Related Posts with Thumbnails

Friday, November 14, 2008

One Mission Possible!

Salam to all..

I just came back from a mission.. Huhu.. Terasa macam tengah shoot movie Mission Impossible dengan Tom Cruise pulak! But, seriously.. It was a double crazy thing to be done. And the mission was.. 'CURI AKAR BUNGA TAHI AYAM'..

Haha.. Yeah, it may sound funny + lunatic and y'all be asking, "Biar betul budak ni?" or "Dia ni betul ke tak betul?"..

Again.. It's true!

Rasa kelakar ada.. Rasa kecut perut ada.. Rasa nak pergi toilet pun ada.. Kenapa? Sebab, kami 'ambil' that plant dari sebuah tempat awam. And that place memang tak pernah lengang dengan manusia! Especially manusia yang tengah 'berdating'.. Hehe.. Anyway, we did it!

Despite from the 'pak cik2 guard' yang sentiasa meronda our 'crime scene', kami still acted cool and buat muka selambe-mambe. Hihi.. Bukannya sebatang dua yang kami 'cabut-ambil-bawak-lari' tapi, sebanyak lebih kurang 15 batang! Haha.. Bila fikir2 balik, yeah.. we did a CRAZY thing. Sangat gila dan mungkin, ehem.. mungkin 'agak' salah dari segi law.. But we had to.. Bukannya kami sengaja curi for fun tapi, there's a reason why..

That bunga tahi ayam plant that we took is to be used for someone 'special'.. For a baby girl berumur lebih kurang 7 months. She is now suffering from an unknown sickness. So, this plant is needed as a traditional sort of alternatif to cure her. I mean, some of y'all may not believe this kind of kampung2 thing but, yeah.. Petua orang2 tua dulu2.. I pun tak berapa pasti about this 'cause my only job is just to 'cabut' the plant. Hehe.. Or to be exact, 'cabut' tanpa kebenaran.. =p

We did it for the cute baby, Sarra. Walau betapa cuaknya kami at that time sampai hampir di 'suspect' oleh those guards, we've made it. Terpaksa buat semua tu demi Sarra. InsyaAllah, semoga by doing this little crime yang tak kronik ni, (*wink) Sarra akan kembali normal and be like the other normal babies..

Hehe.. Sungguhlah that was the first time in my whole life to do something like that! CURI AKAR BUNGA TAHI AYAM! Memang tak masuk akal sebenarnya tapi, jika you all came from the kampung Melayu side, y'all will understand this situation.. Hihi..

As for me, all I did tonight was for Sarra's sake. One mission possible even it is suppose to be IMPOSSIBLE! Ish.. Rasa nak ketawa bila fikir balik our condition masa tu. Berpasir-pasir pakaian kami sebab terpaksa berjalan jauh untuk sampai ke kereta. Plus, with those public people yang memandang-mandang! Huhu.. Memanglah buat muka tebal 15 inci je at that time..

For you guys yang read this post, sorry if y'all feel I was doing a 'crime'.. Heh.. Susah sebenarnya.. But, as I said earlier, it's for Sarra's good. That bunga tahi ayam yang kami 'ambil' bukan untuk kami makan or untuk kami suka-suka nak buat koleksi bunga-bungaan kat garden kami but.. believe me.. It's for Sarra..

About what are we gonna do with those bunga tahi ayam, sorry.. I don't even know! Hihi.. The answer lies in the 'pakar' hands.. And the 'pakar' is living somewhere in a kampung. My Ibu said, this 'pakar' will be picking up the plants on this coming weekend.. The rest is history.. Hihi..

Sorry banyak2 to that 'majlis perbandaran' and sorry for doing something like that. SORRY!

To my Reebok t-shirt yang habis kotor dengan tanah bunga tahi ayam tu, kesian.. Huhu.. Takpelah.. It's just a t-shirt by the way.. Hihi.. But still, kesian.. =(

And it was a mission that I'm gonna remember in my whole life! One mission possible.. A mission of CURI AKAR BUNGA TAHI AYAM! Hihi.. Not curilah.. But, ambil tanpa kebenaran.. Tu je.. Hehe.. Samalah tu, kan?!

But, why it has to be BUNGA TAHI AYAM? Bunga lain tak boleh ke? Haila.. I wish I could answer that.. Me, myself and I pun tak tahu apa kebendelah yang nak dibuat dengan that plant.. Hihi.. Anyway, semoga Sarah cepat sembuh.. InsyaAllah..

Hehe.. But, still.. Ampun2!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...