadi nak minum sangat, kan?
Abang dan Kakdik dah senyum2 kambing. Ceh.. Mamat tukang ambik order tu setia menanti di tepi sambil memegang buku nota kecik dengan pen biru sebatang.
Budak frust : Err.. Saya nak teh a... Eh! Teh 'o' ais limaulah!
Abang dan Kakdik dah mula tergelak-gelak. Cheit!
Sementara menunggu pesanan sampai, earphone terus disumbat ke telinga. Konon2 tengah layan frust yang tak habis lagi.. Huhu.. Setiap perkataan dalam lagu semuanya dengar macam, "teh ais.. teh ais.." Haduh! Off terus si mp3 tu! Huh..
Then, mamat tukang ambik order tadi datang balik while holding a tray of our drinks. Satu2 minuman yang dipesan tadi dia letak atas meja. Abang terus sambar air Kickapoo. Kakdik dah sedut dulu Milo ais dia. Adik, macam biasa.. Air kosong! Ayah, Ibu pun dah tarik gelas masing2. Okay.. Mine? Mana air teh 'o' ais limau untuk budak yang tengah frust ni?
Budak frust : Err.. Saya ada order teh 'o' ais limau tadi tapi takde pun.
Mamat tukang ambik order : Oh.. Sorry. Limau dah habis. Betul2 sorry. Teh 'o' ais boleh?
Lagi sekali.. Abang + Kakdik dah gelak2 badak. Ayah + Ibu pun 2x5 jugak. Huhu.. Baik punya orang.. (-.-')

Seriously.. Mamak favourite, Abang, Kakdik dan mamat tukang ambik order! These people.. Nak kena tembak ke?!

Waaaaa.... :'(

Thursday, April 16, 2009

Really Miss You!

Now, I'm daydreaming..
Keep thinking and thinking..
Can't do anything..
Kinda drooling..
Not worth crying..
Almost dying..
This feeling..
It's killing..
Ugh.. Please stop torturing..
I'll admit the craving..
You guys, this, I'm announcing..
I miss you.. TEH AIS!!!!!!
Warghh!!! Lama dah tak minum ni!!! Huhu..
Mamak favourite, help!!!!!!!

P/s - Cheit! Ingat apa tadi ar..? Hihi.. ;p

See You Arsenal!


Ahaha.. Kiss goodbye to FC Porto! Huhu..
Kirim salam banyak2 kat mamat yang pakai jersey no. 11 dengan 9 tu.. Elelele.. Cara main tak mesra alam langsung! Ceh..
Anyway, to the hero.. Ronaldo, yang biasanya suka sukat2 padang before he actually kick the ball but today, in the previous game, haa.. Tak payah nak ukur2.. Kan! Dah GOAL! Huhuhu.. Exactly at minutes of 6, the victory goal was formed alone by this dude without any 'sukatan' yang dia selalu try nak buat! Ceh.. :)
Not to forget about our goalie, Pak Cik Van Der Sar kita yang hari ni pakai jersey colour hitam. Hmm.. Jersey kuning yang dia selalu pakai tu tak kering lagi kot sebab wife dia lambat jemur semalam.. Huhu.. Memandai je! The way he played tadi, err.. Better than the way he played against Liver'ehem' dedulu.. Ehem2.. And, he actually managed to catch the free kick performed by the FC Porto player quite easily. Eheh.. Macam tulah jadi goalie kalau tak nak kena clorox kaki tu selalu! Huhu..
Berbatov pulak, macam biasa.. (Heh.. Still dislike him..) Keluar padang right after dia sempat 'tempeleng' mamat FC Porto yang entah apalah nama dia.. Huhu.. Then, Nani was substituting him.
Anderson, main macam biasa jugaklah.. Style dia yang macam kelam-kabut sikit tu.. Ceh.. 2nd half, dia keluar and Scholes ganti.
Poor Evra! Lengkap pakej dia hari ni. Siap kena yellow card, darah sikit kat part between mulut dengan hidung kot sebab dia teeeer'flying' kick pulak si mamat FC Porto berjersey 11 tu. Haduh.. duh.. duh.. But, still.. Dia tetap main! Yeah! *hi-5 sikit, Evra! ;p
To my Nemanja Vidic yang juga selamat dihadiahkan yellow card, err.. It's alrite.. Layankan saje.. Huhu.. But, you're still my 'manja' no matter what! Kihkih..
To the rest of the team like Ferdinand, O'Shea, Carrick, Rooney and Giggs.. Aha! *hi-10 sikit, you guys! Huhu..
Oho.. Since that during the first leg kat Old Trafford hari tu kita seri, haa.. this time ManU leads with one goal which automatically makes 'us' won today's match yang siap complete dengan hujan! Hihi.. As a result, we'll see you then, Arsenal!
P/s - *hi-5 to all my ManU buddies! Weehaa..! :)

Monday, April 13, 2009

Ugh.. I Need My Pillow!

