Related Posts with Thumbnails

Saturday, April 18, 2009

Haa.. Nak Kena Tembak Ke?

Okay, cool.. Friday night, esok Saturday! Yipee.. (In my head..) Sesi bayar hutang rindu dengan bantal kena dilangsaikan. Huhu.. But before that, jom pergi mamak favourite dulu. Kononnya nak settlekan jugak hutang rindu dengan teh ais yang dah berkurun tak minum tu! Huhu.. (Okay.. Dalam hati memang tengah berlampu-lampu, berbunga-bunga sebab happy punya pasal..) ;p

Dalam kereta on the way ke lokasi 'impian' (Ecece..) mulut ni dah siap nyanyi2.. Uh.. Double the happiness bila teringat kat 3 cawan teh ais yang bakal di'vakum' in the next few minutes. Yay2!
*Bang-prang-tring-dong*! (Kononnya ada kuali + pinggan kaca yang pecah dan berterabur kat dalam hati!)
Can you guys imagine.. Dalam banyak2 hari, kenapa hari ni, malam ni, time ni, saat ni, kedai mamak favourite tu boleh TUTUP pulak!!!!! Huhuhu.. Oh, teh ais..
Ayah, Ibu, Abang, Kakdik & Adik : Pergi makan tempat lain ye kak.. (Ceh.. Aura pujuk dah sampai..)
Kereta menderu laju. Si kakak diam. Berhenti terus dari sesi menyanyi-nyanyi tadi. Takpe.. :'(
Sampai di kedai makan yang lain.
Ibu : Haa.. Orderlah teh ais. Tadi nak minum sangat, kan?
Abang dan Kakdik dah senyum2 kambing. Ceh.. Mamat tukang ambik order tu setia menanti di tepi sambil memegang buku nota kecik dengan pen biru sebatang.
Budak frust : Err.. Saya nak teh a... Eh! Teh 'o' ais limaulah!
Abang dan Kakdik dah mula tergelak-gelak. Cheit!
Sementara menunggu pesanan sampai, earphone terus disumbat ke telinga. Konon2 tengah layan frust yang tak habis lagi.. Huhu.. Setiap perkataan dalam lagu semuanya dengar macam, "teh ais.. teh ais.." Haduh! Off terus si mp3 tu! Huh..
Then, mamat tukang ambik order tadi datang balik while holding a tray of our drinks. Satu2 minuman yang dipesan tadi dia letak atas meja. Abang terus sambar air Kickapoo. Kakdik dah sedut dulu Milo ais dia. Adik, macam biasa.. Air kosong! Ayah, Ibu pun dah tarik gelas masing2. Okay.. Mine? Mana air teh 'o' ais limau untuk budak yang tengah frust ni?
Budak frust : Err.. Saya ada order teh 'o' ais limau tadi tapi takde pun.
Mamat tukang ambik order : Oh.. Sorry. Limau dah habis. Betul2 sorry. Teh 'o' ais boleh?
Lagi sekali.. Abang + Kakdik dah gelak2 badak. Ayah + Ibu pun 2x5 jugak. Huhu.. Baik punya orang.. (-.-')

Seriously.. Mamak favourite, Abang, Kakdik dan mamat tukang ambik order! These people.. Nak kena tembak ke?!

Waaaaa.... :'(

2 comments:

  1. hehe..msti bengang gile tgok Mamak tu ttup kan?takpe try rase2 mamak2 yg lain punye teh ais plak..hehe

    ReplyDelete
  2. Hahaha.. Exactly bengang je bila mamak favourite tu tutup kedai.. Ceh..

    Tulah.. Dah try.. Macam2 kedai dah pergi but still teh ais mamak favourite tu is like one of a kind.. Haha.. ;D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...