Related Posts with Thumbnails

Saturday, October 31, 2009

Blogxygen's 1st Anniversary


Salam + a BIG smile to all.. :)
Intro

I should've posted this entry two days ago. It was the day when I first 'involved' in this blogging thingy. Time passes by rapidly, kan? And I just realize that I've done blogging for a year! Huhu.. This may not be a 'wow' thing for you guys out there who might've blogged for years and may own several blogs at a time. But as for me, it's a super duper special, mere thing which I enjoy doing everyday. Dulu waktu first2 try blogging, huh.. Jari2 ni semua berpeluh! Punya-lah menggigil nak taip even satu word pun. Betul tak tipu. Entah pape je.. Well, I guess that was the 'blogging-nerve' that I had to pay for being a first-timer. Why didn't I put my own name here in Blogxygen? And why Oxygen-Me? Apa.. Takde nama sendiri ke tuan punya blog ni? Cheit! Actually, kan.. To be frank, I've been answering these kind of questions for quite several times. But why Oxygen-Me and where's it coming from?

Why Oxygen-Me?

Err.. Sebab masa mula2 ber-blogging dulu, 'blogspot' was asking for your blog title and I can't think of any. Nak taip pun berpeluh inikan pulak nak cari title blog sendiri! Huhu.. Lepas tu, kebetulan yang telinga ni tengah tersumbat dengan earphone dan Colbie Caillat sedang menyanyi di cuping telinga. To be more specific, lagu Oxygen sedang dimainkan. Hah! Apa lagi.. Bantai je letak nama Oxygen tu kat blog ni haa.. Hahaha.. There's no reason for me to hide my real name, trying to be 'anonymous' or whatsoever-lah, kan. Tapi, it happened macam tu je and at that time I was thinking, okay-lah tu.. Biar orang lain baca blog ni dan imagine tuan punya blog adalah seorang budak botak, gigi gongak, tak pernah mandi, suka korek hidung dan suka makan roti depan pc. Haha.. Tapi tak jadi pun! Ceh..

Follower

Tak sangka blog 'chikai' + 'lau yah' macam ni pun ada follower! Huhu.. Mula2 tu ada seorang. Dua orang. Tiga orang. Empat orang. Lima, enam, tujuh dan.. So far Blogxygen ada 1117 orang followers! Fuyoh.. (Tak-lah! Perasan kejap. 17 je! Hehe..) Walaupun bukan berpuluh-puluh dan beratus-ratus lemon bilangan follower macam blog orang lain tapi tuan punya blog didn't really expect for this to happen at first. Eh.. Tanya dalam hati, luar hati.. "Ada ke orang visit blog ni and read all the entries that I posted?" Woo.. Ada! Scary tapi WOW! Huhu.. Appreciate it a LOT! And bersempena dengan 1st anniversary Blogxygen, I would like to thank these cute people for being followers of this 'chikai' blog! :D

Gambar tuan punya blog, mana?

Ini pun lagi satu kes. Bukan seorang dua yang bertanyakan the same question but quite several numbers jugak. Aisey.. (*See! Tuan punya blog dah blushing! Hehe..) Alaa.. Takyah-lah post gambar tuan punya blog banyak2 sangat kat sini. Bukan apa sangat pun. (*Kan dah kata tadi yang tuan punya blog takde rambut, botak, gigi gongak, suka korek hidung dan kunyah roti depan pc?) Ee.. Kalau letak gambar muka banyak2 kat sini, habis tu nanti kat 'buku-muka' nak letak gambar apa? Kan..? Hehehe..

Teh Ais

Haa.. This is one of the MAIN, FAVOURITE subjects that I always write here. Mesti-tulis! Haha.. But why? Kenapa teh ais dan bukan teh-o-ais-limau atau neslo atau paling kurang pun, air suam? Haila.. Sebab teh ais SEDAP-lah! Tuan punya blog SUKA! Haha.. Kalau tak dapat minum sebab mamak favourite yang selalu buatkan teh ais tu tutup kedai dia, haa.. Dapat tengok gambar teh ais kat blog pun jadi-lah kan! Huhu..

Manchester United

Topik ni pun sama jugak! Entry cap sensitif. Haha.. Tak-lah! If you visit Blogxygen ni, kan.. Memang-lah tuan punya blog takde kerja lain. She keeps talking about The Red Devils. Well, takde-lah selalu sangat but mostly a report will come out here right after a game has been watched. No offence yeah to those who may be in the 'force-of-supporting' other football clubs other than ManU. Huhu.. We can be part-time rivals when it comes to bola, kan. Takpe.. Bukan crime pun! Hehehe..

To make it more clearer, Blogxygen isn't just a space for me to ramble and make others who reads to believe in my writing. But, it's really my intention to 'refresh' my brain and 'vomit' those part of my routine activities, things that I might experience daily and anything which I think suitable for all of us to share. And for that, again, I'd like to thank all for those comments left in the chatbox, comment-form, stats, visits and etc to this 'lau yah' blog of mine. Terima kasih daun keladi.. Happy 1st anniversary, Blogxygen! :)

Sendiri tulis, sendiri baca
Sebab ini semua
Hanya kata
Luahan rasa
Segala benda
Luka
Suka
Apa yang ada
2 bahasa
Dirojak sama
Takpe
Asalkan clear
Boleh faham bila baca
Blog 'chikai' ntahpape
Biasa
Buat tempat membebel saje
Tapi jangan lupa
Kalau ManU menang, jom jerit sama2
Hahaha..

5 comments:

  1. selamat ulang-tahun.
    sebenarnya blog nih ada follower yg ke-18... i've been following since early this year i think.
    u really are a talented writer... creative n have a certain flair. especially enjoy bila buat review man utd dgn berpantun.
    nway, here's to many more years of blogging...

    p/s 1: yey.. man utd mng smlm
    p/s 2: sapa nyanyi lagu "especially for u" kat mixpod tuh? lagu asal kylie kan? ke oxy nyanyi?heh..

    ReplyDelete
  2. Hi there, Mr. Asrap..

    Thanks a lot. :)
    I don't expect that this 'lau yah' Blogxygen would've an invisible follower like you. Hehehe.. Appreciate your time for viewing my blog. I really am. Well, obviously there's nothing much from me through this blogging thingy all this while but I'm glad that there's actually someone out there who can TAHAN reading all of the boring ramblings about teh ais and ManU! Hehehe.. Terima kasih daun keladi.. :)

    Yay! ManU menang, I was happy. Happy gila! But Vidic tak main, I wasn't that happy! Ecece.. ;p

    Lagu Especially For You kat mixpod tu, by MYMP (try search kat YouTube). Yeah. It's actually lagu Kylie. And I sing this song too! Kat dalam bilik air! Hehe..

    *Your blog's link? :D

    ReplyDelete
  3. my blog? aiseh, dh lama tutup la pasal x update. tgh dlm proses nak start yg baru plak..

    ReplyDelete
  4. tuan punye blog nih memang santek...even tak mandi, gigi gongak...bau hasheeemm, tapi tetap santek! ala-ala supermodel lah! congrats...hepi 1st anniversary to Oxygen-Me...

    ReplyDelete
  5. Mr. Asrap - Oo.. Hehe.. Okay. Nanti during the launching of your new blog, hantar-lah invitation yeah! Haha.. :D

    Puan Ita Sayang - Hehehehe.. Hadoi.. Pecah rahsia part *tak mandi tu! Hahahahahaha.. Supermodel? Kan3! Hahahahaha.. *perasan macam biasa.. :D

    Terima kasih, Aunty! :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...