Related Posts with Thumbnails

Friday, November 27, 2009

(",)v


Dedicated to all of you..
And to my Vidic yang jauh nun kat Old Trafford sana! Hehe..

Wednesday, November 25, 2009

Crazier

That day, 'demam' came and attacked me suddenly. Plus dengan 'girlfriend' dia yang bernama 'selsema'. Sakit kepala pun join jugak masuk 'group' ni. Nah! What a perfect reason for me to lay down and hugging my pillow tightly sambil menggigil-gigil sebab menahan sejuk. Macam biasa jugak, panadol menjadi M&M for me. Ibu bought me some kinda 'flu-pills' to be taken along with that paracetamol. Huhu.. Tak tahan sakit punya pasal, I took all of that sekali gus. Ter-overdose sikit kot! Apa tak-nya, ibu kata pill selsema tu makan satu je tapi budak gila ni ambil lagi extra 2. Panadol biasa 2 biji. Tambah lagi dengan Panadol Acti-fast! Tapi yang tu cuma sempat telan sebiji je sebab tekak ni dah mula rasa pahit level kronik. Haa, cuba kira dah berapa biji semua tu? Aisey.. (*Yes, indeed. Don't try this at home kalau nak merasa jadi tua dan ada cucu. Hihi..)

Nah! Dunia terasa berputar-putar. Aduh! Kat sofa jugak terus landing. Tak sempat nak naik ke bilik. Suara si Abang, Kakdik dan Adik yang sedang bergaduh-gaduh memilih ikan di FishVille (*bukumuka) makin lama makin senyap. Badan ni pulak macam kena sumbat dalam peti ais. Sejuk gila. Haduh.. Terasa macam nak masuk dalam oven time tu jugak! Hahaha..

Dan time tulah segala spesis mimpi datang mengganggu dengkuran yang tak berapa nak lancar dek kerana selsema dan hidung yang tersumbat. Ada-lah jugak dalam 2-3 mimpi yang sempat 'dimimpikan' sepanjang tempoh dengkuran tu! Hahaha.. And my favourite would be the one when I bought another guitar! Huhuhu.. Puh! Semoga itu menjadi kenyataan! Hahaha.. And then, sempat jadi pelakon movie Twilight jadi Bella! Ish2.. Impossible but yet it was COOL! Tak dapat betul2, dalam mimpi pun jadi-lah! Hihi.. Dan yang satu lagi mimpi agak karut dan sedikit scary. Ada ke patut dalam mimpi tu konon2-nya tuan punya blog dah ada husb_nd! Ceh! (*blushing) At least, not for now-lah kan! Ugh, duh! :P

*Lupakan mimpi yang last tadi! Haha.. Back to that budak yang ter-overdose paracetamol dengan pill selsema tu yeah.

Few hours later, mata terbukak. Dahi terasa penuh dengan manik2 peluh. Kepala masih pening sikit tapi alhamdulillah suhu badan dah kembali normal. Selsema adalah kurang sikit walaupun sebelah lubang hidung rasa macam tersumbat. Hehe.. Toleh ke arah jam dinding. Fuh.. Dah pukul 11 lebih. Almost 3 hours jugak bantai tidur lepas makan ubat secara 'berlebihan' tadi. Huhu.. (*Lepas ni tak nak buat lagi dah!)

Mencari-cari kelibat ibu dan ayah.. Oh, nasib baik. Diorang belum tidur lagi..

"Dah okay?" - Ibu

Angguk.

"Jom pergi minum teh ais?"

Ibu + Ayah tergeleng..

