Related Posts with Thumbnails

Sunday, March 29, 2009

Bestlah..!

Just an hour..
By turning off all the lights..
We can actually reduce the rate of global warming towards our one and only mother earth..
Magic, kan? :)
Ala.. Satu jam je nak kena duduk dalam gelap. Kipas bolehlah on.. Hehe.. Lampu je yang tutup.
Dan semalam.. Satu jam yang kinda cool for us. Ayah pun awal2 lagi dah standby few sticks of candle. Cecece.. "Semangat tuh!", Kakdik cakap.. ;p
Dan semalam.. after 30 minutes (atau lebih sikit..) berada di dalam gelap, kami masih lagi support Earth Hour. Lampu maintain lagi tak pasang2 except for the kipas.
Dan tiba2.. Satu bunyi yang agak kuat mengejutkan kami semua.. Masing2 dah keras. Cuak! Ayah pun sambar sebatang lilin yang dah memang ternyala tadi dan survey keadaan sekeliling (ruang tamu)..
Cari punya cari..
Laa.. Bunyi tadi datang dari Abang! Selambe-mambe syok berdengkur!
Ceh..!
p/s: Earth Hour BESTLAH! :)

2 comments:

  1. hahaha.. support.. jangan tak support..
    btw.. ada la sorg member tu, support earth hour.. org lain matikan kipas je.. dia siap main switch dia offkan.. by then, dok dalam rumah berpanas le.. gilo punya org..

    ReplyDelete
  2. Huhu.. Terlebih semangat betul! Hehe.. Bagus2.. Cece.. :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...