Related Posts with Thumbnails

Thursday, November 27, 2008

Jom Bertapa..

Yay2.. Finally, I'll have the chance to date with me, myself and I this coming weekend!
Like usual, places like MPH or BORDERS make me smile..
Eceh.. Bukannya apa, I get to read free books! Haha.. Jahat, kan?
Here's the tricks..
1st - Grab one of your favourite books or magazines and as for me, I would prefer to take the book as shown above. Hehe..

2nd - Sumbatkan telinga dengan earphones + iPod Shuffle. Senang sikit.. Bila orang panggil or buat bising kat sebelah, kita memang takkan dengar dan tak payah nak dengar! Haha..
3rd - Finding the best 'spot' to read is very important memandangkan tempat itulah yang kita akan spend for a few hours. Cari yang dekat dengan air-cond or fan but quite tersorok from other people..

4th - Bermulalah sesi 'bertapa'.. Hihi..
Hmm.. Easy, huh? Bertapa sambil membaca.. Jimat duit sebab tak payah beli that book yang kita baca sebab kita dah baca. Haha.. And, sebagai salah satu cara untuk mould ourselves to read.. Best apa membaca ni.. Give it a try.. Syok! Believe me 'cause I've done this many times and I enjoyed it. Hehe.. Actually by doing this, niat nak tengok movies tapi duit tak cukup dapatlah terubat sikit.. Huhu.. =p So, kalau takde duit nak main bowling, movies, shopping or anything.. Boleh je 'bertapa' dengan buku or magazines.. ;D
Yay3! So, Harry Potter.. I'm coming! Hihi..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...