Related Posts with Thumbnails

Thursday, December 4, 2008

Volkswagen or Oxygen?

Salam all..
It has been almost 4 days since my last update.. Hihi..
Busylah konon-kononnya.. =P
Speaking of being busy, guppy is one of the reasons why I've been quite busy lately..
Guppy, sejenis ikan yang saiznya besar sikit dari saiz ikan bilis.. Hehe..
Actually, I don't really like benda2 macam ni.. Takut! Haha..
Ini semua berpunca dari Abang, Kakdik and Adik..
They're now crazy about this fishy thingy..
Kakak diorang ni pulak.. Hmm.. Tengok je.. Haha..
This new hobby started when PS2 kitorang rosak.. Huhu.. Selalunya, we spend our time battling with each other via games.. But now, since the PS2 dihantar ke kedai untuk direpair, we kinda like moved our interests dengan membela ikan.. Bermula dengan ikan guppy.. Then, merebak ke goldfish.. Pastu, ikan 'bandaraya'.. Tambah lagi dengan ikan laga! Uih..
Adik (5 thn) pulak kata: Lepas ni, Adik nak beli tortoise. Err.. Kakak, tortoise kena 'pakai' volkswagen ke?
Abang, Kakdik and Kakak (me) looked at each other. Masing2 buat muka blur.. Volkswagen?
Kakdik (13 thn) jawab: Tortoise mana ada 'pakai' volkswagenlah, dik..
Abang (16 thn) dah tergelak-gelak..
Adik mula rasa fed-up: Volkswagen.. Nanti kalau tak pakai, matilah tortoise tu nanti. Tengok guppy, goldfish, 'bandaraya' ni ha.. 'Rumah' diorang ada Volkswagen! (muncung Adik menghala ke arah bekas-oksigen dalam akuarium tu..)
Abang, Kakdik and Kakak serentak pandang muka blur masing2: Oooh.. 'Volkswagen!'
Kakak sambil tergelak-gelak: Oksigen ke, dik?
Adik dah blur.. Hihi..
Kakdik and Abang tak habis2 gelakkan Adik: Tortoise 'pakai' volkswagen! Apalah adik ni..
Aisey.. Volkswagen or Oxygen? Kuikuikui..
Finally..
Adik kata: Cancellah beli tortoise! Nak beli guppy lagi. Nak colour green! Err.. Kak, guppy 'pakai' volkswagen tak?
Kuang.. Kuang.. Kuang..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...