(",)v

Sunday, November 22, 2009

ManU VS Everton


Can't stop smiling. And as usual, I'll have to endure with this sore throat which appears right after watching ManU game. Hahaha.. But this time, sakit tekak ni quite worthwhile due to the victory gained by the boys during our previous match against Everton. Huhuhu.. 3-0! Amacam? Coolio habis, kan! Hahahaha.. :P
Almost two weeks tak tengok ManU main. Huh.. Seriously, rasa empty gila. Urat2 dan otot trakea terutamanya, memang tak terangsang langsung within that period. Huhu.. Apa taknya, dah agak lama tak jerit2 dan lompat2 kat depan tv! Hahaha.. Tapi, memandangkan game tadi yang berjaya membuatkan tuan punya blog tersenyum lebar sampai ke pagi esok, boleh-lah kita spend few minutes to express my 'happiness' kat Blogxygen ni kejap! Hahahahaha..
Okay, I shall first thank Mr. Fletcher for his goal contribution. Huhu.. Dahsyat angle goal tu. Naik jenuh tengok orang tv tu kasi repeat clip yang sama. Hehe.. Takpe, kita kasi chance. And oh.. Saha, si ex-ManU still looked the same as before even if he was in his jersey 'Chang' berwarna biru ala2 colour Chels'ehem' tu. Nasib mamat ni tak kena 'boo' dengan my 'kaki2' kat Old Trafford tu! Hahaha..
Anyway, back to our story.. 2nd goal was contributed by Carrick! Ecece.. Ini mesti aura co-mid-fielders yang Fletcher 'hantar' secara tak langsung! Huhu.. Memandai je! Nevertheless, the moment he scored that goal, tuan punya blog memang dah lompat2 sampai tak ingat dunia. (*Macam biasa-lah.. Style tengok bola level over! Hehehe..)
Err.. Rafael yang before that dapat present yellow card from the ref was taken out and being replaced by the evergreen, Scholes. Giggs, the captain of the game played averagely, I guess. But yet, his skills.. Haish.. No doubt about that-lah! Owen pulak dengan style dia yang suka tenggelam2 timbul tu. Huhu.. Okay-lah tu dari tengok si Berbatov main, kan! Hehehe.. And as for Rooney pulak, mamat ni sejak ada baby dia macam cool down sikit. Lari pun dah agak slow and his style of passing wasn't that precise. Eceh! Tuan punya blog sedang perasan jadi football analyser! :P
Ingatkan dah takde goal, rupanya si Valencia kasi lagi satu! Huhu.. (*Haa.. Time ni lompat lagi tinggi! Hehe..) Obertan pun turun padang jugak bila Rooney dipanggil masuk. But he wasn't helping much this time. Sengaja main sekadar nak buang peluh je! But still, he's forgiven sebab dia masih dalam kes 'freshie' lagi. Ecececece.. Gibson ganti Carrick. Haa, dia pun tak banyak sangat berpeluh! Haish..
Yang penting, it's good to see my manja, Nemanja Vidic back on the field! Huhu.. Kalau nak harapkan sangat si Brown tu macam susah sikit. Rambut mamat ni dah panjang. Takpe, saya suka. Vidic tetap nampak macho! Hahaha.. And it's quite vital for me as well to thank si Evra yang sungguh-lah berdedikasi level kronik! Hish.. Susah nak cari left-back yang gila rajin, skillfull dan chillex macam si Evra ni. One of a kind.. Kalau tengok time dia lari sambil membawa bola di kaki ditambah lagi dengan player Everton yang tak sudah2 nak kerumun mamat ni, haish.. Memanglah! Evra ni boleh dikira macam tulang belakang untuk game malam ni! Takpe.. Nanti tuan punya blog akan FedEx teh ais 3 bungkus untuk you sebagai hadiah esok ya, Evra! Minum-lah sampai lebam! Hahaha..
*P/s to all my blogger ManU buddies..
Let's do the *hi-5 for the victory, shall we!? Hahaha.. :D

Thursday, November 12, 2009

Organizing The Chaos

There's nothing much to blog about this time. I couldn't find the right sentences to build up my ramblings. An un-satisfiable week that I have to go through. Susah! But, I don't have the guts to show it to the people around. Feel like it won't be appropriate for me to do so. I guess, the best way to make yourself to feel a lot more better is not to share your sadness with others, kan? Haish..
How I wish I could have all of my best friends around. Suganti, Lat, Nitrah.. Gila rindu kat diorang. :'(
And about ManU, err.. There's nothing much to say about this. I just need some time to heal! Hahaha.. Pigidaa.. This is the answer for supporters yang 'warm-warm-chicken-poop' je. Hahaha.. Eventhough, they've lost to Liver'ehem' and currently to Chels'ehem', well again.. I'd like to use my own quote to define this 'temporary-lose' as "the ball is sphere, not circle and anything can happen as it rolls." Hah! Dah.. Tak payah lagi nak bising pasal ni kat 'bukumuka'! Ala, mentang2-lah my manja, si defender Nemanja Vidic tu tak turun padang masuk 2 minggu, semua nak pakat buli 'girlfriend' dia ni haa.. Ceh.. :P
And oh.. Feel like 'banging' these tuan punya heads.. Fletcher, Brown, Anderson, Rooney, O'Shea, Valencia dan Giggs (sekeh sipi2 je sebab dia dah tua!). Sebagai hadiah sebab main bola macam main guli hari tu! Huh..
*P/s untuk Suganti yang happy je 'bermaharajalela kat India sana..
"Jangan lupa curi resepi papadom!"
*P/s untuk mamak favourite..
"Anei, kenapa semenjak dua menjak ni selalu buatkan saya teh ais pahit!?"

