Related Posts with Thumbnails

Sunday, January 10, 2010

10.01.10 (Part II)

This shall be my first 'report' for ManU game since the new year of 2010 started. Heh.. And I suppose, this report won't 'sound' as nice as it should've been. Ugh.. Serious tension je bila tengok game ManU VS Birmingham tadi. Memang rasa nak gigit2 je remote tv. Haish.. Ingatkan, bila main dalam keadaan bersalji, adalah sikit harapan nak menang. Tapi? Habuk pun tarak! Memang budak2 Merah ni sengaja nak kena 'clorox' dengan tuan punya blog! Haha.. Lama dah tak 'clorox-kan' diorang ni pun. Sebab tu lemak diorang ni jadi tebal! Ee..

Tak ke sikit punya 'cantik' date hari ni (10.01.10)? Tak pernah tuan punya blog tengok game ManU yang 'bersalji'. Haha.. First time hari ni tengok diorang main dalam kesejukan yang extra dari kebiasaannya. Setiap kali diorang inhale and exhale, mesti ada kepulan 'asap' dari mulut dan lubang hidung tu. Ee.. (Macamana pun, I just can't start to delete this frustration sebab draw tadi!) Anyway, macam biasa-lah, yang dapat kad kuning adalah si Rafael, Scholes and Fletcher. And things got even worst bila si Fletcher ni dapat red card for free, few minutes away before the game ended. Haish! Brown dengan Evans defend macam nak tak nak. Bila tengok diorang defend, mula-lah tuan punya blog terasa rindu kat buah hati, si Vidic tu. Mamat ni tak main pulak hari ni. Ceh..
And oh, lupa nak cakap.. Referee kali ni tersangat-lah lorat! Ceh! Sikit2 nak tiup wisel tu. Ee.. Pigi daa..

Rooney pulak, he had so many chances to 'squeeze-in' some goals tapi.. Haish.. Valencia pun satu! Haa.. Ni lagi satu mamat yang tersangat eligible kalau nak masuk dalam kategori player2 malas macam Berbatov. Dia ni suka sangat lengah2-kan masa bila bola ada kat kaki dia. Lepas tu, cara passing pun tak berapa nak accurate. Entah arah mana dia tendang pun tak tahu. Berterabur bola kalau kasi kat dia ni! Argh! Takpe, kejap lagi tuan punya blog akan 'clorox-kan' dia! :P

Kali ni, Evra became the captain. (Love you, Evra! Hehe.. Sempat je!) Giggs masuk during the 2nd half-time, replacing Park's position. Ada satu mamat baru dalam team ManU, came all the way from one of the clubs in Norway. Tak tahu macam mana describe prestasi mamat ni lagi sebab dia main kejap je tadi after being instructed to replace si Scholes. Haish..

Nak marah panjang lebar pun rasa macam bazir masa jugak sebab whatever it is, result of the game was a DRAW! Seri je si ManU dengan si Birmingham tu. A goal for tuan rumah contributed by Jerome, jersey number 10 and as for the Red Devils, tuan rumah jugak yang kasi satu goal sebagai 'hadiah' kepada ManU (own goal from Dann). Haish.. Diorang ni memang-lah..

*Vidic.. Cepatlah balik! :'(

2 comments:

  1. Ms. Choco - Huhu.. Tulah, dia takde during that game. Ceh! Hahaha.. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...