Related Posts with Thumbnails

Saturday, November 7, 2009

Lemak Tebal

Salam + a BIG smile to all.. :)
Tak tahu nak start post macam mana. Roti kat tangan menganggu konsentrasi. Tu belum masuk part mengunyah semangkuk muruku ni haa.. (Alaa.. Lebihan waktu raya hari tu!) Huhu.. Sungguh-lah tak dapat nak fokus. Mana satu tangan nak menaip, mana satu tangan lagi nak menyumbat roti + muruku ke dalam mulut! Nasib baik takde teh ais! Ish3..
Well.. There's nothing much to blog today. Kepala tengah tepu dan agak padat dengan several things which I've experienced during this one whole week. Err.. I guess I should start with my lil' brother's 6th birthday first (yesterday). Aisey.. Mamat kecik ni dah besar rupanya. InsyaAllah, next year he'll be a standard 1 pupil. Hehe.. And as a BIG sis to him, I'd like to wish him a 'Happy Birthday', may Allah bless his life and pray him for a smooth and successful future! Amin..


Back to our blog title for today, 'Lemak Tebal'. Haish.. Kalau kerja dok asyik mengunyah, mengunyah dan mengunyah haa.. This is what we call the 'invitation-of-fatness'. Nak kata drastik sangat tu tak-lah, but now I weigh 1-2 kilos more than my normal weight! Ish3.. Tak boleh jadi ni! Rasanya, kan.. Ini semua teh ais punya pasal! Roti jugak. Sausage jugak. Maggi jugak. McSundae jugak. Double Cheeseburger jugak. Tambah lagi satu, fillet steak yang ibu belanja hari tu kot? Huu.. (Takpe.. Harap ibu + ayah akan belanja makan itu lagi lepas ni! Haha..)
Dan konon.. Bila perasan yang lemak dah agak tebal, mula-lah 'bersemangat waja' nak berjogging! Esok? Malas pulak. Okay, kalau macam tu how 'bout lusa? Hari Ahad. Nanti masuk Isnin dah sakit2 badan! Haish.. Habis tu bila lagi?!
Takpe.. Nanti time tengok game ManU vs Chelsea weekend ni, mesti peluh banyak keluar. Confirm! Maybe peluh semasa menjerit + melompat + memarahi Berbatov + menghempuk sofa + menghayun remote Astro akan sama timpalnya dengan nilai 'liter' peluh sewaktu berjogging. Kan?
Terasa macam panjang lebar pulak description lemak tebal ni. To be short, lemak tebal sebab MALAS + makan BANYAK! Hahaha.. End of story..
*Hari tu ibu + ayah treat makan daging tebal (tak tahu takpe). Aunty Ita siap buatkan Carbonara dahsyat. Macam biasa, mamak favourite 'jual' teh ais (tapi hari tu dia buat pahit! Ceh!). Hmm.. Agak2, siapa boleh belanja tuan punya cendol dalam 2 setengah mangkuk with extra kacang? Kalau sudi, FedEx-kan ke Old Trafford esok! Hehehe.. :P

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...