Related Posts with Thumbnails

Sunday, December 21, 2008

Morning Oxy!

Salam all..

Believe it or not, I haven't sleep from yesterday until now. Entahlah.. Mata ni 'mogok' pulak. Bila weekends je susah nak tidur. Tapi, bila masuk weekdays.. Ugh.. Pantang nampak sofa, bantal.. Hmm.. Memang dah selamat 'berlanding'! Anyway, bukan nak cerita pasal ni.. =p

This early morning, around 6.45 a.m, I prepared myself with sports shoes, socks, mp3, small towel.. Downstairs, Abang yang tengah syok berkeruh dikejutkan. "Bang, jom. Kata nak pergi jogging." Bukan saja bahu yang di'vibrate' malah kaki, tangan, telinga, pipi, perut Abang pun si Kakak ni 'vibrate'. "Ish.. Siram dengan air sebaldi baru boleh sedar ye?!" Hehe.. Niat jahat tiba-tiba appeared dalam otak. "Urmm.. Nak apa, kak?" Suara Abang serak2 basah. Ceh! Baru nak siram.. Dah bangun pulak? Eee.. "Jomlah cepat. Semalam kata nak jog. Nak pergi ke tak?" Muka Abang mamai lagi. "Okay.. Abang jog dalam tidur.." Peluk bantal. Ceh! Rasa nak sekeh2 je..

The 2nd victim untuk diajak berjogging sama.. Aha! Kakdik.. Minah tu berdengkur lagi.. "Kakdik.. Jom ikut jogging." Tak macam Abang, Kakdik straight away bangun tanpa perlu di'vibrate'.. Hehe.. Bagus2.. Kalau tak.. Kita kasi 'siram' sama dia.. Hehe.. =P Dalam mamai, minah tu terus angguk dan tukar baju.. "Oit! Tak basuh muka ke?" Si Kakak bertanya geram. Dengan selamba je seluar dan t-shirt ditukar dengan muka 'fresh' dia.. Belasah jelah! Hihihi.. ;D

Kasut dah pakai. Jog-partner dah ada walaupun dia masih mamai lagi. Hehe.. Mp3 dah on. Tapi, before we start the routine, we warmed up first by doing simple stretching exercises. Huhu.. Nanti terkezut pulak muscle2 ni.. Ecehcehceh.. Ni hah.. Auntie ni dah tunjukkan cara2nya.. Thanks, Auntie! Err.. Ni tengah tido ke apa ni? =D


Telinga yang tersumbat dengan earphone sudah pun berbunyi. Aha! Secara tak langsung, the songs increased the level of good-mood in my head.. Wahaha.. Kakdik pun tak ketinggalan sama dengan lagu2 favourite dia, ost Mamma Mia tuh.. Ceh.. Siap nyanyi2 lagi! Jogging.. Running.. Walking.. Jogging.. Running.. Walking.. Tu jelah kerjanya. But most of the time, we did the 'walking' part! Haha.. Penat tuh! Pancit pulak after just a few minutes.. Adoi.. Action je lebih! Haha.. Dan macam biasa, ramai jugak yang berjogging sama.. Not too far from our house pun.. Naik bukit turun bukit je.. Hihi.. Tapi macam mana boleh pancit ni? Haaaa? Ini semua mamak tu punya pasal! Selalu sangat buatkan saya TEH AIS! Ehem2..


Ceh.. Auntie ni lagi! Sakit kaki ke.. apa? Aha! Okay, just ignore her.. Ntah sape2 ntah.. Anyway, back to the story. Hmm.. Lebih kurang 1 jam setengah kami berdua jogging. Aha! Peluh pun banyak keluar. Matahari pun dah semakin terpacak.. Haha.. Takpe2.. Vitamin for skin tuh.. Huhu.. This kind of activity, I mean jog or walk, it's fun. Fun sebab we get to enjoy the fresh air (early2 in the morning jelah fresh..), keluarkan toksin2 dalam badan tu sikit, looking at the morning scenery, listening to your mp3 ke apa ke sambil2 jog tuh.. Hmm.. Banyak sebenarnya. Tak susah pun, all you have to do is 'jog-when-you're-still-tak-pancit' then 'walk-when-you're-already-pancit'! Haha.. Tak siapa nak marah pun.. Hihi..
Lastly, enjoy doing your things, you guys! Hehe.. Next time, jom kita jogging sama! (Venise, Susu.. Let's jog together next time! Hehe.. Haziq pun! Encik2 yang suka 'camera' pun! Hehe.. Mamak teh ais pun.. Eceh! Senang cerita, semualah! Okay? ;D)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...