Saturday, November 7, 2009

Lemak Tebal

Salam + a BIG smile to all.. :)
Tak tahu nak start post macam mana. Roti kat tangan menganggu konsentrasi. Tu belum masuk part mengunyah semangkuk muruku ni haa.. (Alaa.. Lebihan waktu raya hari tu!) Huhu.. Sungguh-lah tak dapat nak fokus. Mana satu tangan nak menaip, mana satu tangan lagi nak menyumbat roti + muruku ke dalam mulut! Nasib baik takde teh ais! Ish3..
Well.. There's nothing much to blog today. Kepala tengah tepu dan agak padat dengan several things which I've experienced during this one whole week. Err.. I guess I should start with my lil' brother's 6th birthday first (yesterday). Aisey.. Mamat kecik ni dah besar rupanya. InsyaAllah, next year he'll be a standard 1 pupil. Hehe.. And as a BIG sis to him, I'd like to wish him a 'Happy Birthday', may Allah bless his life and pray him for a smooth and successful future! Amin..


Back to our blog title for today, 'Lemak Tebal'. Haish.. Kalau kerja dok asyik mengunyah, mengunyah dan mengunyah haa.. This is what we call the 'invitation-of-fatness'. Nak kata drastik sangat tu tak-lah, but now I weigh 1-2 kilos more than my normal weight! Ish3.. Tak boleh jadi ni! Rasanya, kan.. Ini semua teh ais punya pasal! Roti jugak. Sausage jugak. Maggi jugak. McSundae jugak. Double Cheeseburger jugak. Tambah lagi satu, fillet steak yang ibu belanja hari tu kot? Huu.. (Takpe.. Harap ibu + ayah akan belanja makan itu lagi lepas ni! Haha..)
Dan konon.. Bila perasan yang lemak dah agak tebal, mula-lah 'bersemangat waja' nak berjogging! Esok? Malas pulak. Okay, kalau macam tu how 'bout lusa? Hari Ahad. Nanti masuk Isnin dah sakit2 badan! Haish.. Habis tu bila lagi?!
Takpe.. Nanti time tengok game ManU vs Chelsea weekend ni, mesti peluh banyak keluar. Confirm! Maybe peluh semasa menjerit + melompat + memarahi Berbatov + menghempuk sofa + menghayun remote Astro akan sama timpalnya dengan nilai 'liter' peluh sewaktu berjogging. Kan?
Terasa macam panjang lebar pulak description lemak tebal ni. To be short, lemak tebal sebab MALAS + makan BANYAK! Hahaha.. End of story..
*Hari tu ibu + ayah treat makan daging tebal (tak tahu takpe). Aunty Ita siap buatkan Carbonara dahsyat. Macam biasa, mamak favourite 'jual' teh ais (tapi hari tu dia buat pahit! Ceh!). Hmm.. Agak2, siapa boleh belanja tuan punya cendol dalam 2 setengah mangkuk with extra kacang? Kalau sudi, FedEx-kan ke Old Trafford esok! Hehehe.. :P

Tuesday, November 3, 2009

Aisey..

Memang 'aisey' betul. Baru je plan nak jalan-jalan, makan angin, ronda-ronda around bandar sambil menikmati angin malam. Dalam kepala memang dah susun baik punya plan. Agak2 kalau tekak dah kering sebab dahaga, boleh-lah singgah kat mamak favourite. Suruh dia tolong buat-kan teh ais heaven dalam 3 gelas dengan roti canai level garing sikit, fuh.. Memang layan habis-lah kalau macam tu! Huhu..
Haish.. Nak kata tuan punya blog ni famous macam Yuna pun, jauh sekali. Famous macam Jessica Alba? Haish.. Lagi jauh! Macam wife Vidic? Ecece.. Ni dah jauh berangan pulak! Entah-lah.. Apa sangat-lah yang 'diorang' tu dok sibuk terkejar-kejar si tuan punya blog ni. Style macam tak cukup tanah je. Aisey.. Tapi, nak buat macam mana.. Dah memang kerja 'diorang' pun. Tak boleh tengok orang berseronok-seronok, bersiar-siar sikit haa.. Mesti nak snap gambar. Haish.. Tu nasib baik sempat control melalui orang dalam. Kalau tak mesti rakyat bosan tengok muka minah ni kat front page hari2! Ish3..
Haa.. Tu baru je nak keluar rumah, masuk Beetle yang 'sexy' dan berjalan-jalan sambil makan angin. Belum lagi masuk part nak pergi jemput Vidic kat tepi tembok kedai 7-Eleven! Orang kebanyakan pun takde privasi, rupanya. Sebab tak tahan dengan flashlights tu semua, akhirnya tuan punya blog tak jadi keluar dengan Beetle yang sexy tu. Sempat pegang handle pintu jelah.. Ish3..

(*blushing! Hahahaha..)
P/s - Happy 34th Birthday to Abg Hairul. May Allah bless you, Kak Mas and your kids. To the newborn, baby Sara, my new niece tu cute, okay! Hehehe.. :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...