Related Posts with Thumbnails

Monday, May 25, 2009

Game Tu Weird!

Salam + a BIG smile to all.. :)
Tuan punya blog baru je lepas habis tengok game ManU.. Betul tak tipu. Game tadi memang weird. Hehe.. ;p
Bila tengok game tadi, tiba-tiba rasa weird. Sunyi je! Haha.. Yelah, selalunya mulut ni tak boleh nak diam pun. But this time, satu bunyi pun tak keluar. Uish..
Oh ya.. Baru teringat! Tuan punya blog tak 'berbunyi-bunyi' sebab Berbatov takde! Haha.. Aman!
Plus, game kali ni, freshies from the academy yang turun padang. Muka2 baru je yang penuh kat atas padang yang corak macam 'dam-haji' senget tu. Huhu.. But nevertheless.. Muka2 tua, eh tak.. Ehem.. Muka2 seniors like G. Neville, Fletcher, Nani ada je.. And guess what! Wes Brown ada jugak! Huhu.. Berkurun zaman tak tengok mamat ni main. Konon ganti position my 'manja', si Nemanja Vidiclah tu.. Lain2 yang kira dah biasa tengok si Rafael, Welbeck, Gibson and Macheda. :p
One of the reasons why I claimed that the game was weird is the freshies.. Rasa nak gelak pun ada jugak bila tengok muka budak2 ni. Huhu.. Bukan apa.. Cuma tak biasa tengok diorang main for any match. There were De Laet, Martin, Eckersely, Possebon dan entah siapa2 lagilah.. Si De Laet tu main not badlah as one of the defenders cuma selalu sangat kasi team lawan corner kick. Ugh.. Ilmu untuk 'forward'kan bola ke tengah padang dia belum khatam lagi.. Hmm..
Game tu weird jugak sebab si goalie Tomasz Kuszczak. Mamat ni pun agak lama jugak tak turun padang. Yelah.. Most of the games, asyik Van Der Sar dan kadang2 si Foster yang jaga goal. Tinggallah mamat ni jadi reserve je selalunya. Haa.. Bila turun padang hari ni, mulalah gelabah. Lemak dah tebal. Obviously, he looked nervous and a bit lost during the first half time. Siap kena marah dengan G. Neville lagi. Huhu.. Few minutes later, bila angin 'kus2' si Kuszczak ni dah kurang sikit, barulah dia boleh main dengan confident. But still.. Wes Brown and G. Neville takut nak pass bola kat dia! Nampak sangat defenders ManU tak berapa confident lagi dengan mamat goalie ni. Dan Kuszczak tergeleng-geleng kat depan tiang goal konon melayan bengang dalam hati je.. Huhu..
Bila tengok game tadi macam takde apa2 pun.. Serupa tengah tengok 'Atashinci' je.. Huhu.. Tapi, bila si Gibson tendang maut straight masuk goal, heh.. Time ni tak boleh nak elak. Macam biasalah.. Jerit + lompat sikit kat depan tv! Haha.. But seriously, credit to this mamat Gibson sebab ke'cun'an angle goal dia tu! Yay! ;p
Nak tambah weird lagi bila kebanyakkan Hull City supporters sumbat earphones kat telinga. Huhu.. Bukan apa.. Masing2 tengah tunggu berita kegagalan Newcastle yang tengah bertembung dengan Aston Vila. Kesian pulak tengok diorang ni.. Tapi bila game habis, belum sempat ManU nak celebrate glory 1 goal yang se'ciput' tu, diorang dah mula bersorak. Hmm.. Berita gembira sampai bila Newcastle kalah di tangan Aston Vila. And that officially a relief for them sebab team Hull City selamat dari termasuk dalam list '2nd Division' FA.. Congratslah ye.. Hmm.. Pape pun yang penting ManU bawak balik satu goal balik Old Trafford hari ni! Huhu..

*p/s - Tak sabar nak tunggu game 27hb ni kat Rome! And oh.. Kesian pulak kat kekasih lama, Owen sebab Newcastle kalah tadi.. Hope he's okay.. Ecece.. :')

2 comments:

  1. serius Tomasz Kuszczak menakutkan dalam game ni..

    ReplyDelete
  2. Mr. Bulans - Haa.. Betul3! Scarylah mamat tu. Angin kus2 dia dah overboard sebab lama tak turun padang. Huhu.. ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...