Related Posts with Thumbnails

Friday, January 2, 2009

Selamat 2in1..

1 of 2 'Selamats' - SELAMAT BERTUNANG!

To Angah and Angah.. Hah, ambik! Dua2 title 'Angah'.. Hehe.. Selamat bertunang diucapkan to both of you.. All the best in your relationship and may your love unite sooner.. Hey, the sooner the better, eh! Haha.. A sincere message from me, the 'penggubah-hias-hentam-dulang-hantaran'..

P/s.. Amacam? Cantik tak dulang2 tu, Kak Ngah Yati? Maaf sebab 'ia' terlalu cantik.. Eceh! Hehe.. Tak tidur satu setengah hari sebab dok focus 'mengerjakan' benda alah tu semua! Kalau ada yang tersenget-benget, terlebih glue ke hapa ke.. Ampunlah ye! Huhu..

2 of 2 'Selamats' - SELAMAT DATANG 2009!

Hope it's still not too late for me to wish you guys a Happy New Year.. Aha! Finally, 2009 (Ox Year) has come to us.. Huhu.. Time flies, huh? Cepat sangat rasanya.. For me, myself and I.. There are plenty of things that I've been through along the year of 2008.. Macam2.. Nak cerita pun tak cukup seminggu kalau hikayat itu dibentang kat sini. All I can say is, I've had experienced a year which full of laughters, tears, smiles, anger, tense, disappointments, crushes, etc.. Ugh.. It's all mixed in 1.. Tu belum dicampur tolak bahagi darab dengan perkara seperti teh ais, pick guitar, camera, ManU, blog, new & old friends, studies, family.. Banyak kalau nak di'list' down pun.. And oh.. Lupa pulak satu perkara! Papadom! Hehe..

Sepanjang saya berblog di sini, I've never post a pic of myself.. Why? Hmm.. Entahlah.. Seriously, I feel like buang karen je rasanya upload muka budak yang kadang2 terkurang dan terlebih inhaling the oxygen ni.. Hihi.. Therefore, as for my 1st ever post in this brand new year of 2009, I'm FORCED to post one pic. A friend of mine telah 'mengugut' saya to do this tempoh hari.. Kata dia (Nama dirahsiakan! 'Inche' ni merangkap kepada kawan lama saya yang kini menetap di Melaka.. Hihi..) kalau saya tak meng'upload' one or two pics of myself di sini, dia akan memaksa supaya saya menyahut cabaran2 ini: (Betul! Saya tak tipu ni.. ;D)

1 - Cabaran makan 10 keping roti canai dan 5 keping capati dalam masa 4:44 minit.

(Saya respon: Okay je! Set the table! I'll do that in 3:33 minutes, okay?)

2 - Cabaran mengorat anak buah lelaki kepada mak tiri angkat belah ayah saudara kandung kepada si Johnny Depp versi Africa 'mari'..

(Saya respon: Aha! Tengoklah dulu.. Maybe dalam tahun depan saya akan sms mamat ni tanya dia macam mana.. Hihi..)

3 - Dan akhir sekali, paling GILA sekali dan berjaya buat saya mengalah.. Cabaran gunting rambut style Berbatov!

(Saya respon: Hailo.. Hailo.. Kenapa mesti Berbatov? Kalau suruh gunting style Tevez pun saya sanggup! Ni tak.. Berbatov pulak.. Ceh.. Macam tau2 je saya tak minat langsung2 dengan si pak cik tu!)

As a result.. Saya kalah dengan task2 di atas yang tak termasuk langsung dalam kategori benda logik except for the last onelah.. Hihi.. That old friend of mine menang sebab saya tak sanggup sahut challenge yang last tu! Ceh.. Takpe2, saya akan balas dendam kow2 nanti ye, 'Inche'.. (Nama dirahsiakan as required by tuan punya badan.. Ceh..)

My resolutions for this year.. Like usual.. Semoga Allah s.w.t panjangkan umur, sihatkan selalu, happykan selalu people around me especially my parents, siblings, relatives, friends and even mamak teh ais tu pun! Hihi.. I hope there'll be many Blogxygen visitors, heh.. Excel in studies and life.. Semoga apa yang dihajati termakbul.. Amin!

Last but not least.. To all my blogger buddies who's now reading this post, Happy New Year saya ucapkan and mucho2 gracias for spending a lil' of your time here in this 'chikai' blog of mine. Every stat, visit and comment by you guys, I appreciate them so so so much! And oh.. ManU supporter teramat-amat-punya-amat dialu-alukan di sini.. Cecewah! InsyaAllah.. Semoga Tuhan merahmati kehidupan kita semua..

P/s.. Apasal saya rasa macam tengah buat speech jiwang bawang ala 2 jejak kasih ni? Huhu.. Maklum saja.. Dah lama tak minum teh ais! Sebab tu jadi macam ni.. Hihi.. ;D

8 comments:

  1. Kekekek! Rin, nak bls dendam yekk? (-,')

    ReplyDelete
  2. Cheit.. You won daa.. Malu gila letak pic sendiri, dude! Ni semua u punya pasal! Eee.. Ceh!

    ReplyDelete
  3. hahaha~ cabaran yg mencabar tu cik oxy..

    ReplyDelete
  4. Mr. Bulans.. Haha.. Tula pasal! 'Dia' tu memang kaki buli! Huhu..

    ReplyDelete
  5. hye. what a nice blog u hv here.
    do become 1 of my followers yeah.
    thanks!

    and Happy New Year.
    Wishing you Happy Memories of 2008 and a graced-filled 2009 :)

    -Arianna-

    ReplyDelete
  6. jay.love.ary - Heyya! Thanks for the visit.. And Happy New Year to both of you too! =D

    ReplyDelete
  7. comel juge cik oxygen nih rupenyeh...;)
    btw, slamat tahun baru yah~

    *dengar cite berbatov nak wat rambut cam sagna arsenal..:D

    ReplyDelete
  8. Mr. MG.. Haha.. Comel? Hadoi.. Terima kasih daun keladi.. Huhu.. Yeah, selamat tahun baru!

    Huh? Si *m_ngkuk ayun tu nak ubah style rambut? Eleh.. Rambut lain mcmn pun, dia still main mcm perempuan.. Haha.. Sorry.. Ntah nape saya x minat dia.. Huhu.. =D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...