Related Posts with Thumbnails

Monday, August 2, 2010

She's Back For More!

Salam + a super BIG smile for you guys! :)

Well.. I kinda feel weird right now for I'm actually typing for a post! Gosh, unbelievable me! Finally.. 'Spiderwebs' are everywhere kat celah2 Blogxygen ni! Sheesh.. Nampak sangat kemalasan tu terserlah! Lama gila tak update blog dengan bebebebebebebebebebelan and today, I shall spend a few minutes to make it up for the Blogxygen, itself and to you guys too! (*Hah! Cakap macam beratus je orang yang datang jenguk blog 'lau yah' you ni, tuan punya blog!) ;)

Oh yeah.. Lupa nak mention earlier yang my bestfriend, si Suganti that I 'story-mory' dengan agak panjang lebarnya di SINI dan SINI, dah pulang ke Malaysia. But not for long-lah, just for a month sebab amoi ni balik cuti sem. Almost a year tak jumpa and thank Allah that we had a chance to meet up last week. (*Suka2!) Luckily, she's back in the mid of July.. (*Eceh.. Konon perasan-lah amoi tu balik sebab nak celebrate birthday 'ada-lah-budak-tu-kan'!) We happened to lepak around untuk melepaskan rindu di tempat favourite kami, MidValley.. Haha.. Favourite ke tu, Suganti!? :P

Suganti and I went for a long walk on that particular day. Macam biasa-lah.. Lepas tengok movie, pergi makan.. Dan lepas tu pergi makan balik. Jalan2 lagi then pergi makan lagi. Oh yeah, Shopping sikit2.. Betul! Tak tipu.. Sikit! Haha.. :P

Lupa pulak nak cakap yang kami pergi tengok Twilight-Eclipse.. (*Hehe..) I was so excited to watch that movie and I guessed that Suganti would feel the excitement too. Tapi tengok macam dia diam je waktu menonton cerita tu. Ek? Tak suka ke dia dengan Twilight-Eclipse? Then bila dah habis movie, we headed out from the cinema and I asked her..

Me - "You didn't like the movie ke, Suganti?"

Suganti - "No-lah! Best.. Tapi I macam a bit clueless about the whole thing-lah."

Me - "Which part?"

Suganti - "All of it!"

Me - "Ek? The first 2 sequels of Twilight kan dah pretty much detailed already."

Suganti - "Who's Bella? And what's Edward made from?"

Me - (*Mulut dah ternganga..)

Suganti - "Wait! The first 2? You mean, cerita ni bersiri? Ada nombor 1 dan 2 punya?"

Me - *Diam.. Terasa macam ada sebiji steam-roller kat atas kepala! Punya-lah beria si kawan ni pot-pet-pot-pet pasal how cute Edward and Jacob were masa kat dalam cinema tadi, tapi rupa-nya.. Satu benda pun si amoi Suganti ni knows about Twilight! Suganti! Nak kena tembak dengan senapang gajah ke!?


Me (left) - Suganti (right)

(*sigh..) The photo shown above, it's pretty obvious isn't it? I can't believe myself either, knowing the fact that I was.. Dealing with make-ups! Lipsticks, blushers and stuffs.. Sheesh! So not myself and neither did Suganti! Aisey.. Pakai baby powder pun setahun sekali (*Tu pun masa hari raya!) ini-kan pulak nak ber-make-up segala! Ouch! But believe me, I was 'forced' to do so. TERPAKSA! For the sake of a photo shooting session of an event. Orang yang lalu-lalang semua tengok masa tuan punya blog kena make-up! Malu gila, tak tahu mana nak letak muka, wey!

(*Sempat pulak tu terdengar orang2 tu bisik.. "Ish! Model ke hapa tu?! Tak pernah tengok pun!") HAHAHAHA.. I know, right.. Model? Pfft.. Model hapa kalau tak tahu nak beza lip liner dengan celak! HAHAHA.. Lepas ni taubat tak nak make-up lagi! Dah macam ju-on pun ada jugak time tu. Suganti kata, dia nampak macam 'geisha' lepas kena make-up dengan mamat jurusolek tu! HAHAHA..


My friend, si amoi Suganti (*in pics)

All 4 photos (above).. Were taken dengan sengaja-nya. Hehe.. Konon nak flashback momen2 while Suganti and I were having last year before she left to Bangalore, India. And as for me, I felt so happy to have met my amoi friend ni hari tu. Siap dapat belated birthday present lagi! Haha.. Sempat drove her to my fav mamak restaurant. Guess what was she having for dinner that day? TEH AIS! Hehe.. Tu-lah, siapa suruh dia berkawan dengan orang yang gila teh ais! Hehe.. And she, herself dah admit yang teh ais that I recommended to her (*the one that I ALWAYS talk about!) is indeed, SEDAP GILA! Hahahaha.. See, told you'd love it, Suganti! :P

*Dan pada hari yang sama juga, pipi saya terasa sakit semacam.. Bila balik rumah, baru teringat kenapa.. Sebab tadi siang masa keluar lepak dengan Suganti, banyak sangat bercakap-cakap-cakap-cakap sekali dengan gelak-gelak-gelak-gelak-gelak.. Hmm.. Patut-lah! :P

3 comments:

  1. hai..mesti best kan, best friend balik..
    wa dah lama tak cerita2 ngan best fren wa..
    happy sangat u updated..
    :-)

    ReplyDelete
  2. MamaJnJ!! Haha.. Miss you too! Ya, bestfriend balik terus rasa happy! Hehe.. Lepas tu, tiba2 macam 'rajin' nak update! Kalau tak.. Hahaha.. :D

    ReplyDelete
  3. kalau u bawak kwang tgk harry potter,lagi pening kpala..."why opening tiba2 ada fighting?","sape budak wizard tu" krek krek krek

    pasal teh ais,i pon dah mula addicted gak,pasal u la asyik blog teh ais...tapi gua punya kurang manis la...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...