Salam + a BIG smile to all.. :)
Right now, feel like I just need to breath in the oxygen. Aha.. In my bed, if I could! Hoho.. Pening2 langau je kepala ni. Dah hampir 2 hari tak jumpa bantal! Huahua.. :'(
Weekend pun macam dah tak serupa weekend dah. Lebih kurang sama je dengan hari2 biasa. Semalam pun satu hal. It had been raining all day long and cold. Kerja melambak. Time makan, tak makan. Bila tengahari dah masuk petang barulah terasa lapar. So nak cepat and express, tuan punya perut yang lapar tu decided to have a burger + Coke. Few minutes later.. Haa.. Hambik! Perut dah masuk angin! Haduh.. duh.. duh.. :'(
Yeah, I am rambling right now. Membebel sebab kepala tengah kurang oxygen ni. Hehehe.. Mana taknya, tidur selama 15 minutes je padahal dah masuk tiga hari dah tak jumpa bantal! Ugh.. Nak bantal.. Nak bantal.. Nak bantal..
*Maaf. Tuan punya blog sedang mengigau. Heh.. ;p

Happy 1st B'day, Sarra!

HAPPY 1st BIRTHDAY
to..
Our dearest Dedek/Sarra/Alisya Qaireen
Sincerely from the rest of us here..
Ayah, Ibu, Kakak, Abang, Kakdik & Adik
Semoga sihat bahagia, panjang umur, murah rezeki dan chubby! Hihi..
You're always the darling in our hearts! We love you, Dedek! :)

Sunday, April 12, 2009

Aha..dua!



Oh ya..
Masih ingat lagi tak lupa..
Hari tu boleh ter'seri' serupa..
Ala.. Tak apa..
Buat macam biasa..
Bersahaja..
Bukannya serius mana..
Tak sampai pun level nak tadah air mata..
Eceh.. Maaf, bukan nak mendabik dada..
Saje je nak melampias segala rasa..
Sebab dah berkurun tak mengada-ngada..
Bermadah-madah berpuisi segala..
Macam time dahulu kala!
Hahaha..
Ala.. Lagipun benda dah lama..
Haa.. Updated punya cerita..
Tentang game yang baru berakhir saja..
Sunderland, satu VS ManU, dua..
Ahaha.. Terima kasihlah saudara Macheda!
Sebab tolong team kita..
Impress sungguhlah dengan dia..
Muka je nampak tua..
Tapi, surprisingly tak serupa usia..
Laa.. Baru je 17++ tahun rupanya..
Haa.. Ni pesanan ikhlas lagi istimewa..
"Kalau tak nak kena clorox, sila teruskan usaha.."

La.. la.. la.. la..
Tuan punya blog tengah happy gila..
Haila.. la.. la.. la..
Ya, mari bergembira..
Gelak2 campur ketawa..
Nak jerit + lompat pun boleh juga..
Tak kisah daa..

Game Manchester United VS Sunderland tadi gave me (Ehem2.. ;p) and the ManU fans out there a happy news. Ohoho.. *hi-5 sikit, you guys! Hehehe..

Saturday, April 4, 2009

Blogxygen's 100th Post!


Salam + a BIG smile to all.. :)

Well.. The big, sparkling word above says it all! Aha! This is actually Blogxygen's 100th post! Huhu.. Congrats tuan punya blog! Cecece.. ;p

Ala.. It maybe not a big deal for you guys but for me, it really means something. Kalau di'rewind' balik and review the previous posts kat sini, uish.. Then only I realized how time goes by rapidly! Huhu.. Feel like just yesterday, I started doing this 'blogging' thingy. Feel like just yesterday, my hands were shaking and shaking when I typed my first ever post here! Feel like just yesterday, I signed in the blogger account under the name of 'Oxygen.. Things On Me'.. Hehe.. Macam kat 'LaLa Land' lah pulak.. Kejap je dah post yang ke-100 ni. ;)

This Blogxygen is like.. a space for me to ramble around 'bout the stuffs that I've been through day by day. Ala.. Most of the stuffs that is mainly highlighted are TEH AIS, ManU, GUITAR and TEH AIS! Dan TEH AIS.. And oh! Lupa pulak.. TEH AIS lagi! Ek.. Papadom jugak! Hehe..

See! There's nothing special here in this mere Blogxygen of mine. Totally a boring kinda stuffs to be read, huh? Heh.. Anyway, it's just that, every stat, visit, comment, feedback from you guys who reads this 'chikai' blog, aha..! That means a LOT to me! Huhu.. Terima kasih daun keladi.. Even to my non-ManU buddies as well! Hehehe..

Oho.. Another thing to be included here in my 100th post is.. Yay3! ManU won 3-0 against Aston Villa last night! Woohoo.. (Okay, wait up.. Nak jerit kuat2 sekejap!)

Yo..! Alrite.. Settle menjerit. Hehehe.. ;p

Nevertheless, just wanna congratulate to all my ManU buddies like Mr. Bulans, Ms. Puspa, Mr. Arif, Mr. Moqh CS, Mr. Helmi CS, Chiko, ayah and even Alex Ferguson jugak! So, to the Liver'ehem and Chel'ehem or Arse'hem fans out there.. Hey, the REDS always on the TOP, okay! Haha.. That day kalah cuma gimick je tu! Huhuhuhu.. Tak sia2 beli ticket flight ke Old Trafford that day untuk meng'clorox'kan kaki2 bebudak tu! Yay! *hi-5 sikit! Cececece.. Jangan marah haa.. ;p



Psst.. Nak *hi-10 pulaklah! Hahaha.. ;p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...