Related Posts with Thumbnails

Sunday, December 7, 2008

Selamat Hari Raya A'Adha!

Salam all..
Pejam celik, pejam celik.. Esok dah nak raya qurban..
Yeehaa!
But for me, perasaan 'happy' menyambut hari raya qurban and hari raya aidilfitri memang berbeza.. Different 'feel' for different thingslah konon.. Huhu..
Anyway, my whole family plan nak pergi holiday ke Terengganu during this raya qurban. Tapi, memandangkan keadaan cuaca yang tak berapa baik di sana, we kinda postpone the plan.. Huhu.. ='( Hmm.. Dok jelah rumah masak rendang, nasi himpit.. Woo.. Dah macam raya aidilfitrilah pulak.. Haha.. Ibu kata "Siapa nak makan rendang raya ni, masuk dapur! Sesiapa yang tak nak, esok silalah beraya makan maggi ye.." Aduh.. Kelam kabut semua orang dalam rumah buat part masing-masing.. Haha.. Nasib baiklah tak sampai tahap kena buat kuih raya! Huhu.. Uih.. Semput! ;D
For the people yang ada kat kampung tu, selamat hari raya ye from all of us kat sini.. Eceh.. Macamlah diorang baca 'ucapan-khas-di-hari-raya' ni! Hahaha.. (Mak Andak, Mak Lang, Angah Ayit, Abang Long, Keno, Pak Long, Kak Tini, Angah Sabri) Takpe2.. Nak jugak interframe nama diorang! Hihi.. Maybe salah satu dari lembu di dalam gambar (bawah) akan dijadikan sebagai qurban esok.. Nilah rupa lembu2 yang ada kat kampung..
And to you guys yang baru visit, ter..visit and dah lama visit this 'chikai' Blogxygen of mine, saya ucapkan SELAMAT HARI RAYA A'ADHA.. Semoga kita semua mendapat rahmat dan keberkatan hidup dariNya.. Amin..
Okay.. Nak pi makan rendang sat! Daa..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...