Related Posts with Thumbnails

Saturday, October 17, 2009

Deepavali Valthukel


I would like to dedicate this entry for those who'll be celebrating Deepavali. Worth mentioning, all of my good friends, schoolmates, classmates, teachers and the rest whom I know from my previous secondary school, SMK Vivekananda, Brickfields. Hehe.. Kalau nak diikutkan, tak tertaip rasanya nama2 tu semua. Yelah, dah nama pun Indian based school, mau tak berderet 'mereka2' yang akan celebrate Deepavali esok! Huhu..
  • Untuk Puan Shamala Nair (guru pengawas saya yang kadang2 garang level 'dahsyat'), I wish you Deepavali Valthukel too!
  • Untuk Aunty (kat kantin sekolah dulu) yang jual muruku, kacang dal, kacang parang, kacang yang lupakan kulit dan segala macam spesis kacang yang selalu saya beli tu, Deepavali Valthukel ye Aunty!
  • Special Deepavali dedication jugak untuk Dharmabala atau nama glamor dia masa kat class dulu 'Bala'. Macha ni dulu memang pantang nampak meja, mesti dia nak bergendang punya! Haha..
  • Untuk favourite cikgu, Mr. Kannan yang dulu mengajar subjek Sejarah. Suara yang bervolume BESAR. Sekali dia cakap 'DEY!', huh.. Gerenti satu sekolah boleh dengar suara dia! Huhu..
  • Untuk pekerja2 beragama Hindu kat kedai mamak favourite yang selalu buatkan saya teh ais heaven, tolong tebarkan roti canai, servekan sepinggan papadom tu pun, Happy Deepavali jugak! Oh yeah.. Diorang tutup kedai 2 hari! Hihi.. :p
  • Untuk Aci yang buat cendol dahsyat lagi sedap kat Alor Gajah, depan Padang Keris tu, Happy Deepavali!
  • Untuk Reshmonu pun sama jugak! Itu pun kalau dia kenal tuan punya blog-lah! Hehe..
  • Haila.. Senang cerita, kat semua yang sewaktu dengannya-lah! Deepavali Valthukel, ya people! Jangan kedekut muruku! Kasi sikit! Haha..
  • Eh, lupa pulak nak wish Happy Deepavali kat Sagna dengan Drogba. Oh ya, diorang celebrate Christmas-lah! (*jelir lidah) Huhu.. ;p

2 comments:

  1. lah rindu pulak vadai gan kuah kari,nasi lemak gan chutnee kat vive...kat juga pn jaya,pn syamala,buddy i yg trio tu-mr kannan ramen shan dan mr tahap ganas mr mogan
    hepi deepa sume jgn lupe murukku gan chutnee tuk i k...peace \m/

    ReplyDelete
  2. Haha.. Betul tu, Brad! Miss all of that too! Huhu.. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...