Related Posts with Thumbnails

Saturday, July 4, 2009

Minggu 'Sakit'

Salam + a BIG smile to all..

Aah.. Feel like it has been ages since my last update. Seriously, minggu ni memang kurang best.. Asyik sakit je.. Started with demam, selsema dahsyat, batuk and the latest, muscle pain. Huhu.. It doesn't sound that serious to you guys but perhaps it is to me. Minggu ni, medicines like pill, pill and more pills turn like candies to me. Ugh.. How I miss my teh ais so bad! Mamak teh ais..! Help.. :'(
Yesterday, I played futsal for the first time ever. Ahaha.. Tak tahulah macam mana boleh end up main futsal. Dahlah termasuk dalam kategori orang2 kaki bangku, ada hati pulak tu nak join main. Huhu.. But yet, do not underestimate those who never play ar.. Menang okay! 7/2 pulak tu.. Huhu.. Felt GREAT when I contributed 5 goals out of 7 for my team 'TEH AIS'.. Hehehe.. Seriously, memang gila penat but it was fun, though.. Belasah je tendang bola yang sebijik tu. Kaki bangku pun kaki bangkulah.. Asalkan menang.. Hehehehe..
And now.. Malam menjelma.. (Eceh..) Terasa sakit level kronik kat bahagian abdomen. Aduh! Nak berdiri pun tak larat. Terpaksa nangis macam baby kejap. Huhu.. Kejap je! Takpe.. Konon action boleh tahan sakit. Baring dah, landing pun dah.. Argh! Sakit lagi.. Elemek, takkan rasa sakit sampai macam ni kot?
Argh.. Tak boleh tahan.. Ayah drove me to the clinic. Sampai je clinic, boleh pulak awek kaunter tu tanya.. "Ye, nak apa?"
Erk!? Ada ke datang clinic tengah2 malam buta, dia boleh 'sadin' je tanya nak apa? Ceh.. Takkan nak suruh bungkuskan teh ais pulak! Orang tengah sakitlah, mak cik..!
Hmm.. Agaknya awek kaunter ni dah mengantuk. Maafkan jelah dia. Ramai jugak orang yang datang ke klinik tu. Aduh.. Berapa lama mau tunggu, tak tahulah..
About an hour menunggu dalam keadaan membongkok, pintu bilik doktor terkuak. "Cik Azr..." Aha! Doktor dah panggil. Elemek.. Nak bangun macam mana ni? Nak angkat kaki pun payah! Aduh.. Ended up, ayah yang papah. Hailo2.. Nasib..
At that time, doc tu tanya itu.. ini.. Jawab jelah.. Lepas tu dia suruh lay down kat katil pesakit dia. Dua orang assistant dia join sekali tolong papah tuan punya badan yang sakit tu.. Huhu.. And oh.. Awek kaunter tadi pun ada jugak.. Ceh! Doc tu tanya.. "I'll give you an injection ye.."
"Huh!!!!????"
"Alamak.." Satu perkataan tu je yang keluar dari mulut ni bila doc tu cakap yang dia nak kasi injection.. "Which part ye, doctor?" Muka separuh cemas cuba dicontrol.. Ehem2.. "Bahagian punggung?" Doctor dan assistant2nya menunggu 'green light' dari tuan punya badan. Gulp! Habis..! "Err.. Cucuk kat bahagian lain selain kat punggung, boleh ke?" Cuak ni! Doc dan assistant2 tersenyum-senyum. "Okay then. Kalau macam tu, I inject kat tangan (kiri), okay? Tapi, kat tangan lagi sakit dari kat punggung nanti, takpe ke?"
"Takpe2..! Inject kat tangan memang tersangat okay!" Cuak level kronik..
P/s - Jarum injection doc tu memang gila scary! Tangan kiri dah lenguh + bengkak. Dahlah.. Tak nak cerita lagi pasal ni. Ugh.. Trauma2! Lepas ni nak main futsal lagi ke? Muscle cramp sebab contribute 5 goals konon perasan main macam Tevez.. Huhu..

4 comments:

  1. haa. injured jgak.geng.tp u lg teruk ni.haiyak.makan ubt.get well soon syg. jgn stop futsal.best hokey.:). hihi.muax

    ReplyDelete
  2. jadi~~
    nak futsal again ke??
    haha~~

    get well soon~

    ReplyDelete
  3. Kalau cucuk kat bontot, agak2 sakit.. kentut je terus.. pasti hilang sakit.. ikh..ikh.

    View Profile: Rantong™

    ReplyDelete
  4. Ms. Puspa - Hihi.. Thanks, dear.. Ahaha.. Can't stop futsal sebab rasanya dah addicted ni.. Huhu.. ;p

    Pek - Hahaha.. Nak futsal jugak.. Hahaha.. Thanks, friend! :D

    Rantong - Hehehe.. Uish.. Bahaya tips tu.. Pengsan pulak doc tu nanti time injection, haa.. Siapa yg susah? Hehehe.. ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...