Related Posts with Thumbnails

Monday, March 30, 2009

Tagundi..?

Tagundi..?
Ahaha.. Please don't try to find this word in any dictionaries because there is no such word. Melainkan 'tagundi' ni adalah nama spesis bagi nyamuk malaria. Huahua.. Apa2 jelah.. :)
Tagundi ni maksudnya tag + undi. Ada sebabnya.. Aha! Ini semua berpunca dari salah seorang ManU buddies saya, whom I prefer to call him Mr. Bulans. Tadi pergi singgah blog dia and then baca punya baca, sekali kena tag daa.. Siap dapat vote yang agak tinggi pulak tu.. Haduh.. Memang tak boleh nak elak dah.. Huahua.. Tag about displaying your wallet and its inner part! Hugh! Seram betul.. Dahlah sikit punya 'lawa' rupa wallet tuan punya blog ni! Eceh.. ;p
So, Mr. Bulans.. Nah, answers for your tag.. Sorry for the late post. Sebab tak perasan kena tag hari tu! Hehe.. :)


Haa.. Yang ada bunga2 tulah walletnya. Dah lama dah beli benda ni. Hmm.. So far, I've been using it for 3 years. Harga, tak murah.. tak mahal.. Hihihi..

The inner parts (ikut number):
1 - Koyok! Haha.. Serious, memang kena ada benda ni sebab selalu sangat dapat shoulder pain.
2 - Plaster aka Handiplast. Saje buat spare. Manalah tau kot2 ada sesiapa yang terluka ke cedera ke.. Haa.. Boleh je kasi tampal dengan benda ni! ;p
3 - Getah rambut. Err.. Kalau tak guna untuk ikat rambut pun boleh je gunakan untuk jentik2 orang! Hehe.. Pedih kalau kena woo.. Nak rasa? ;)
4 - Sepit rambut. Aha.. Ni pun sama jugak! Boleh sepit2 hidung orang. Heh..
5 - Pick guitar. Oho.. Ni adalah antara benda favourite and quite compulsory dalam wallet ni. Dari zaman dahulu kala lagi, pick guitar kena bawak kalau pergi mana2. Cheit! Bukan sebagai tangkal azimat ye.. Hehe..
6 - Duit. Ehem.. Taklah banyak mana pun. Seringgit dua je. Cukup buat beli teh ais! ;)
7 - Kad X-Cut (gunting rambut). Ni sebenarnya kad diskaun kalau nak gunting rambut kat salon X-Cut. Haha.. Entah macamanalah boleh terselit kat dalam wallet ni. Huhu..
8 - Kad IT - Hmm.. Kad point kalau beli IT merchandise kat satu kedai di Low Yat, KL. Entah apalah kad ni. Syarat boleh guna ialah bila kita purchase barang RM100 and above. Tu pun baru boleh dapat 1 point yang 'cenoet' je! Cuba kalau kita beli barang yang harganya RM99.99. Haa.. Belum tentu boleh dapat 1 point tu! Ceh.. (Ehem.. Sempat je merungut! Hehe..)
9 - Jusco Card.
10 - Tesco Card. Uish.. Dapat point banyak tuh.. Haha.. Cukup bulan diorang pos free coupon! Hehe..
11 - Maxis 3G sim card.
12 - IC. Ehem.. SAYA ANAK MALAYSIA! Hehehe..
Oh ye.. Kad2 untuk SWAP dan SWAP tu memang takde. Haha.. Betul, takde! Ecece.. Haa.. I guess that was all from the wallet. Nothing special pun.. Huhu.. Aha, next time nak tukar wallet ManU pulak! Nak join tak..?
I would like to 'attagged'.. Ehem..
*Mr. Branson

*Ummi Dedek

*Abi Dedek

*Ms. Puspa

*Mr. Arif Brunei

*Vidic lah! ;p

7 comments:

  1. hahaha.. sempoi.. btw.. our inner item is almost same.. hahaha.. i saw MAN U wallet in Nike outlet.. very nice.. but.. its look like a woman type =(

    ReplyDelete
  2. Fulamak..! Betul ke ada jual? Huahua.. Ini sudah cukup baiiik.. Hehehe.. Thanks for the info. ;)

    ReplyDelete
  3. http://farm1.static.flickr.com/113/363989660_df8f412eed.jpg?v=0

    ni walletnyer.. sample je la

    ReplyDelete
  4. Cool.. Thanks for the info yeah! Hehe.. ;)

    ReplyDelete
  5. beb..nasib baik ko labelkan brg2 tuh..yg no. 2 nmpk lain mcm skit klau ko tak bg description kat bwh tuh..hehehe..standby koyok takleh thn tuh..susah nak jumpe org tunjuk ape ade dlm wallet die mcm ko beb..

    ReplyDelete
  6. Ahaha.. No. 2? Huhu.. Cheit! ;p

    Actually, bukan sesaje tunjuk isi wallet ni tapi that day kena tag pasal wallet dengan sorang buddy.. Huhu..

    Koyok? Huhu.. Mesti2.. :)

    ReplyDelete
  7. Man u win 3-2 against aston Villa.. glory day!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...